• Äldre 20 Feb 07:13
    28732 visningar
    216 svar
    216
    28732

    Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-



    Pst du får dela med dig av flera recept! Solig

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-20 10:18
    OBSERVERA!

    Glöm inte att motivera varför just ditt recept ska vinna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-20 17:19
    Här hittar du fler goda middagstips från Findus:
    www.findus.se/recept/middagstipset

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-29 13:57
    Vann du?
    Här hittar du vinnarna och deras recept
    www.familjeliv.se/Forum-20-178/m63768273.html
  • Svar på tråden Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-
  • häjhäj
    Äldre 20 Feb 11:21
    #21

    Blåmusslor med pasta

    1 kg blåmusslor
    Vårlök skivad (eller hackad charlottenlök)
    Vitt vin
    Grädde
    Findus hackade vitlök
    Findus hackade chili 
    Persilja hackad
    Olja
    Pasta

    Börja med att sätta på pastavattnet för resten går fort att göra.Tvätta blåmusslorna noga, kolla att alla är hela och stänger sig som de ska. Fräs vitlök, chili och lök i olja några sekunder. Lägg i musslorna och rör runt. Häll på en skvätt vin och sätt på locket. Låt allt ångas/kokas tills musslorna har öppnats. Plocka upp musslorna och låt vinet koka ner lite. Häll i en skvätt grädde och låt det puttra ihop. Smaka av med salt. Lägg i musslorna igen och pastan, gärna linguini, blanda allt försiktigt. Strö över persilja och färskriven parmesan, ät och njut med en bit gott bröd.

    Min motivering: Det här är en god, lättlagad rätt. Som nu har blivit ännu lättare att göra iom findus färdig hackade vitlök och chili, man slipper brännande fingrar som riskerar hamna på fel ställe När vi i min familj vill äta något snabbt, lätt men otroligt gott som känns lite lagom lyxigt så väljer vi alla, stora som små, den här rätten.

  • häjhäj
    Äldre 20 Feb 11:23
    #22
    häjhäj skrev 2012-02-20 11:21:47 följande:
    Blåmusslor med pasta

    1 kg blåmusslor
    Vårlök skivad (eller hackad charlottenlök)
    Vitt vin
    Grädde
    Findus hackade vitlök
    Findus hackade chili 
    Persilja hackad
    Olja
    Pasta

    Börja med att sätta på pastavattnet för resten går fort att göra.Tvätta blåmusslorna noga, kolla att alla är hela och stänger sig som de ska. Fräs vitlök, chili och lök i olja några sekunder. Lägg i musslorna och rör runt. Häll på en skvätt vin och sätt på locket. Låt allt ångas/kokas tills musslorna har öppnats. Plocka upp musslorna och låt vinet koka ner lite. Häll i en skvätt grädde och låt det puttra ihop. Smaka av med salt. Lägg i musslorna igen och pastan, gärna linguini, blanda allt försiktigt. Strö över persilja och färskriven parmesan, ät och njut med en bit gott bröd.

    Min motivering: Det här är en god, lättlagad rätt. Som nu har blivit ännu lättare att göra iom findus färdig hackade vitlök och chili, man slipper brännande fingrar som riskerar hamna på fel ställe När vi i min familj vill äta något snabbt, lätt men otroligt gott som känns lite lagom lyxigt så väljer vi alla, stora som små, den här rätten.
    ! kg musslor är till ca 4 peroner, resten tar man efter smak och tycke. Vill man ha en lite hetare rätt tillsätt lite mer chili och vitlök. 
  • Äldre 20 Feb 11:50
    #23

    Baconinlindad kycklingfilé med Ädelostsås & Ugnspotatis

    Behövs:

    Kycklingfiléer
    Potatis
    Bacon
    Ädelost
    Olja
    Margarin
    Cremefraiche
    Grädde
    Salt  
    Peppar

    Ugn: 200 grader

    Tina upp kycklingfiléerna och linda runt bacon så det täcker. Stek sedan i både olja och margarin. (Oljan blir inte så het med margarin i).

    Gör en sås på nersmulad ädelost, cremefraiche (3dl) och grädde (2dl), kan behövas mer beroende på hur tjock/tunn sås man vill ha. Salta och peppra efter eget mått och smak. 

    Putsa potatis och dela de på mitten, lägg sedan dom på en oljad plåt. Salt och peppra. 
    Lägg in dessa i ca 45 min, beroende på hur hårda/mjuka man vill att potatisen ska vara.

     Lägg sedan kycklingen i en ugnsform och gör snitt/skåror. I dessa ska ni nu trycka i ädelost och såsen, sen ska all sås hällas över kycklingarna. 
    Lägg sedan in i ugnen i ca 20 min så det får färg. 

    *
    Motivering: 

    Denna rätt är väldigt enkel att göra, den är gudomligt god och den känns lyxig och den är väldigt populär bland mina vänner. 
    Den går att frysa ner, och man kan byta ut ugnspotatisen mot vanlig kokt och man kan även ta bort potatisen helt och skiva ner kycklingen och servera med tagliatelle,eller bara en vanlig sallad till. 
    Den går att variera och den är lika god varje dag. 

  • Äldre 20 Feb 11:51
    #24
    sinkadus skrev 2012-02-20 08:48:21 följande:
    Laxlasagne

    10-12 lasagneplattor

    två påsar Findus stuvade spenat à 375 gram  

    200 gram rökt lax i skivor 

    3-4 dl matlagningsgrädde

    50-100 gram riven ost (gärna västerbotten)      

    en klick smör

    Ugn 200 grader. Smörj formen med smörklicken. Täck sedan med ett lager plattor. Varva spenat, lax och plattor. Sist har du lax på toppen. Strö över osten. Avsluta med några varv med svartpepparkvarnen. Häll över grädden. I ugn ca 20 minuter, eller mer tills plattorna sugit upp vätskan. Medan lasagnen står i ugnen fixar du grönsalladen till!

    Lyxig mat i vardagen, allt-i-ett som går fort att laga och älskas av stora och små. Perfekt till matlådor och nästan ännu godare "dagen efter".  Väldigt gott, järnrikt, rikt på Omega 3! Kan det bli bättre? Knappast!      
    Vad gott det lät!
  • Äldre 20 Feb 11:52
    #25
    Biff Greta

    4 pers.

    1 kg potatis
    0,6 kg ryggbiff
    5 msk grädde
    2 äggulor
    1 gul lök
    4 msk dijonsenap
    2 dl söt senap
    salt
    peppar
    smör

    Gör så här:

    Skala, tärna och stek potatisen i lite smör, salt och peppar. Skär ryggbiffen i centimeterstora tärningar och hacka löken i små bitar. Blanda ihop söt senap, dijonsenap lök och äggula. Vänd ner det tärnade köttet i senapsblandningen och stek den i lite smör. Rör om då och då så att den inte bränner vid. Meningen är att den ska steka relativt torr vilket tar ca. 5 min. När Gretan börjar bli färdig, slå i grädden och låt koka in. Smaksätt med salt och peppar och servera med den stekta potatisen och gärna en sallad till.

    Motivering:

    Nu behöver ni inte efter dagens middag leta, för här har ni Greta. En rätt som är snabb enkel att laga och kommer definitivt både stor och liten gom behaga. Flört
  • Äldre 20 Feb 11:53
    #26

    Lax med kräftsås!
    Sätt ugn på 175 grader. Lägg laxfilé i en ugnssäker form. Blanda en burk creme fraise, en burk kräftost och kräftstjätar och häll över laxen. In i ugn ca 30 min. Servera med kokt potatis. Så himla enkelt och gott, bjöd på det igår och alla slickade rent tallriken

  • sär skrive­n
    Äldre 20 Feb 12:06
    #27

    Pasta d'Amore

    2 dl grädde
    2 dl vatten
    1 buljongtärning
    1 - 2 msk mjöl
    lite hackad gräslök
    en halv riven citron
    100 gram rökt lax
    löjrom

    Koka pasta vid sidan om
     
    Koka ihop  alla ingredienserna till såsen utom lax och löjrom. Koka i tre minuter, häll därefter i den rökta laxen i strimlor. Servera med den nykokta pastan (gärna färsk) och garnera med löjrom.

    Jag vill vinna! Dels är mitt recept en riktig vinnare som faktiskt omvänt fiskhatare, och dels behöver vi spara lite pengar till bröllopet i juli.        
      


    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • fiamia­E
    Äldre 20 Feb 13:12
    #28

    fisk mums mums till cirka 6 personer

     800gr hokefile( msc märkt så klart)
     1 frp creme fraiche (soltorkade tomater och fetaost)
     2dl grädde
    färska tomater

    smöra en ugns säker from lägg i fisken salta och pepprar
    sätt in fisken på cirka 200 grader 
    när fisken är nästan klar så häll på såsen

    sås
    blanda creme fraiche och grädden 
    skär tomater i bitar och lägg dem i såsen salta och pepprar häll på såsen på fisken och ställ in den tills fisken är klar och såsen bublar lite...

    serveras med ris eller potatis 

    mums mums och nyttigt

    moti...

    tycker detta recept ska vinna för det är bra mat och passar från de minsta till de äldsta och blir alltid uppskattat. 
    älskar att laga mat och detta är något jag brukar laga både till fest och vardags.
     

  • katze
    Äldre 20 Feb 13:23
    #29

    Falukorsvsgryta

    en gul lök
    en potatis per persson
    en morot per persson
    en bit rotseleri per persson
    en bit falukorv per persson
    (en tärning bulljong)
    salt och peppar

    skala och skär allt i tärningar lägg i en liter vatten och koka mjukt

    det är ett lätt billigt och snabt resept där man oftast har största delen hemma det gar bra att fylla pa med det man har hemma och det är poppis hos barnen. man behöver en gryta och slipper diska mängder

  • Äldre 20 Feb 13:23
    #30

    Couscoussallad med fiskbiffar och chilisås

    4 portioner couscous
    4 dl ärtor-, majs- och paprikablandning
    1 msk olja + 3 msk vatten
    'Örtagårdskrydda
    400 gram tinad torskfilé
    0,5 dl grädde
    0,5 dl ströbröd + att vända i
    1 ägg
    salt och peppar
    Dill
    Persilja
    10 cm finhackad purjolök
    0,5 burk creme fraiche
    2 dl filmjölk
    0,5-1 dl sweet chilisås
    salt och peppar

    Mät upp vattnet till couscousen och lägg i grönsakerna i samma kastrull. Koka upp vattnet och tillsätt couscousen, lägg på ett lock och låt stå i fem minuter tills couscousen sugit åt sig vattnet. Blanda under tiden Olja och vatten och örtagårdskrydda och vänd sedan ner det i couscousen.
    Skär fisken i bitar och mixa tillsammans med grädde, ägg, ströbröd, salt, peppar, dill och persilja. Tillsätt mer grädde om färsen blir för hård och mer ströbröd om färsen blir för lös. Vänd ner purjolöken och låt färsen stå fem minuter. Forma därefter biffar som vänds i ströbrödet och stek gyllenbruna i smör.
    Blanda creme fraichen med fil och sweet chilisås (mängd efter hur starkt man vill ha det) smaka av med salt och peppar.

    För att göra det riktigt vardagsfestligt är mitt tips att släcka ner lite, tända lite ljus, lägg fram servetter och servera mjölken ur ett glas på fot.

    Motivering:
    Enkel rätt som ändå smakar gott och som går att variera för att behaga de allra flesta! 

Svar på tråden Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-