• Forumvärd

    Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-



    Pst du får dela med dig av flera recept! Solig

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-20 10:18
    OBSERVERA!

    Glöm inte att motivera varför just ditt recept ska vinna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-20 17:19
    Här hittar du fler goda middagstips från Findus:
    www.findus.se/recept/middagstipset

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-29 13:57
    Vann du?
    Här hittar du vinnarna och deras recept
    www.familjeliv.se/Forum-20-178/m63768273.html
  • Svar på tråden Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-
  • deecember
    Fisk i paket.

    Torskfilé i block, halvtinat eller helt tinat.
    Smör.
    Salt & peppar.
    Citron.
    Dill & franska örter.
    Sparris.
    Körsbärstomater.
    Små färskpotatisar i halvor eller små potatisklyftor. (Tinad fisk kräver i stort sett kokt potatis)
    Schalottenlök i klyftor.
    Broccoli.
    Paprika.
    Parmesan.

    Ta fram en lång foliebit, Lägg på en klick smör & fryst grön sparris. Lägg på torskblocket & en rejäl klick smör.
    Salta & peppra. Kläm på en citron & häll över fryst dill & franska örter liksom broccolibuketter och paprikastrimlor. Lägg på några körsbärstomater.
    Kläm ihop till ett paket, lägg i en form & ställ in i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter beroende på potatisstorlek och fisken upptiningsgrad.
    Hyvla parmesan på innan servering.

    Fortast går det om man gör portionspaket med fisk & potatis, då kan man servera den direkt på tallriken och smöret & örterna utgör såsen.
    Går även att grilla under sommaren. (Eller om man nu har grillen framme annars också)

    Motivering; snabbt, enkelt & går att variera i oändlighet liksom att det är mycket enkelt att anpassa varje paket till varje persons enskilda smak.
  • maybe2501
    Vardagslax

    4 laxfiléer
    2 dl creme fraiche
    1 lime
    4 portioner potatis
    salt och peppar

    Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen. Lägg laxen i en ugnssäker form och gnid in med salt och peppar. Riv skalet och pressa saften ur 1 lime och blanda med creme fraichen. Bred såsen över laxfiléerna och sätt in i ugnen i 15 minuter. Klart! Servera med grönsallad.

    Motivering: Enkel vardagsrätt som känns vällagad trots minimalt antal ingredienser. Fisk och sås i ett och vanlig kokt potatis till.
  • Lalalong

    Italiensk rissoppa med Kyckling

    Fräs 3 dl långkornigt ris i 1 msk olivolja. Slå på buljong gjord på 1 liter vatten och 1 buljongtärning. Lägg på lock och låt riset koka 15 min. 
    Under tiden som riset kokar. Skär kycklingen i tärningar. 
    Häll i kycklingen och låt koka ytterligare 10 min. Skär under tiden 4 tomater i tärningar. 
    Lägg i tomaterna tillsammans med 2 dl creme fraiche paprika/chili. Salta och peppra. 
    Servera!! 

    Supergott!! 
     


    Klara 060504, Alva 100117
  • Lalalong
    Lalalong skrev 2012-02-20 14:25:52 följande:
    Italiensk rissoppa med Kyckling

    Fräs 3 dl långkornigt ris i 1 msk olivolja. Slå på buljong gjord på 1 liter vatten och 1 buljongtärning. Lägg på lock och låt riset koka 15 min. 
    Under tiden som riset kokar. Skär kycklingen i tärningar. 
    Häll i kycklingen och låt koka ytterligare 10 min. Skär under tiden 4 tomater i tärningar. 
    Lägg i tomaterna tillsammans med 2 dl creme fraiche paprika/chili. Salta och peppra. 
    Servera!! 

    Supergott!! 
    Motivering: Smaken är fantastisk
    Framförallt är den smidig eftersom att det inte är en massa olika kastruller att hålla reda på. Det uppstår heller aldrig att det kokar i en gryta samtidigt som du stressar med att skära grönsaker som ska i en stekpanna innan något som redan ligger där i stekt för länge o.s.v.
    Allt är i samma gryta och det är precis med lagom tid att skära kyckling medan riset kokar, och sen skära tomater medan kycklingen kokar med.  
    Klara 060504, Alva 100117
  • skitsnyggkille
    Vill bara börja med att fråga hur man svarar på en tråd utan att behöva citera? Hittar ingen "svarsknapp" 
    Orkar inte riktigt behöva sitta och radera allt innan hela tiden. :)

    Ok till receptet:

    3-4 portioner.

    1 st fläskfile (gärna billig så kan man göra detta oftare)
    1 st craimefrache
    1 st matlagningsgrädde
    1 st köttbiljong
    3 stänk soja (efter egen smak)
    salt/peppar enl eget tycke, men kom ihåg att buljongen och sojan sätter prägel på rätten så överdriv inte.

    5 medelstora potatisar eller pomes.
    1 knippe basilika
    evntuellt lite pirri pirri eller chili om ni vill ha starkare sås, men bara lite grann så det inte tar över smaken på rätten.
    sallad till detta också.

    potatis/pomes eller ris till detta. Välj det ni själva känner för.
    Till pomesfritten har iaf jag på massa timjan och olja så smakar den bättre, välj gärna stora pomes då.

    Skiva upp fläskfilen i 1 cm stora bitar/cirklar. Ha på 5ans värme och stek i ca 2-3 minuter på varje sida tills dem börjat få färg/svettas. Häll sen i craimefrechen och matlagningsgrädden och sänk värmen till nivå 2 utav 6 och låt stå på och puttra. blanda direkt i buljongen, sojan och eventuellt lite chili. Ha det på plattan i ca 10-15 minuter. rör om då och då. laktosfi fraishe och grädde gör att det skär sig en aningen men det är bara utseendet som spökar.

    Klart på ca 30 minuter då eftersom potatisen tar lite tid att koka. Lägg upp på två fat till er respektive med en kall kyld ale eller mouserande vin. Gammalt hedligt extra fint kranvatten funkar alldeles utmärkt också.

    extra;
    Efterrätt.
    Till tjejen, glöm inte att värma upp hennes slippies i micron så löser sig efterrätten sen.
    Till den komiske: lägg sedan upp en tallrik bays så blir personen lycklig
  • nokz
    Vitlökskycklinggryta med paprika och ris

    1 kg kycklingfileer
    1-2 paprikor
    Philadelpiha med vitlökssmak/ eldorados variant eller  creme fraiche och vitlöksklyftor

    samt ris och det beror lite på hur många man är.

    Tärna kycklingfileerna i lagom stora bitar och stoppa i grytan, när kycklingen är helt genomgräddad eller vad man ska säga så har man i vitlökskletet och paprikan och rör runt och låter det koka upp lite grann, när riset är klart är det bara att servera, blir jättegott att ha isbergssallad till :)

    Motivering: JA för det är himla gott och smidigt och går väldigt fort, blir inte speciellt dyrt och går att frysa in till matlåda, uppskattat av både vuxna och barn :) 
  • sinkadus
    Liten elak och intelligent skrev 2012-02-20 11:51:42 följande:
    Vad gott det lät!

    Det är supergott! Och himla enkelt och snabbt. Rätten lagar i princip sig själv... eftersom alla ingredienser liksom är färdiga.
  • Snöviolen

    Vitkål och köttfärsgryta

    300-400 g vitkål
    500 g fläskfärs
    1 burk krossade tomater
    1 buljongtärning
    3 dl ris
    5 dl vatten
    soya

    Gör så här
    Strimla vitkålen och stek den tills den har fått färg.
    Släng i färsen och stek den tillsammans med vitkålen
    När det är klart, så i med krossade tomater, ris och vatten + buljong.
    Koka upp och sen koka på svag värme i 20 min.
    När det är klart i med lite soya och sen kan man ta soya till serveringen.
    Detta räcker till 4-5 personer.

    Varför jag ska vinna. Jo för detta är en rätt som är gott och även de som inte gillar vitkål tycker om denna rätt.
    Sen behöver man bara diska en gryta.

  • clembke

    Kycklinggryta ala thai

    Kyckling
    Kokosmjölk
    Lök
    Vitlök
    Minimajs
    Vattenkastanjer
    Bambuskott
    Morötter
    Paprika
    Thai röd curry pasta
    O annat som man har hemma o kan passa

    Nudlar

    Bryn/stek till kycklingen och lägg i en gryta. Häll i kokosmjölken. Lägg i Curry pasta efter smak (o kanske lite samba olek om man vill ha det). Låt koka upp. Lägg i grönsakerna i slutet. (hur tidigt beror på hur stort tuggmotstånd man vill ha).
    Koka till Nudlarna och servera.
    Kokosmjölken kan bytas ut mot creme fraishe o grädde om man vill men enligt mitt tycke ger kokosmjölken en godare smak

    Enkel och snabb maträtt där man tar vad man har hemma. En smidig rätt att fixa snabbt när man kommer hem från jobbet en sen eftermiddag. Det mesta sköter sig själv när man väl har brynt/stekt kycklingen.

  • finskaflikkan
    katze skrev 2012-02-20 13:23:06 följande:
    Falukorsvsgryta

    en gul lök
    en potatis per persson
    en morot per persson
    en bit rotseleri per persson
    en bit falukorv per persson
    (en tärning bulljong)
    salt och peppar

    skala och skär allt i tärningar lägg i en liter vatten och koka mjukt

    det är ett lätt billigt och snabt resept där man oftast har största delen hemma det gar bra att fylla pa med det man har hemma och det är poppis hos barnen. man behöver en gryta och slipper diska mängder
    *dreggel* Låter mkt gott och enkelt! Solig
Svar på tråden Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-