• Forumvärd

    Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-



    Pst du får dela med dig av flera recept! Solig

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-20 10:18
    OBSERVERA!

    Glöm inte att motivera varför just ditt recept ska vinna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-20 17:19
    Här hittar du fler goda middagstips från Findus:
    www.findus.se/recept/middagstipset

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-29 13:57
    Vann du?
    Här hittar du vinnarna och deras recept
    www.familjeliv.se/Forum-20-178/m63768273.html
  • Svar på tråden Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-
  • Shandi
    Shandi skrev 2012-02-22 13:51:24 följande:
    Mitt middagstips är samma som vi faktiskt ska äta idag! :)

    Creme Fraichetorsk med pressad potatis!

    Älskar den här maten för den innehåller både grönsaker och fisk, är lättlagad och barnvänlig!
    Min son som annars fått för sig att varken äta fisk eller grönsaker älskar denna rätt!

    Till 4 personer behövs

    2 Findus Torskfiléblock, helst inte genomfrusna
    3 Morötter
    1 purjolök
    5 dl creme fraiche
    2 dl grädde
    I fiskbuljongtärning
    Smör till pannan

    Potatis.

    Börja med att skala och sätta på potatisen. Det går bra att skära dem i mindre bitar om man vill att det ska gå fortare. Den ska ju ändå pressas!

    Dela därefter torskblocken i 4-5 bitar vardera.
    Salta lätt.
    Slanta purjolök och morötter, hetta upp pannan och lägg i morötter först med rejält med smör. Då dessa börjar mjukna, lägg i purjo och torsk.
    Låt stå och hetta till sig ca 6-7 minuter.
    Häll därefter i Creme Fraichen och grädden, samt en fiskbuljongtärning.
    Låt koka ihop, stäng av plattan.
    Smaka av med salt och vitpeppar.

    Pressa potatisen direkt på tallriken och servera med fisk och massa sås! Strö gärna lite persilja över..
    Suuuupergott!
    Jag borde vinna eftersom receptet är barnvänligt, innehåller alla näringsämnen och billigt framför allt! Det är superenkelt att göra, och smälter i munnen efter!
  • Suppidupdup

    koka pasta och i en stekpanna häll i  2 stor bitar kycklingfileer som du skär hur du vill och låter dem stekas lite i olja sen häller du över curry och lite salt,
    häll i skivade champinjoner ungf 7st ,
    skiva 1/2 purjolök
    1 stor lök i bitar,
    2 st morötter skär som du vill,
    till slut i med matlagningsgrädde ungf 1st

    Låt puttra ungf 20min

    smaka av och eventuellt häll i mer krydda efter smak lite paprika pulver, svartpeppar, grön curry och jag brukar använda en krydda som heter vegeta den har de mesta kryddor i.

    Häll ur vattnet ur pastan.
    Antingen blandar du ihop såsen med pastan eller låter det vara allt för sig.
    Sen river du lite parmesan ost och har vid sidan om till dem som vill hälla den över pastan blir jättegott och snabbt att laga.

    jag delade med detta recept eftersom alla i familjen kan äta det stor som liten och det är tillomed supergott som gör det hela speciellt.
    njam njam....smaklig spis

  • atool
    Kyckling med soltorkade tomater. 200 gr. tid 20 min.

    Tre st. kycklingfiléer
    En burk (2 dl.) Creme Fraiche med fetaost & soltorkade tomater

    Skär tre kycklingfiléer i bitar eller låt dem vara hela.
    Lägg dem i en smörad eldfast form.

    Rör om Creme Fraichen
    och skeda över filéerna sedan och in i ugnen.

    Serveras med ris eller potatis och grönsaker

    Motivering: För det är så enlelt och så gott. Bara två ingredienser. Både vuxna och barn gillar denna rätten.
    Bara att ha hemma ingredienserna om man får oväntat besök.
  • litenochpigg

    Linssoppa

    Koka ett par morötter och en bit lök, och ev vitlök kokas mjuka i lite lättsaltat vatten
    Häll i en burk tomater, krossade eller hela kvittar
    Mixa med stavmix direkt i kastrullen
    Häll i lite röda linser
    Salt, peppar, presssad citron, tomatpure, örtkrydda
    Smaka av
    En skvätt grädde, valfri sort om man önskar. eller en skvätt olja

    När linserna kokat mjuka är soppan klar, röda linser kokar fort

    Servera med riven eller hyvlad ost i soppan är gott och en bit bröd till. Barn gillar den här soppan mycket som man kan variera kryddning på.
    Det blir lite disk, och den går fort att göra. Nyttig och billig. Ät alltid bröd eller t ex ris till så blir proteinet fullvärdigt.

  • bily
    Kycklingwok
    -Ca 700 g kycklingfileér
    -1 st purjolök
    -2 st röda paprikor
    -1 paket spritärter
    -1 burk minimajs
    -1 burk blandade wokgrönsaker
    -1 burk kokosmjölk
    -1 tsk sambalolék
    -soja
    -olivolja

    Tärna kycklingfileérna och marinera en kortstund i sojan.
    Stek på kycklingen i olivolja i en het wokpanna tills den blivit genomstekt.
    Strimla paprika och purjolök och lägg över i pannan.
    Blanda kokosmjölken och samaloléken i en kastrull och värm upp, häll över woken.
    Servera med äggnudlar! Voila!

    Motivering: Näringrik barnfavorit (och föräldrafavorit) som går snabbt att göra och passar lika väl att göra ett "storkok" på och har i matlåda eller middag till flera dagar!
    Må väl smaka!
  • mandelblomma

    busenkel laxsida i ugn med vitlök, tomat och gräslök


    Motivering
    Otroligt god med rena smaker och enkel att tillaga, perfekt vardagsrätt som är god, nyttig och nästan sköter sig själv!

    Ingredienser lax:
    -En bit lax i valfri storlek( ta gärna mittbiten om du inte tillagar hela sidan.
    -2 st citroner
    -3-5 vitlöksklyftor
    -1 kruka gräslök
    - 2-3 hackade tomater
    1 tsk salt
    2 msk smör
    ½ dl vitt vin ( matlagnings går bra)
    3 dl grädde av valfri fetthalt

    Jag bara la laxsidan på ett folieark som jag hade på en stor plåt.
    Pressade vitlök, klippte ner gräslök, pressade citronsaft och lite hackade tomater och örtsalt. Ringlade avslutningsvis över lite smör innan jag gjorde ett fint paket av fina fisken.
    Ugnen ställd på 175 grader och efter bara några minuter spred sig en ljuvlig vitlöks och citrondoft i köket medan potatisen kokade och jag gjorde en lika enkel och god sås med samma tema: 2 st vitlöksklyftor, 1 citron och 2 hackade tomater. Tog lite av skyn från fisken, hade i lite vitt vin, en skvätt citron, örtsalt, pressade ner vitlök, hackade tomater och klippte ner en kruka gräslök ( spar gärna lite till dekoration) och  grädden. Kokar i hop ordentligt och servera sedan till fisken som tar ca 20 minuter att bli klar beroende på storlek på den.
    Potatisen kokar jag med skal och pressar sedan, plättlätt att bara peta bort skalet från pressen.

    Det kändes som en festmåltid denna ljuvliga laxrätt, men arbetsinsatsen är minimal och den tog totalt 30 minuter att göra med tiden i ugn och koktiden för potatis och sås. Då hade jag två vilda tre åringar runt benen som lekte pirater när jag lagade mat. SÅ lätt är den att laga :)
  • Esco

    Pasta med Baconsås

    2 portioner

    Ingredienser:

    - valfri pasta
    - 2 paket tärnade bacon
    - 1 vitlöksklyfta
    - 1/2 gul lök
    - 5dl vispgrädde
    - salt
    - vatten
    - vetemjöl

    Gör såhär:

    Stek baconet i en stekpanna, hacka sedan löken och fräs tillsammans med baconet tills det är färdigstekt.
    Överför baconet och löken till en kastrull. Häll över grädden och låt koka upp under omrörning. Tillsätt sedan redning (mjöl & vatten) för att få en tjockare konsistens. Pressa över vitlök och krydda med salt. Serveras med pasta.

    Motivering:
    Super enkelt, jätte snabbt och dessutom billigt. Givetvis också kanongott!

  • arveborn

    4 portioner

    Behövs:
    Bakpotatis
    Lax i portionsstorlek (gärna med skinn)

    Börja med att förbereda bakpotatis, de tar cirka 1 timme i ugnen beroende på deras storlek, men minst 45 minuter. 200 grader i mitten av ugnen. Skär gärna ett X på toppen av potatisen för att öppna skalet, annars finns det en risk att potatisen sprängs! När potatisen är färdig så öppna gärna upp den lite och skär ett djupare snitt i den för att lägga i lite smör och grillkrydda/all aroundkrydda.

    Grilla laxen dess enligt anvisningarna på paketet. Personligen tycker jag om att använda mig av paprika och chilikrydda på, men du kan självklart använda vilka kryddor du vill.
    Att grilla laxen går snabbt att göra.

     Varför mitt recept bör vinna?
    Det är enkelt och lätt, sköter sig själv i stort sätt så man kan få fokusera sig på dukningen eller annat.  Samtidigt som det är en lyxmiddag så är det ingen påfrestande summa för plånboken.

  • Nufsan
    Mammas fisk på spisen!

    2 pkt 400 gram Findus Torskfilé
    1 st citron
    1 - 2 msk smör
    5 dl 27 % grädde
    3 dl creme fraiche
    1-2 tomater
    Dill
    Vitpeppar
    Salt

     Dela filérna i 5 bitar per paket. Ha i smöret i en traktörpanna och pressa ner citronen där i. Lägg ner fiskbitarna och salta och peppra. Häll över grädden och strö dill efter smak över och låt puttra i ca 7 minuter. Kolla så att fisken blir vit och inte så genomskinlig. Skär tomaterna i klyftor och ha i och låt koka med. Jag gillar att de blir sönderkokade så jag har i den nästan från start, men det är en smaksak. 

    När fisken kokat klart rör ner creme fraiche för att på så vis reda av den lite.

    Servera till potatis och rårivna morötter.
    Själv brukar jag alltid strö lite aromat över när jag serverar det som pricken över i. =) 

    Varför denna rätt bör vinna är för att de människor som inte gillat fisk har älskat denna och den är så superenkel att göra så till och med en nybörjare kan fixa detta galant! 
    ♥ღ♥ 4-barns mamma till tre prinsessor och en prins ♥ღ♥
  • vivla

    Pasta med falukorv/chorizo och mozarella!!

    Vääärldens godaste rätt, jag lovar! ;) Är en dyrkare av pasta och tycker om "röror".
    Har dock inget fotografi på rätten, men den går att anpassa efter smaklökar och ålder! =)
    Jag gör dessutom alltid extra mycket så vi kan spara till matlådor!

    2 paket chorizokorv eller en falukorv om man inte vill ha det så starkt.
    6 st färska tomater
    1 vitlök
    1 färsk basilika
    2 paket mozarella ost
    2 paket snäckpasta eller penne

    1. Skär korven i mindre bitar och stek upp i stekpanna, under tiden kan du koka pastan.
    2. Skär tomaten i mindre bitar, hur spelar inte så stor roll och lägg dem sedan tillsammans med korven så de "löses" upp och blir mjukare.
    3. Pressa en vitlök över korven och tomaten.
    4. Lägg i basilikan i stekpannan med korven,tomaten och vitlöken.
    5. Slå av pastan när den är klar och lägg tillbaka i kastrullen. Detta innebär att kastrullen måste vara rätt stor så all mat får plats!
    6. När tomaten fått lite värme och börjat vätska lite grann, häll över korv och tomatröran i samma kastrull som pastan och veva runt så det blir en bra blandning.
    7. Skär mozarellan i små tärningar och fördela jämt i maten. Det är viktigt att tärningarna är små och maten fortfarande varm, så osten får smälta ordentligt.
    Redo för servering =)

Svar på tråden Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-