• Forumvärd

    Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-



    Pst du får dela med dig av flera recept! Solig

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-20 10:18
    OBSERVERA!

    Glöm inte att motivera varför just ditt recept ska vinna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-20 17:19
    Här hittar du fler goda middagstips från Findus:
    www.findus.se/recept/middagstipset

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-29 13:57
    Vann du?
    Här hittar du vinnarna och deras recept
    www.familjeliv.se/Forum-20-178/m63768273.html
  • Svar på tråden Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-
  • finskaflikkan
    Snöviolen skrev 2012-02-20 16:53:57 följande:
    Vitkål och köttfärsgryta

    300-400 g vitkål
    500 g fläskfärs
    1 burk krossade tomater
    1 buljongtärning
    3 dl ris
    5 dl vatten
    soya

    Gör så här
    Strimla vitkålen och stek den tills den har fått färg.
    Släng i färsen och stek den tillsammans med vitkålen
    När det är klart, så i med krossade tomater, ris och vatten + buljong.
    Koka upp och sen koka på svag värme i 20 min.
    När det är klart i med lite soya och sen kan man ta soya till serveringen.
    Detta räcker till 4-5 personer.

    Varför jag ska vinna. Jo för detta är en rätt som är gott och även de som inte gillar vitkål tycker om denna rätt.
    Sen behöver man bara diska en gryta.
    Nam nam !!!
  • tro  hopp  kärlek
    KRÄMIG RÄKGRYTA!
    1 kg räkor med skal
    2 dl lätt cremefariche
    2 dl grädde
    1 dl fryst dill
    1 dl hackad röd paprika
    1 dl hackad lök
    1 krm cayenne
    1 krm svartpeppar
    salt
    1 burk färdigskalade räkor
    2 dl fond av räkskal
    ev fiskbuljong

    Skala räkorna, lägg skalen i en gryta och fyll på med vatten, 
    Koka skalen 15 min sila av fonden.

    Fräs gul lök i smör, 
    tillsätt creme fraiche , grädde, 2 dl fond, dill, cayenne. Låt allt koka upp smaka av med salt och peppar och ev fiskbuljong, Tillsätt paprika och räkorna, både de i lake och de nyskalade.

    Servera med sallad gjord på
    fryst majs/ärtor/paprika blandning
    sallad
    tomat
    gurka
    purjolök

    och koka basmatiris till.

    Motivering, jadu rätten är god och lättlagad, det som tar tid är skalning av räkor, men det går att byta ut allt mot färdigskalade. Man kan även tillsätta fiskbitar...vad man är sugen påGlad så min motivering är att rätten är god och lättlagad!

     
  • Kojbe

    God fiskgryta ala Joakim

    ca 4 pers

    3 normalstora potatisar o
    1 morot
    halv purjolök
    400 g torskfile (block)
    ca 200 g oskalade  räkor
    2dl vatten
    2dl matlagningsgrädde

    Skalar räkorna och kokar skalen med 1 dl vatten på spisen.
    Under tiden skala potatisen och moroten och dela potatisen i  ca 1x1 cm kuber och skiva moroten i tunna skivor och skiva purjon och lägg allt i en gryta med vatten så det knappt räcker och häll över spadet du silar ifrån räkskalen.
    Koka upp ca 10 min sen lägger du i fisken som du skurit i små kuber de med och lägger de ovanpå och låt det småputtra på svag värme ca 5 min därefter häller du i de skalade räkorna och häller över matlagningsgrädden och låter det koka ytterligare 5 min ca.

    Sen smakar du av om du kanske vill ha lite extra buljong el citronsaft el dill i.
    Ibland kryddar vi med lite curry och ibland enbart med salt och peppar och lite citronpeppar.

    Kan med fördel serveras med sån färdig creme fraiche smaksatt med vitlök och chili tror jag det är och gärna lite nybakt bröd till

    MYCKET gott och väldigt enkelt att göra tom barnen älskar denna fiskrätt.

    Motivering till varför denna ska vinna:  Fisk är underskattat  i dagsläget och detta är en MYCKET enkel rätt att tillaga och minst lika god att värma på dagen efter när smakerna *satt* sig ordentligt!

  • Kimona
    Sommarmål för 4 pers (2 vuxna 2 barn)
    kan självklart ätas när som helst, men knåpade ihop den en sommar så därav namnet.

    5 dl ris eller pasta
    1 st grönsaksbuljong (tärning)
    1 st gul lök
    3 st vitlöksklyftor
    3 dl majs
    1 st gurka
    1 st röd paprika
    500g tärnad kyckling/quornbitar
    1 pkt skivat bacon (ersätts eventuellt med vegetariskt bacon)
    En näve små champinjoner
    En näve sugarsnaps
    En klick margarin
    Paprikapulver
    Pepparmix
    Örtsalt

    Gör såhär:

    Koka riset/pastan med buljongtärningen.
    Finhacka lök och vitlök, dela champinjonerna på mitten och bryn i margarin tillsammans med sugarsnapsen.
    Tillsätt kycklingen/quornbitarna och krydda. Klipp baconet i små bitar och stek tillsammans med det övriga.
    När riset/pastan är färdig, häll upp i en skål och tillsätt en klick margarin samt det stekta.
    Tärna gurka och paprika och blanda i tillsammans med majsen.
    Serveras direkt tillsammans med Creme Bonjour Franska Örter.
  • citrus
    Kyckling i spenatsås 4 personer

    3 kycklingfiléer
    ca 200 g Champinjoner
    1 broccoli bukett
    ca 6 tärningar fryst spenat
    Findus frysta asiatiska kryddor
    Salt
    3 dl grädde
    1 dl vatten
    Morot och bladpersilja till dekorering.

    Skär kycklingen i tärningar och stek lite gyllenbrun.  Skär broccoli och champinjoner i bitar stora som kycklingbitarna. Stek dom med kycklingen lite lätt, lägg i spenattärningarna. Krydda efter smak med Findus asiatiska kryddor och salt. Häll över vattnet och grädden låt puttra tills grädden fått en såsig konsistens och broccolin är lagom kokt men ändå lite krispig. 
    Dekorera med att skala moroten och sedan dra med potatisskalaren så du får tunna skivor att dekorera med. Lägg på lite bladpersilja och voila en god lättlagad middag. 

    Motivering:
    För att något som är så gott, inte behöver vara överdrivet flott.
    Gott att avnjuta med dina kamrater, utan många kolhydrater.
     


     
  • Kimona
    Kimona skrev 2012-02-20 18:58:04 följande:
    Sommarmål för 4 pers (2 vuxna 2 barn)
    kan självklart ätas när som helst, men knåpade ihop den en sommar så därav namnet.

    5 dl ris eller pasta
    1 st grönsaksbuljong (tärning)
    1 st gul lök
    3 st vitlöksklyftor
    3 dl majs
    1 st gurka
    1 st röd paprika
    500g tärnad kyckling/quornbitar
    1 pkt skivat bacon (ersätts eventuellt med vegetariskt bacon)
    En näve små champinjoner
    En näve sugarsnaps
    En klick margarin
    Paprikapulver
    Pepparmix
    Örtsalt

    Gör såhär:

    Koka riset/pastan med buljongtärningen.
    Finhacka lök och vitlök, dela champinjonerna på mitten och bryn i margarin tillsammans med sugarsnapsen.
    Tillsätt kycklingen/quornbitarna och krydda. Klipp baconet i små bitar och stek tillsammans med det övriga.
    När riset/pastan är färdig, häll upp i en skål och tillsätt en klick margarin samt det stekta.
    Tärna gurka och paprika och blanda i tillsammans med majsen.
    Serveras direkt tillsammans med Creme Bonjour Franska Örter.
    Även gott att använda coucous istället för ris eller pasta.

    Motivering:

    Det är ett snabblagat, enkelt och supergott recept som passar stora och små och kan även göras helt vegetariskt. Receptet kan anpassas till många personer och passar perfekt som vardagsmat likaväl som festmat och är väldigt anpassningsbart och lätt att variera.

    Som student skulle 3000 kronor extra i matpengar göra stor skillnad och vi skulle exempelvis kunna välja ekologiska produkter.

    Smaklig måltid
  • Kojbe

    Pasta med fläskfile

    ca 4 pers

    500g spaghetti
    fläskfile
    5dl vispgrädde
    2dl Findus ärtor, majs och paprika blandning

    Koka spaghetti och under tiden strimla fläskfilen och bryn i panna varpå du tillsätter grönsakerna och grädden och smaksätter med lite salt och peppar och soja och låter det småputtra 5 min.

    Serveras omedelbart gärna med en grönsallad brevid!

    Motivering: Snabbare och mycket godare än såhär blir det inte!

  • lilly2010

    Korvgryta!

    En halv korvring
    Valfri lök
    1 ask Färska Champinjoner
    Morotsslantar
    2dl grädde (blir extra gott med visp
    Tomatpure/ lite tomatkross ca1dl
    Krydda med en buljongtärning- gärna kyckling
    Salt
    Peppar/ ev dijonsenap en tesked

    Detta blir extra gott med pasta eller alternativt ris och en tomatsallad på sidan

    Skär allt i mindre bitar efter smak och tycke, fräs ihop korv, svamp, tunna morotsslantar och lök tillsätt tomatpure och grädde samt kryddor!! Låt puttra lite medans du väntar på pastan

    Detta kan vi göra flera ggr i veckan!! Skulle behöva dessa 3000 för kommande månad då min man ska opereras och vara sjukskriven 1 -2 månad, vilket innebär att jag måste vara hemma mer från jobbet med vår 15 månades dotter, han kommer inte kunna lyfta osv.

  • Vår tur nu

    Tortellini med bacon(4 portioner)


    350 g tortellini, gärna med ostsmak


    två klyftor vitlök


    en gul lök


    ett paket bacon (två paket om man är en aktiv familj som gillar bacon)


    en burk creme fraiche


    400 g Findus frysta ärtor (alternativt 400 g Findus frysta majs)


    salt och nymald svartpeppar


     


    Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka lök och vitlök och fräs i lite olja eller smör i en stekpanna. Strimla bacon och fräs tillsammans med löken. Häll på creme fraichen och värm upp. Lägg ner de frysta ärtorna och låt återigen bli varmt. Blanda slutligen alltsammans och mal över lite svartpeppar och slat efter smak.


    Njut!


     


    Motivering: Oerhört snabb måltid, tar max 20 min att tillaga, som går hem hos hela familjen. Dubbla gärna receptet och gör matlådor, passar utmärkt att frysa in. 3000 kr i Findus frysta grönsaker och fisk skulle ta mitt liv till en helt ny nivå av njutning!

  • Anna Paulita

    Tomat och kycklingpasta

    400 g kyckling, förslagsvis lårfile´. (lårfile´smakar mer än kycklingfile´och blir inte lika torrt)
    1 burk tomatkross, typ MUTTI eller annan "märkes tomatkross".
    ½ planta försk basilika
    2 vitlöksklyftor
    1 dl grädde i valfri fetthalt
    1-2 msk kalvfond
    smör eller olja
    salt och peppar
    valfri pasta

    1. Sätt på pastavatten.

    2. Strimla kycklingen och fräs den i hop med den hackade/pressade vitlöken. Tills kycklingen fått stekyta.

    3. Häll på tomatkross, grädde och kalvfond. Koka i hop under lock tills att pastan har 2-3 minuter kvar på sin koktid.

    4. Lägg i den färska basilikan och koka utan lock tills pastan är klar.

    När pastan är klar kan man antingen servera allt ihopblandat, det är gott när själva pastan tar smak av tomatsåsen. Men barn brukar föredra att få pasta och sås serveta separat och det fungerar precis lika bra. Servera gärn rätten med en god sallad och riven parmesanost.

    Rätten är supergod och enkel att göra, snabbt går det också. En perfelt vardagspasta att bryta av med när man är trött på spagetti och köttfärssås.


Svar på tråden Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-