• Forumvärd

    Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-



    Pst du får dela med dig av flera recept! Solig

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-20 10:18
    OBSERVERA!

    Glöm inte att motivera varför just ditt recept ska vinna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-20 17:19
    Här hittar du fler goda middagstips från Findus:
    www.findus.se/recept/middagstipset

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-29 13:57
    Vann du?
    Här hittar du vinnarna och deras recept
    www.familjeliv.se/Forum-20-178/m63768273.html
  • Svar på tråden Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-
  • Jiie
    Jannies kassler med rosa täcke


    Ingredienser:
    Ris
    Kassler
    Ananasringar
    Vispgrädde
    Chilisås

    Sätt ugnen på 200 grader.

    Koka ris efter hur många ni är/hur mycket mat du vill ha. (Funkar utmärkt som matlåda)
    Lägg sedan det kokta riset i en ugnsform.

    Skiva kasslern och bryn lätt i lite smör.
    Lägg kasslern över riset, varva med ananasskivor mellan kasslern.
    Jag brukar ha en halv ring mellan kasslerbitarna, det räcker, men går även bra att ta en hel ring.

    Vispa grädden fast. Jag gillar mycket "sås" (bra att göra mycket sås om man tänker ha maten även dagen efter) och brukar göra på 5 dl grädde.
    Häll i chilisåsen i grädden och rör runt. På 5 dl grädde går det nästan en halv flaska chilisås.
    Häll röran över kasslern och riset.

    Ställ in i ugnen.
    När det rosa täcket har mörknat och bubblar lite är det klart!
    Tar ca 20 min.

    Fördelen med denna rätten är det är så lätt att anpassa till hur mycket mat man har hemma/hur mycket mat man vill ha.
    Du kan också välja att inte hälla på all sås utan spara lite till dagen efter alt matlådan och klicka på separat, eftersom riset drar åt sig såsen när det sedan står i kylen!

    Smaklig måltid!
  • Tiro

    "Kebabrulle" på spett

    500 gr nötfärs
    1 gul hackad lök
    ½ msk curry
    1 tsk spiskummin
    1 vitlöksklyfta
    1 tsk sambal oelek
    salt

    Blanda allt i en skål. Dela upp färsen i 12 bitar. Ta ett grillspett och forma en "rulle" runt spettet. In i ugnen på 200-225 grader i ca 10 minuter. Serveras gärna med tzatziki (godast om den är gjord på turkisk yoghurt och ha även med saften från 1 citron) och ris. Om det finns mer tid så är det mycket gott att servera rotgrönsaker (i ugn) som tex potatis, morot, kålrot och palsternacka.

  • Tiro
    Tiro skrev 2012-02-20 09:52:36 följande:
    "Kebabrulle" på spett

    500 gr nötfärs
    1 gul hackad lök
    ½ msk curry
    1 tsk spiskummin
    1 vitlöksklyfta
    1 tsk sambal oelek
    salt

    Blanda allt i en skål. Dela upp färsen i 12 bitar. Ta ett grillspett och forma en "rulle" runt spettet. In i ugnen på 200-225 grader i ca 10 minuter. Serveras gärna med tzatziki (godast om den är gjord på turkisk yoghurt och ha även med saften från 1 citron) och ris. Om det finns mer tid så är det mycket gott att servera rotgrönsaker (i ugn) som tex potatis, morot, kålrot och palsternacka.
    Glömde motivera varför just jag ska vinna. Så här kommer min motivering: Detta är en maträtt som passar vardag som till fest och tilltalar både ung som gammal. Detta har blivit en favorit hemma hos oss!
  • love you

    fläskfilé med rotsaker & limesmör

    fläskfilé
    morötter
    gul lök
    vitlök
    potatis
    lime
    smör

    krydda fläskfilén med salt & peppar mix
    bryn fläskfilén runt om låt svalna lite
    skiva upp fläskfilén
    skär morötter i halva stavar
    skär gul lök i klyftor
    låt vitlöken vara hela
    skär potatis i smala klyftor
    lägg rot sakerna i en ungsfast form
    krydda rot sakerna med lite piri piri krydda & salt 
    droppa lite olja över rot sakerna
    sätt in i ugnen i 200 grader i ca 10minuter
    sätt sedan in den skivade fläskfilén i mitten av rot sakerna & stek tills köttet är klart ca 20 min
    blanda under tiden ihop  riktigt smör med lime saft & citronpeppar
    servera rot saker fläskfilé & låt lime smör smälta över rätten

     

  • Sibeb
    Varm pastasallad

    500 g pasta (t ex penne)
    3 msk pesto
    1 stor gul paprika i bitar (ca 2x2 cm)
    200 g körsbärstomater, delade i halvor
    150 g fetaost i tärningar
    1 zuccini i tärningar
    2 st chorizo i "slantar"

    1. Koka pastan enl anvisningar
    2. Stek korvslantar och zuccini medan pastan kokar.
    3. Blanda i pesto, korv, fetaost och görnsaker i den färdigkokta pastan.
    4. Låt grönsaker och fetaost bli varma innan servering.

    Kan naturligvis även ätas kall.

    Min "va f-n ska vi ha till middag idag"-favorit Flört
  • Sibeb

    Just ja. Motivering:

    Enkelt, snabbt, lättlagat på ingredienser man nästan alltid har hemma!

  • Scilia

    Huuuuur gott som helst:

    300 g gravad lax i skivor
    Lite smör 
    2 vitlöksklyftor (eller 3) 
    1-2 påsar babyspenat
    2-3 dl grädde
    Några nävar räkor 

    timjan och lite peppar       

    Fräs spenaten i pannan, pressa på vitlök, lägg på laxen, på med grädde, koka upp. 
    I med lite timjan, lite lite peppar och kasta på några nävar räkor. KLART!
    Serveras med färs pasta! Klart på en kvart! OCH LYXIGT!

        

  • finskaflikkan
    finskaflikkan skrev 2012-02-20 09:32:34 följande:
    1 block torsk. (tinad)
    5dl creme fraishe
    ½ purjolök, skölj och hacka de i skivor.
    ½citron (saften)
    Grovmalen svartpeppar
    salt

    Och till de ris eller mos.

    Skär fisken i 8 kuber.
    Krydda.
    Lägg i en djup stekpanna, alt.wokpanna.
    ha på all creme fraishe. (de smälter )
    Ha i purjolöken när de börjat småkoka.
    Sen i med citronsaften.
    S&P 
    Låt småputtra i ca.20min helst under lock.

    Smaka ev av och tillsätt mer krydda om behövs.

    Bon Appetit!                           
    Glömde motivera.... 

    Denna rätt är krämig, smakar som havet och är lättlagat! Och dessutom går de snabbt!  
  • AbellaA

    Josses Bacongratäng.
    4 port.

    4 port. Kokt ris (rester från tidigare i veckan)
    2 pkt. Bacon
    2-3 dl Wokgrönsaker
    1 Vitlöksklyfta, Pressad
    1 Rödlök, Finhackad
    1/2 fpk Fetaost, Smulad
    5-6 Coctailtomter, Halverade
    1 dl Riven ost
    2 1/2- 3 dl Grädde
    1 1/2- 2 dl Mjölk
    1-2 tsk Sambal oelek (1 tsk = lite mer barnvänligt)
    Salt
    Peppar

    Lägg  det kokta riset i en ugnsfast form.
    Lägg wokgrönsakerna, rödlöken, fetaosten, tomaterna och den rivna osten ovanpå.
    Blanda ihop grädde, mjölk, sambal och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
    Häll blandningen över grönsaksriset. Det ska inte "simma" i vätska. 
    Dela baconet på mitten och fördela så att det täcker gratängen. Peppra ev. lite ovanpå baconet.
    In i mitten av ugnen på 200 grader tills baconet är färdigt. Ca 15- 20 min.

    En lättlagad favorit hos både stora och små. Perfekt att göra på rester.

  • MammaTillAdrian

    Fläskfilégratäng med curry.

    500 g fläskfilé
    Curry
    Paprikakrydda
    Salt
    Peppar
    1 Lök 
    200 g Bacontärningar

    Sås:
    5 dl creme fraiche
    1 dl chilisås
    1 vitlöksklyfta

    Riven ost

    Skär fläskfilén i skivor och krydda med curry, paprika, salt och peppar. Stek löken och lägg sedan i fläskfilén.
    Lägg i en ugnsfast form och stek sedan bacontärningar, Lägg baconet ovanpå och häll sedan över såsen. 
    Toppa med riven ost. 200 grader i 25-30 minuter. Kan serveras med vilken potatis som helst men favoriten här är potatisklyftor! :)
     

Svar på tråden Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-