Fläskytterfilé med apelsinsås
Motivering:
Hemligheten med att hinna laga bra mat som går rät fort efter jobbet är egentligen så lätt som planering och att helt enkelt förbereda det man kan kvällen innan.
Av outgrundliga skäl så går potatisen snabbare att skala då om man gör det snabbt efter att barnen somnat mot om man gör det efter jobb och dagis när de är med, hungriga och rätt trötta.
Att ta fram maten på morgonen från frysen eller kvällen innan och kanske till och med strimla köttet och de grönsaker som passar att skära och sen förvara i en bunke i kylen.
Potatis passar utmärkt att ha i en skål med vatten och sen bara koka dagen efter.
Man lockas- eller i alla fall inte jag- att ta vägen förbi affären och köpa något snabbt att laga eller färdigmat, när man förberett innan och det går lika fort som att koka pulvermos och fiskpinnar.
Som den här rätten som tog samma tid att laga som för potatisen att koka, dvs 20 minuter.
Själv böt jag ut potatisen mot keso och en avokado, men barnen åt potatis och fläskytterfilen med god aptit 30 minuter efter att vi klev innan för dörren efter dagis.
1 fläskytterfilé eller fläskfilé
1 paket champinjoner
2 apelsiner
½ purjolök
3 dl cremé fraiche
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
smör att steka i
Stek köttet i skivor och stek champinjonerna som du hackat. Salta och peppra
Pressa apelsinerna och ha ner saften i stekpannan.
Rör ner cremé fraichen och kåt koka i hop. Ha ner strimlad purjolök.
Rätten är färdig innan eller samtidigt som potatisen.
Perfekt vardagsmat när den är som bäst.
Servera med kokt potatis eller som min variant med en avokado, färsk babyspenat, tomater och keso
lena-makeaheadfood.blogspot.com/