• Anonym (Kaffedraken)

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Anonym (Kaffedraken)
    Niskan15 skrev 2018-02-17 17:01:18 följande:

    Försök Nr 2 med immunsupport behandling misslyckades på naturlig väg denna gång. Mensen kom igång idag. Dock har jag känt att jag verkligen blev gravid denna gång, vet inte vad men hade en mycket märklig känsla och alla symtom var gravidsymtom. Tog även ett test för att vara på säkra sidan och det visade negativt.

    Däremot måste jag säga att min kropp var totalt i obalans och out of the box på alla tester vi tog i Grekland. Kan bero på remautiska sjukdom och jag är född med högt immunförsvar. När jag tog blodprover i förra veckan var jag helt chockad. Alla prover börjar se bättre ut och jag är nästan inom intervallerna. Nu ber jag till alla Gudar och får er att ge mig hopp att kommande månader ser positiva ut och att vår 4 års dröm går i uppfyllelse. Hoppas det går vägen med min enda äggledare. Annars blir det att hoppa på Ivf tåget igen innan sommaren.

    Summa summarium verkar min kropp ha svarat bra på Intralipid droppen. Nu gäller det att ha tålamod och hålla kroppen i balans.


    Härliga nyheter (även om ett plus som bekräftade din känsla såklart varit fantastiskt). Hoppas ni är på rätt väg och snart framme vid ert mål!
  • Anonym (Kaffedraken)

    Utregestan har jag också ett gäng.

    Om någon sitter därute å funderar på äggdonation så säger jag bara köör! Ni får gärna ställa frågor om ni undrar över hur det är. Det är, för mig ingen skillnad. Ibland glömmer jag bort det och ser ngt som är likt mig i henne. Det är många som säger att hon är lik mig. Det spelar verkligen ingen roll. Hon är helt underbar. Kanske helt enkelt blev lite bättre med en annan "äggmamma". ;) Ingen mamma, ingen pappa, ingen brorsa, kan vara mer stolta än vi.

  • Anonym (Kaffedraken)
    PeeWee44 skrev 2018-02-18 19:43:41 följande:

    Här är adressen till dr d


    Han har dock även en ny klinik på 166 IPPOKRATOUS (postnr 114 71) dit han håller på och flyttar. När jag var nere för två veckor sedan träffade jag honom ena dagen på den nya kliniken och nästa dag på den gamla, så det är bäst att dubbelkolla med honom vart man ska nu. 
  • Anonym (Kaffedraken)
    Niskan15 skrev 2018-02-17 17:02:54 följande:

    Stort grattis och lycka till! Håller tummar och tår för er <3


    Tack så mycket, vad snällt <3
  • Anonym (Kaffedraken)
    Stina B skrev 2018-02-17 13:59:53 följande:

    Hej alla atenvänner! Jag tänker ofta på den här tråden å känner en enorm tacksamhet. Utan den hade vi inte efter 13 år äntligen fått en liten lillasyster. Innan jag hittade tråden (fick domen tidigt klimakterium, vid 31) gick jag på en massa olika homeopat och akupunkturbehandlingar. När jag förlöste mitt älskade äggdonationsbarn kunde de se att jag inte ens hade några äggledare kvar. En var helt borta och den andra var förkrymt. Helt fantastiskt att det funkade ändå. Nyper mig i armen ofta. Snart fyller hon ett år. Jag känner så med er som kämpar. Skickar massor av styrkekramar.

    Har också lite mediciner mm som ngn kanske har nytta av. Tyvärr har de flesta Intralipid gått ut i datum. Allt finns i Nyköping men kan tas med till Södertälje å det händer att vi åker till Stockholm ibland. Vissa kan säkert skickas utan att det är ngn fara också.

    Det jag har är: 34 infarter/slangar till Intralipid. (Infusion sets)

    Någon som vet hur känsliga Intralipids är för bästföredatumet? Mina gick ut 2017 i december. Det är 10 stycken 100 ml påsar. Tre 250 ml gick ut i juli 2017 så de är kanske lite gamla.

    Klexane 8 st. Utgångsdatum 2019.

    21 Babyaspirin urgång några 2017 å några 2018 juli.

    Cyklakur 33 stycken. Håller till 2019.

    Prezolon har jag också. Går ut 2019.

    Med önskan om bra flyt i era fortsatta behandlingar. Kram Stina


    Är det verkligen ingen mer som har någon glädje av någon av alla de här medicinerna? Ska jag behöva lämna in en hel kasse med okej mediciner till apoteket. Ska till Stockholm imorgon. Kan ta med mig då.

    /Stina
  • Anonym (Kaffedraken)

    Akut fråga! Jag och min man står i Athen nu och hittar inte till kliniken. Vi har tre olika adresser. Är det någon som på rak arm vet hur man tar metron från syntagma torget till Dr D?

  • Anonym (Kaffedraken)
    Vviiccttoorriiaa skrev 2018-02-19 10:27:24 följande:

    Akut fråga! Jag och min man står i Athen nu och hittar inte till kliniken. Vi har tre olika adresser. Är det någon som på rak arm vet hur man tar metron från syntagma torget till Dr D?


    Om ni ska till kliniken i Marousi, som ligger på Fragokklisias 4, så ta tunnelbanan till tunnelbanestationen som heter Kifisias den är närmast. Därifrån är det ca 10min promenad till klniken.
  • Anonym (Kaffedraken)
    UndrandeSökare skrev 2018-02-19 11:31:08 följande:

    Om ni ska till kliniken i Marousi, som ligger på Fragokklisias 4, så ta tunnelbanan till tunnelbanestationen som heter Kifisias den är närmast. Därifrån är det ca 10min promenad till klniken.


    Det är inte tunnelbanan som stannar där utan tåget som går mot flygplatsen. Det är annars lätt att hamna på tunnelbanestationen med nästan samma namn (vi har provat det). Då fick vi ta taxi till rätt ställe. :)
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!