• Forumvärd

    Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-



    Pst du får dela med dig av flera recept! Solig

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-20 10:18
    OBSERVERA!

    Glöm inte att motivera varför just ditt recept ska vinna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-20 17:19
    Här hittar du fler goda middagstips från Findus:
    www.findus.se/recept/middagstipset

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-29 13:57
    Vann du?
    Här hittar du vinnarna och deras recept
    www.familjeliv.se/Forum-20-178/m63768273.html
  • Svar på tråden Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-
  • Anna Paulita
    Anna Paulita skrev 2012-02-20 19:57:19 följande:

    Tomat och kycklingpasta

    400 g kyckling, förslagsvis lårfile´. (lårfile´smakar mer än kycklingfile´och blir inte lika torrt)
    1 burk tomatkross, typ MUTTI eller annan "märkes tomatkross".
    ½ planta försk basilika
    2 vitlöksklyftor
    1 dl grädde i valfri fetthalt
    1-2 msk kalvfond
    smör eller olja
    salt och peppar
    valfri pasta

    1. Sätt på pastavatten.

    2. Strimla kycklingen och fräs den i hop med den hackade/pressade vitlöken. Tills kycklingen fått stekyta.

    3. Häll på tomatkross, grädde och kalvfond. Koka i hop under lock tills att pastan har 2-3 minuter kvar på sin koktid.

    4. Lägg i den färska basilikan och koka utan lock tills pastan är klar.

    När pastan är klar kan man antingen servera allt ihopblandat, det är gott när själva pastan tar smak av tomatsåsen. Men barn brukar föredra att få pasta och sås serveta separat och det fungerar precis lika bra. Servera gärn rätten med en god sallad och riven parmesanost.

    Rätten är supergod och enkel att göra, snabbt går det också. En perfelt vardagspasta att bryta av med när man är trött på spagetti och köttfärssås.


    Jag glömde säga att man så klart ska salta och peppra efter smak. Men gör det absolut efter du haft i fonden då den är salt i sig.
  • zanwer
    Kycklinglasagne med svamp och bacon

    ½ paket kycklingfilé
    1 paket färska lasagneplattor
    1 gul lök
    1 vitlöksklyfta
    1 burk Creme fraiche
    1 paket färskost (helst svampsmak)
    3 dl grädde
    några färska champinjoner
    1 paket bacon
    riven ost
    salt, peppar

    Gör så här:
    Sätt ugnen på 225 grader.
    Stek kycklingfilén i bitar, stek sedan svamp, lök, vitlök och bacon.
    Ställ det stekta åt sidan.
    Blanda creme fraiche, grädde och färskost med kryddor i en bunke.
    Varva det stekta och såsblandningen med färska lasagneplattor i en ugnsfast form.
    Toppa med riven ost.

    In i ugnen ca 20 minuter.
    Servera gärna med en sallad. {#emotions_dlg.flower}
    ♥ elliot 080919 & hugo 101025 ♥
  • zanwer
    zanwer skrev 2012-02-20 19:58:57 följande:
    Kycklinglasagne med svamp och bacon

    ½ paket kycklingfilé
    1 paket färska lasagneplattor
    1 gul lök
    1 vitlöksklyfta
    1 burk Creme fraiche
    1 paket färskost (helst svampsmak)
    3 dl grädde
    några färska champinjoner
    1 paket bacon
    riven ost
    salt, peppar

    Gör så här:
    Sätt ugnen på 225 grader.
    Stek kycklingfilén i bitar, stek sedan svamp, lök, vitlök och bacon.
    Ställ det stekta åt sidan.
    Blanda creme fraiche, grädde och färskost med kryddor i en bunke.
    Varva det stekta och såsblandningen med färska lasagneplattor i en ugnsfast form.
    Toppa med riven ost.

    In i ugnen ca 20 minuter.
    Servera gärna med en sallad. {#emotions_dlg.flower}
    Min motivering:
    En snabb och enkel rätt som hela familjen gillar.
    Passar lika bra till stressiga måndagsmiddagar, som mysiga fredagskvällar!
    ♥ elliot 080919 & hugo 101025 ♥
  • zanwer

    Slänger in ett bidrag till.. ;)


    Världens snabbaste lyxpasta

    I paket färsk tagliatelle
    Kalamataoliver
    1 paket fetaost
    Soltorkade tomater
    Coctailtomater
    Balsamvinäger
    Olivolja
    Salt och peppar

    Koka pastan enligt anvisningar.
    Skär coctailtomater, fetaost och soltorkade tomater i bitar.
    Rör ner i den färdiga pastan.
    Häll över balsamvinäger och olivolja efter smak, salta och peppra - blanda ihop.
    Servera med valfritt köttalternativ, eller ät som det är!

    MOTIVERING:
    Pastarätten som har "det lilla extra" utan krusiduller. Det är fantastiska smakkombinationer som för tankarna mot medelhavet... perfekt för den slaskiga gråa sverigevardagen! ;)


    ♥ elliot 080919 & hugo 101025 ♥
  • TEmamma

    Balsam- och vitlökskyckling

    3 kycklingfiléer i mindre bitar

    Stek dem i salt, peppar och oregano

    2 dl vispgrädde
    2 dl vatten
    1 msk kycklingfond
    1 msk balsamvinäger    
    2 vitlöksklyftor rivna

    Koka upp alla de ingredienserna och häll sedan över kycklingen, puttra ihop.

    Serverka med tagliatelle och kapris.

    TIll helgen brukar jag skära kycklingen i stänger, linda bacon runt och steka, lägg i en form och ha lite bladspenat runt och häll över såsen, skjuts in i ugnen 175 grader ca 10 minuter. Klart!

    Gott och snabbt!                     


    070816 ~~ 090211 ~~ Bf 111001
  • TEmamma

    Laxpinnar med blomkålspuré

    Laxfilé i skivor på ca 1 cm

    Dubbelpanera (mjöl, ägg, ströbröd) och stek i smör, salta peppra

    Häll ner två nävar blomkål i en kastrull och en skvätt grädde över, tillsammans med salt och peppar. Koka upp lite och kör sedan med stavmixern så att det blir en puré.

    Gott med ärtor till =)

            


    070816 ~~ 090211 ~~ Bf 111001
  • TEmamma

    Ah, motivering. För att båda mina recept är så enkla så att det går att utföra med tre barn springandes runt benen och att det är så gott så att samtliga i familjen äter med glädje! =) Billigt dessutom!

    Sedan skulle det där presentkortet sitta oerhört fint i en tid med låg föräldrarpenning och dyra elräkningar =)


    070816 ~~ 090211 ~~ Bf 111001
  • W Goldberg
    Ops. Jag glömde motiveringen. Med en snabbt tillredd fiskrätt som får stå ensam i ugnen och potatisen som kokar sig själv kan jag hitta på roligare saker under tiden maten lagar sig . Det är suveränt.

    1 pkt torsk, sej eller annan rektangulär frusen fisk.
    3-5 dl grädde (vanlig)
    smör
    Salt och citronpeppar

    Låt fisken halvtina
    Salta på och krydda med ordentligt mycket citronpeppar
    Lägg i en ugnsfast form som är smord med smör, och det får gärna ligga kvar större smörkluttar här och där.
    (smöret gör att det får en lite knäckig smak.)
    Häll över grädde och in i ugn på ca 200 grader i 20-30 minuter beroende på hur tinad fisken är.

    Koka potatis, potatismos eller ris till.
    Husmans är nästan ett måste till denna rätt, men man väljer själv förstås. 
  • Paradise
                                                       KYCKLINGSÅS MED BANDSPAGETTI  4 port


    Ingredienser:
    Ca 400g kycklingfile ( går även med grillad kyckling) 1 röd paprika Halv purjolök 1 stor burk champinjoner 1/2 tsk soya 1 grönsaksbuljong 3 dl grädde ca 2-3 dl mjölk mjöl till redning Lite svampspad curry,paprikapulver och alloroundkrydda

    Gör så här:

    Hacka purjolöken,paprikan och kycklingen i småbitar och spara lite svampspad från burken innan du tar ut svampen.Smält smör i stekpannan och fräs med currykryddan lägg i kycklingen,krydda med tex allround- eller nån grillkrydda (grillad kyckling? då behövs ingen extra krydda) Lägg sedan i paprikan,purjolöken och svampen.Stek en stund. Lägg på mjöl eller gör en redning vid sidan. Blanda i grädden,mjölken,grönsaksbuljongen, lite svampspad och krydda med paprika och ev mer curry. Smaka av.Låt det puttra ca 10 minuter så purjolöken och paprikan har mjuknat.


    Servera med bandspagetti och en sallad till.


    Varför mitt recept bör vinna

                           Det är en enkel och god pastarätt, passar både till vardags och fest!

                                                                                      Solig 
Svar på tråden Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-