• finskaflikkan

    Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-

    1 block torsk. (tinad)
    5dl creme fraishe
    ½ purjolök, skölj och hacka de i skivor.
    ½citron (saften)
    Grovmalen svartpeppar
    salt

    Och till de ris eller mos.

    Skär fisken i 8 kuber.
    Krydda.
    Lägg i en djup stekpanna, alt.wokpanna.
    ha på all creme fraishe. (de smälter )
    Ha i purjolöken när de börjat småkoka.
    Sen i med citronsaften.
    S&P 
    Låt småputtra i ca.20min helst under lock.

    Smaka ev av och tillsätt mer krydda om behövs.

    Bon Appetit!                           

  • finskaflikkan
    finskaflikkan skrev 2012-02-20 09:32:34 följande:
    1 block torsk. (tinad)
    5dl creme fraishe
    ½ purjolök, skölj och hacka de i skivor.
    ½citron (saften)
    Grovmalen svartpeppar
    salt

    Och till de ris eller mos.

    Skär fisken i 8 kuber.
    Krydda.
    Lägg i en djup stekpanna, alt.wokpanna.
    ha på all creme fraishe. (de smälter )
    Ha i purjolöken när de börjat småkoka.
    Sen i med citronsaften.
    S&P 
    Låt småputtra i ca.20min helst under lock.

    Smaka ev av och tillsätt mer krydda om behövs.

    Bon Appetit!                           
    Glömde motivera.... 

    Denna rätt är krämig, smakar som havet och är lättlagat! Och dessutom går de snabbt!  
  • finskaflikkan
    katze skrev 2012-02-20 13:23:06 följande:
    Falukorsvsgryta

    en gul lök
    en potatis per persson
    en morot per persson
    en bit rotseleri per persson
    en bit falukorv per persson
    (en tärning bulljong)
    salt och peppar

    skala och skär allt i tärningar lägg i en liter vatten och koka mjukt

    det är ett lätt billigt och snabt resept där man oftast har största delen hemma det gar bra att fylla pa med det man har hemma och det är poppis hos barnen. man behöver en gryta och slipper diska mängder
    *dreggel* Låter mkt gott och enkelt! Solig
  • finskaflikkan
    Snöviolen skrev 2012-02-20 16:53:57 följande:
    Vitkål och köttfärsgryta

    300-400 g vitkål
    500 g fläskfärs
    1 burk krossade tomater
    1 buljongtärning
    3 dl ris
    5 dl vatten
    soya

    Gör så här
    Strimla vitkålen och stek den tills den har fått färg.
    Släng i färsen och stek den tillsammans med vitkålen
    När det är klart, så i med krossade tomater, ris och vatten + buljong.
    Koka upp och sen koka på svag värme i 20 min.
    När det är klart i med lite soya och sen kan man ta soya till serveringen.
    Detta räcker till 4-5 personer.

    Varför jag ska vinna. Jo för detta är en rätt som är gott och även de som inte gillar vitkål tycker om denna rätt.
    Sen behöver man bara diska en gryta.
    Nam nam !!!
Svar på tråden Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-