• Forumvärd

    Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-



    Pst du får dela med dig av flera recept! Solig

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-20 10:18
    OBSERVERA!

    Glöm inte att motivera varför just ditt recept ska vinna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-20 17:19
    Här hittar du fler goda middagstips från Findus:
    www.findus.se/recept/middagstipset

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-29 13:57
    Vann du?
    Här hittar du vinnarna och deras recept
    www.familjeliv.se/Forum-20-178/m63768273.html
  • Svar på tråden Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-
  • mandelblomma
    Motivering:
    Hemligheten med att hinna laga bra mat som går rät fort efter jobbet är egentligen så lätt som planering och att helt enkelt förbereda det man kan kvällen innan.
    Av outgrundliga skäl så går potatisen snabbare att skala då om man gör det snabbt efter att barnen somnat mot om man gör det efter jobb och dagis när de är med, hungriga och rätt trötta.
    Att ta fram maten på morgonen från frysen eller kvällen innan och kanske till och med strimla köttet och de grönsaker som passar att skära och sen förvara i en bunke i kylen.
    Potatis passar utmärkt att ha i en skål med vatten och sen bara koka dagen efter.
    Man lockas- eller i alla fall inte jag- att ta vägen förbi affären och köpa något snabbt att laga eller färdigmat, när man förberett innan och det går lika fort som att koka pulvermos och fiskpinnar.
    Som den här rätten som tog samma tid att laga som för potatisen att koka, dvs 20 minuter.
    Själv böt jag ut potatisen mot keso och en avokado, men barnen åt potatis och fläskytterfilen med god aptit 30 minuter efter att vi klev innan för dörren efter dagis.

    1 fläskytterfilé eller fläskfilé
    1 paket champinjoner
    2 apelsiner
    ½ purjolök
    3 dl cremé fraiche
    1 tsk salt
    1 krm vitpeppar
    smör att steka i

    Stek köttet i skivor och stek champinjonerna som du hackat. Salta och peppra
    Pressa apelsinerna och ha ner saften i stekpannan.
    Rör ner cremé fraichen och kåt koka i hop. Ha ner strimlad purjolök.

    Rätten är färdig innan eller samtidigt som potatisen.
    Perfekt vardagsmat när den är som bäst.

    Servera med kokt potatis eller som min variant med en avokado, färsk babyspenat, tomater och keso.
  • mandelblomma
    Fläskytterfilé med apelsinsås

    Motivering:
    Hemligheten med att hinna laga bra mat som går rät fort efter jobbet är egentligen så lätt som planering och att helt enkelt förbereda det man kan kvällen innan.
    Av outgrundliga skäl så går potatisen snabbare att skala då om man gör det snabbt efter att barnen somnat mot om man gör det efter jobb och dagis när de är med, hungriga och rätt trötta.
    Att ta fram maten på morgonen från frysen eller kvällen innan och kanske till och med strimla köttet och de grönsaker som passar att skära och sen förvara i en bunke i kylen.
    Potatis passar utmärkt att ha i en skål med vatten och sen bara koka dagen efter.
    Man lockas- eller i alla fall inte jag- att ta vägen förbi affären och köpa något snabbt att laga eller färdigmat, när man förberett innan och det går lika fort som att koka pulvermos och fiskpinnar.
    Som den här rätten som tog samma tid att laga som för potatisen att koka, dvs 20 minuter.
    Själv böt jag ut potatisen mot keso och en avokado, men barnen åt potatis och fläskytterfilen med god aptit 30 minuter efter att vi klev innan för dörren efter dagis.

    1 fläskytterfilé eller fläskfilé
    1 paket champinjoner
    2 apelsiner
    ½ purjolök
    3 dl cremé fraiche
    1 tsk salt
    1 krm vitpeppar
    smör att steka i

    Stek köttet i skivor och stek champinjonerna som du hackat. Salta och peppra
    Pressa apelsinerna och ha ner saften i stekpannan.
    Rör ner cremé fraichen och kåt koka i hop. Ha ner strimlad purjolök.

    Rätten är färdig innan eller samtidigt som potatisen.
    Perfekt vardagsmat när den är som bäst.

    Servera med kokt potatis eller som min variant med en avokado, färsk babyspenat, tomater och keso

    lena-makeaheadfood.blogspot.com/
  • ior 78

    Fisksoppa

    2 morötter
    1 liter vatten + 2 fiskbuljong tärningar
    2 msk vetemjöl
    2 dl creme fraiche
    1 pkt kräftost (400g)
    1 pkt frusen dill
    4 laxfilé bitar
    1 burk kräftstjärtar

    Riv morötterna, stek i lite smör
    Häll på vatten, buljong samt mjölet
    Koka i 15min
    Slå i creme fraiche, kräftost,dill samt laxen skuren i småbitar.
    Låt puttra en stund ca 5 min
    Häll i kräftstjärtarna och servera.

    Ett vinnande recept för både små och stora.
    Snabbt och lätt sätt att få  barnen att äta fisk och när barnen dessutom sätter sig till bords och säger MMM MUMS då blir man varm inombords. :0)

  • Jennie83
    Pasta penne med västerbottens ost och bacon

    3 paket Bacon hacka sönder och stek knaprigt (lägg åt sidan då det är stekt)

    3 olika färger paprika
    1-2 gul lök
    ca 6 hackade färska champinjoner
    3-4 pressade vitlöksklyftor
    stek detta tillsammans så grönsakerna  blir mjuka, ca 5-6 min, tillsätt bacon låt stekas tillsammans en stund
    tillsätt sedan

    3 dl grädde
    1 burk cremefraiche

    Låt detta puttra tills pennen har kokat dvs ca 12 min

    Häll av vattnet från pastan och slå tillbaka pastan i grytan, häll över såsen och rör ihop, som avslut tillsätt 1 påse riven västerbottens ost, rör om i ca 1-2 min och Klart att servera!!!

    Ett vinnande recept, Älskas av både stora och små.
    vädligt gott och enkelt!!! snabbt att göra!!
  • Jennie83
    Jennie83 skrev 2012-02-22 11:00:03 följande:
    Pasta penne med västerbottens ost och bacon

    3 paket Bacon hacka sönder och stek knaprigt (lägg åt sidan då det är stekt)

    3 olika färger paprika
    1-2 gul lök
    ca 6 hackade färska champinjoner
    3-4 pressade vitlöksklyftor
    stek detta tillsammans så grönsakerna  blir mjuka, ca 5-6 min, tillsätt bacon låt stekas tillsammans en stund
    tillsätt sedan

    3 dl grädde
    1 burk cremefraiche

    Låt detta puttra tills pennen har kokat dvs ca 12 min

    Häll av vattnet från pastan och slå tillbaka pastan i grytan, häll över såsen och rör ihop, som avslut tillsätt 1 påse riven västerbottens ost, rör om i ca 1-2 min och Klart att servera!!!

    Ett vinnande recept, Älskas av både stora och små.
    vädligt gott och enkelt!!! snabbt att göra!!
    Glömde motiveringen.
    jag tycker detta är ett vinnande recept därför det är Enkelt att göra, Både stora och små gillar det och varje gång jag bjudit på detta så får jag dela med mig av detta underbara recept. passar väldigt bra som fin mat eller vanlig vardags mat =)
  • TapetKlister
    Pasta carbonara
    Du behöver:
    2 paket skivad bacon
    1 Majsburk / en påse frysta majs
    3dl grädde
    2 vitlöksklyftor
    ½-1 dl riven ost
    Svartpeppar

    Klipp baconskivorna i små bitar och stek dom sedan lite lätt i stekpannan.
    Häll sedan ned majsen och vänta tills dom blivit varma.
    Tillsätt grädde och vitlök och låt koka upp.
    Häll sedan ner den rivna osten låt den smälta.
    Krydda och smaka av.
    Klart att servera! :)

    Serveras tillsammans med pasta. Vi brukar använda färskpasta eller bara vanliga makaroner.

    Denna maträtt är lätt att tillaga. Man behöver inte vara duktig i köket för att tillaga denna rätt, vem som helst klarar av den, - den är alltså omöjlig att misslyckas med!:)
    Maträtten går fort och laga, det blir heller inte speciellt mycket disk..
    och sist med inte minst,- den är jättegod!

     
    Milliam <3
  • Mia 794
    Bacon Gryta!!

    Snabbt enkelt när man har barn som står och stampar och smakar juvligt :)

    Du behöver.

    3 Paket bacon
    1 Halv påse wook
    1 burk svamp men inget måste.
    Spagetti tar efter behag och hur många som ska äta.
    5 dl Grädde

    Koka upp spagettin och bryn bacon..rör om.
    Blanda ihop och häll i wook och blanda om.
    Häll i grädden..man kan ta en skvätt mjölk också om man vill ha en krämigare sås.
    Salta och peppra efter behag...

    Klart {#emotions_dlg.flower}
  • Mia 794
    P.s Jag borde få vinna för ett recept jag kommit på själv och är kanon som stressad flerbarnsmor  Cool
  • villbligravid2012

    super gott!
    du behöver:

    500-600 g kyckling file
    kyckling krydda( du bestämmer hur mycket)
    ris
    söt/sur sås 
    morötter 

    gör såhär:

    lägg kycklingen på en plåt 
    strö över kyckling kryddan
    sedan in i ugnen i 1 timma. på 200 grader.

    koka ris..

    ta fram några morötter och skala
    och gör stavar av dom.

    sedan lägger du söt/sur sås i en liten kopp så ni kan dopp morötterna :)
    servera och njut :)

    detta är enkelt och super gott!

    jag tycker jag ska vinna för att detta är super enkelt, gott och man kan inte misslyckas med detta :)
    har kommit på det helt själv, alla som jag har bjudit det på har ÄLSKAT det :)
    det är ganska nyttigt också :)

     

  • Shandi

    Mitt middagstips är samma som vi faktiskt ska äta idag! :)

    Creme Fraichetorsk med pressad potatis!

    Älskar den här maten för den innehåller både grönsaker och fisk, är lättlagad och barnvänlig!
    Min son som annars fått för sig att varken äta fisk eller grönsaker älskar denna rätt!

    Till 4 personer behövs

    2 Findus Torskfiléblock, helst inte genomfrusna
    3 Morötter
    1 purjolök
    5 dl creme fraiche
    2 dl grädde
    I fiskbuljongtärning
    Smör till pannan

    Potatis.

    Börja med att skala och sätta på potatisen. Det går bra att skära dem i mindre bitar om man vill att det ska gå fortare. Den ska ju ändå pressas!

    Dela därefter torskblocken i 4-5 bitar vardera.
    Salta lätt.
    Slanta purjolök och morötter, hetta upp pannan och lägg i morötter först med rejält med smör. Då dessa börjar mjukna, lägg i purjo och torsk.
    Låt stå och hetta till sig ca 6-7 minuter.
    Häll därefter i Creme Fraichen och grädden, samt en fiskbuljongtärning.
    Låt koka ihop, stäng av plattan.
    Smaka av med salt och vitpeppar.

    Pressa potatisen direkt på tallriken och servera med fisk och massa sås! Strö gärna lite persilja över..
    Suuuupergott!

Svar på tråden Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-