Vill bara börja med att fråga hur man svarar på en tråd utan att behöva citera? Hittar ingen "svarsknapp"
Orkar inte riktigt behöva sitta och radera allt innan hela tiden. :)
Ok till receptet:
3-4 portioner.
1 st fläskfile (gärna billig så kan man göra detta oftare)
1 st craimefrache
1 st matlagningsgrädde
1 st köttbiljong
3 stänk soja (efter egen smak)
salt/peppar enl eget tycke, men kom ihåg att buljongen och sojan sätter prägel på rätten så överdriv inte.
5 medelstora potatisar eller pomes.
1 knippe basilika
evntuellt lite pirri pirri eller chili om ni vill ha starkare sås, men bara lite grann så det inte tar över smaken på rätten.
sallad till detta också.
potatis/pomes eller ris till detta. Välj det ni själva känner för.
Till pomesfritten har iaf jag på massa timjan och olja så smakar den bättre, välj gärna stora pomes då.
Skiva upp fläskfilen i 1 cm stora bitar/cirklar. Ha på 5ans värme och stek i ca 2-3 minuter på varje sida tills dem börjat få färg/svettas. Häll sen i craimefrechen och matlagningsgrädden och sänk värmen till nivå 2 utav 6 och låt stå på och puttra. blanda direkt i buljongen, sojan och eventuellt lite chili. Ha det på plattan i ca 10-15 minuter. rör om då och då. laktosfi fraishe och grädde gör att det skär sig en aningen men det är bara utseendet som spökar.
Klart på ca 30 minuter då eftersom potatisen tar lite tid att koka. Lägg upp på två fat till er respektive med en kall kyld ale eller mouserande vin. Gammalt hedligt extra fint kranvatten funkar alldeles utmärkt också.
extra;
Efterrätt.
Till tjejen, glöm inte att värma upp hennes slippies i micron så löser sig efterrätten sen.
Till den komiske: lägg sedan upp en tallrik bays så blir personen lycklig