• Anonym (J)

    Vad gäller vid separation, vad har jag rätt till?

    Jag kommer förmodligen separera från min kille efter 1,5 års samboförhållande. Min kille äger bostaden och jag har ingen som helst äganderätt av den så jag förväntar mig inget där. Men jag undrar hur det blir med möbler och så, som vi köpt under tiden? Jag har mycket lägre inkomst är honom och har därför betalat all mat (till 6 personer) på 8000 i månaden plus lite annat. Men han har betalat det mesta av möblerna, en soffa, soffbord, lcd tc, sängstomme, sängbord. Jag menar, hade jag inte betalat all mat så hade jag kunnat betala mer på möblerna...... Har jag någon rätt till något av det? Jag sälde av det mesta jag hade när vi flyttade ihop... Om man bara hade vetat att det skulle bli så här......

  • Svar på tråden Vad gäller vid separation, vad har jag rätt till?
  • Anonym (J)
    Anonym skrev 2012-02-03 21:17:58 följande:
    Jajamen. Det ni köpt under tiden ni varit ihop för att använda ihop (gemensamt bruk) ska delas på. Dator och bil är dock undantagna.

    Tv då? Och gäller det även om han betalat? Delar man upp efter värdet? T.ex om tvn kostade 8000 och soffan och sängmöblerna är värda lika mycket, så kan han ta tvn och jag det andra?
  • Anonym (J)
    Anonym skrev 2012-02-03 21:29:51 följande:
    Typisk kvinnofälla att stå för mat och räkningar hann kan få igenom att ni inte var sambo så länge

    Hur menar du nu?
  • Anonym (J)

    Jag har betalat ungefär 2 tusen på soffan, thats it. Men som sagt, jag får ut ungefär 9-12 tusen i lön, och handlar då mat för 8000, flus egna räkningar och så. Sen är mina pengar slut. Jag har dock köpt alla detaöjer i hemmer, gardiner, mattor, tavlor, lister osv. Jag kan gott tycka att jag kan få sängen och sängborden (värd 4000), om han får behålla, soffan (värd 9000) soffbordet (värd 1500) och tvn (värd 8000)... sätter han sig emot det så kan jag faktiskt göra det rätt surt för honom... vill han jävlas så kan jag också göra det känner jag. Vill ni veta en sjuk grej, som har gjort droppen för mig nu. Jag blev arbetslös i November, och står nu utan inkomst... har dock ett nytt jobb på gång nu... men eftersom han har så hög inkomst så är min fritidsräkning för dottern på 800 kronor per månad, och den VÄGRAR han betala, så nu har de ringt och sagt att jag inte kan ha kvar fritidsplatsen. Jag e förstörd över detta, plus att räkningen gått till inkasso, och han förstår inte varför jag är ledsen och arg?! Karljävel!

Svar på tråden Vad gäller vid separation, vad har jag rätt till?