• Capiche

    ProgesterAll??

    Jag har en tub hemma nu och funderar på om jag vågar börja använda den krämen redan denna månad. Jag ska ha ÄL 29/7. Har några dagar på mitt att bestämma mig :) 

    Jag tror jag har för lite progesteron, mellanblöder och läkarna hittar inget fel. 
    Vakna i morse av att jag blödde lite igen. 

    Vilka nackdelar finns det med krämen?

     


    ~ Tredje försöket / ÄL 29/7 / BIM 11/8 ~ www.capiche.blogg.se ~
  • Capiche
    oONinniOo skrev 2012-07-26 06:57:06 följande:
    En nackdel som jag upplevt är att mensen blev uppskjuten 8 dagar, så lutealfasen blev på 22 dagar.. Trots att jag slutade smörja 2 dagar innan BIM. I övrigt har i alla fall inte jag upplevt några andra nackdelar.
    Ok. Jag har en cykel på ca 27-31 dagar och en luteafas på 13 dagar som det ser ut just nu.  Jag är som i val och kval om jag ska börja testa den.
    Får nog fundera ett par dagar till. :)  
    ~ Tredje försöket / ÄL 29/7 / BIM 11/8 ~ www.capiche.blogg.se ~
  • Capiche

    Däremot står det på rekommendationerna att om man blir gravid då man smörjer krämen så ska man fortsätta smörja tills man fött och får inte sluta tidigare för kroppen kan tro det är dags för föda. Stämmer det?

  • Capiche
    Rebster skrev 2012-07-31 12:44:53 följande:
    Nu har jag fått  min kräm så jag ska börja smörja nästa vecka runt min äl. Har höga förhoppningar på den här krämenGlad
    Jag tänkte börja smörja efter min äl nu men jag vet inte om jag haft den , troligen inte så vågar inte börja än. Får nog vänta till nästa månad.

    Jag vet inte om jag ska tro på denna kräm eller inte :D är lite rädd det ska bli några biverkningar.
    ~ Tredje försöket / ÄL 29/7 / BIM 11/8 ~ www.capiche.blogg.se ~
  • Capiche
    Rebster skrev 2012-07-31 13:10:53 följande:
    Ja, jag är också lite nojig att man ska börja smörja för tidigt så att ÄL ballar ur men jag känner alltid av den så det borde inte vara ett problem. Sen kan man ju alltid testa med ÄL-stickor. Den vanligaste biverkningen verkar vara att cykeln förlängs och att man slipper spottings, så den biverkningen tar jag gärna. Annars verkar det inte finnas några negativa effekter, möjligtvis att man kan få plitor om man smörjer på samma ställe varje dag men det ska man inte göra.
    Våga prova! Vi kör tillsammansTungan ute
    Väntar 2 dagar då är jag på dag 20 i cykeln. Då smörjer jag ...kanske ;)
    Skull va skojj följas åt och se vad som händer!
    ~ Tredje försöket / ÄL 29/7 / BIM 11/8 ~ www.capiche.blogg.se ~
  • Capiche
    Elle77 skrev 2012-08-01 10:57:25 följande:
    Hej igen.

    Jag hade troligen ÄL sent igår, fick full stegring på testerna i förrgår morse, men är lite osäker på om det skett för jag hade inte alls lika ont i "stockarna" och magen som jag brukar ha. Typiskt nu när jag verkligen ville veta exakt när...! Så jag väntar nog 1-2 dagar till innan jag börjar smörja. Tycker också det känns lite läskigt, tänk om ägget inte släppt ännu och man sabbar äl... Skulle också kännas surt om det inte blev nån ÄL denna månad så håller jag på och smörjer för ingenting, så knasigt. Får väl se vad tempen visar om någon dag.

    Capiche - fick du någon klarhet i det om man skulle bli gravid och sedan slutar smörja, så kan kroppen tro att det är dags att föda? Om om OM jag skulle bli gravid så tänkte jag smörja vidare till v 12 eller hur det nu stod i instruktionerna för att kroppen sedan ska ta över produktionen helt. Hoppas det räcker. :)
    Alltså i dom instruktioner jag fick med så står det att man ska smörja hela graviditeten för slutar man mitt i så kan kroppen tro det är dags att föda och man får missfall. Så jag är lite orolig ang det så jag kommer nog kanske inte våga sluta smörja om jag börjar och skulle visa sig gravid.
    Vad står det i dina instrukstioner?

    Va roligt med full stegring för dig! :) Bara mys på!
    Jag skulle nog vänta 1-3 dagar innan jag börja smörja efter äl så man är säkert på ägget släppt.

    Jag har fortfarande molande värk i äggstockarna och idag är jag på 19 i cykeln så tror inte det blir någon äl denna månad för min del.
  • Capiche
    Pärsikan skrev 2012-08-03 14:45:33 följande:
    Hej hej!
    Har också köpt krämen och börjat smörja nu på ÄL +1. Tar den för att jag är rädd att få missfall igen..
    Jag väntar på äl ska vara över så ska jag testa krämen jag också. Tänkte ge den en chans. Verka ju inte finns spec mycket biverkningar med den om man jämnför med andra. Däremot är jag lite i val och kval för det står olika om man skulle bli gravid hur länge man ska smörja då.

    Vad står det i dina anvisningar?  
    ~ Tredje försöket ~ www.capiche.blogg.se ~
  • Capiche
    Pärsikan skrev 2012-08-03 16:49:27 följande:
    I mina papper står det: minst till v 12 eller genom hela grav.

    Ok. I mina står det att man inte ska sluta smörja vecka 12 för då kan kroppen tro den ska föda.
    Hel knasigt!
    Så det är lite olika där vart man köper ifrån verka det som.


     

  • Capiche

    ja precis telgebo. Så om jag blir gravid då jag smörjer krämen så kommer jag måste smörja hela graviditeten...vågar ju inte annat när det står så på min.

  • Capiche
    telgebo skrev 2012-08-03 17:30:59 följande:
    Precis och hur länge räcker en tub tro? vad kostar den? Jag är faktiskt skeptisk till den ändå med tanke på att den ska smörjas på så konstiga ställen till skillnad mot vaggisar det är därför jag tvivlar så otroligt starkt på den öht.
    Öm på tuben finns det hur mycket man ska ta och sen på pappret vart man ska sätta den. Nja jag vet inte om jag tror på den men om jag tror riktigt hårt kanske kroppen låter sig bli gravid haha :)
    kostade närmare 300:- tror jag , om man är gravid och tar varje dag tror jag det stod att den räcker 3 månader.
Svar på tråden ProgesterAll??