Magnus Schönberg åkte ut ur "Idol"
Forum Förlossningsrädsla - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hysterisk - helt plötsligt inget kejsarsnitt?

  Fre 24 feb 2012 02:52 Läst 24173 gånger Totalt 336 svar
  Fre 24 feb 2012 02:52

  Sitter här sömnlös och med panikkänslor på grund av ett besök hos barnmorska på Ofeliamottagningen tidigt imorse.

  Ändå sedan jag först fick reda på att jag var gravid och vid varje besök hos barnmorska, mvc-läkare etc har jag förklarat att jag inte klarar av/tänker föda vaginalt - att enda alternativet för mig är kejsarsnitt. Jag har sagt ett antal gånger att inget annat är tänkbart och att jag hellre genomgår ytterligare en abort (första aborten gjordes när jag var mycket yngre på grund av att de sa till mig att jag inte kunde välja att få ett snitt) än föder vaginalt.

  Både min barnmorska och mvc läkare har lugnat mig och sagt att jag absolut inte ska oroa mig, om jag känner så starkt för detta så kommer det inte alls vara några problem att få ett planerat kejsarsnitt. Ingen fara alls, det här löser vi sa min läkare och skickade en remiss för mig till ofelia när jag var i vecka 13.

  Från att ha varit smått hysterisk och inte kunnat vara det minsta glad över graviditeten så lugnade jag ner mig och började njuta. Liksom sådär stråla som de säger att man ska göra. Idag när jag är i vecka 21 så kom jag till mitt möte, ganska oförberedd då jag antog att det var mer som en formalitet för att godkänna kejsarsnittet.

  Istället lyssnar barnmorskan på min historia och jag berättar varför jag inte klarar av att föda vaginalt och får helt plötsligt kommentaren. "Nej, det där är absolut inget skäl till att bevilja kejsarsnitt! Det kommer inte att gå."

  Jag är helt knäckt, jag vet inte vad jag ska ta mig till. Har spenderat timmar hyperventilerandes och störtgråtandes. Jag förstår inte HUR kan de komma på en sån här grej NU när det inte längre går att avbryta graviditeten? Är det något slags elakt skämt? Imorgon är jag i vecka 22 då man inte ens med särskilda skäl får göra abort.

  Jag ångrar nu att jag inte satt mig in i det här mer, jag ångrar att jag inte stressade remissen som gick till ofelia. Jag förstår ingenting, vet inte hur det blev såhär. Jag har aldrig fött barn innan och min förlossningsrädsla är kanske inte av den vanligare sorten "det gör nog ont" utan beror på tidigare övergrepp och smärta/panik/ångest i samband med dessa.

  Nu, när jag tänker efter märker jag att jag inte har den minsta aning om hur det här egentligen går till, jag har bara blint trott att bms och läkares lugnande ord har varit någon slags garanti. Finns det någonting jag kan göra, någonstans att överklaga? Vad har en barnmorska (hur mycket specialist hon än må vara) för rätt att säga till mig att jag till 99%chans inte kan få kejsarsnitt efter att ha träffat mig en gång i tjugo minuter?

  Finns det någon som har erfarenhet av sånt här? Vad ska jag göra?

 • Fre 24 feb 2012 03:17 #1

  Du ska stå på dig! Träffa fler läkare, pa andra sjukhus om du måste, tills du hittar en som beviljar! Det är helt vansinnigt att man utan frågor kan få en abort idag, men inte ett kejsarsnitt.

 • Anonym Trådstartaren
  Visa endast
  Fre 24 feb 2012 03:31 #2
  Tow2Mater skrev 2012-02-24 03:17:23 följande:
  Du ska stå på dig! Träffa fler läkare, pa andra sjukhus om du måste, tills du hittar en som beviljar! Det är helt vansinnigt att man utan frågor kan få en abort idag, men inte ett kejsarsnitt.
  Men hur fungerar det då? Behöver jag någon slags remiss för att träffa läkare? Är det läkare jag ska träffa och inte de här specialistbarnmorskorna? Eller ska jag bara ringa in och boka in mig själv på tider?

  Känner mig helt tappad just nu....
 • Anonym (Z.)
  Visa endast
  Fre 24 feb 2012 03:34 #3

  Men får de säga nej till kejsarsnitt? Nu har inte jag ordentlig info, men jag har för mig att de inte får säga nej. Sök vidare, ring 1177, eller något. Vad som helst! Och stå på dig!

  Lycka till!

 • Fre 24 feb 2012 03:41 #4

  Fick det själv beviljat i vecka 38 då min rädsla hade blivit så akut att jag inte längre ens förstod att jag var gravid. De insåg att det var omöjligt för mig att genomgå en förlossning i det stadiet. Veckorna innan hade jag gått i den terapi de hade att erbjuda och slutligen tvingade både min psykolog och BM läkaren att godkänna. Hoppas verkligen att du får det godkänt. Finns fler personer du kan prata om om din rädsla som kan stå bakom detta?

  Har du gått i terapi för din förlossningsskräck som hos sk auroramottagning som det heter här i gbg? Det var hon som slutligen hjälpte mig. Mötena var inte hjälpsamma för mig dock.

 • Anonym (inläg­g 4)
  Visa endast
  Fre 24 feb 2012 03:42 #5

  Jag hade också rädsla pga flera brutala våldtäkter och knivöverfall, inte pga smärtan i sig. Det kan gå. Ge dig inte. Kämpa!

 • Anonym Trådstartaren
  Visa endast
  Fre 24 feb 2012 04:13 #6
  Anonym skrev 2012-02-24 03:41:31 följande:
  Har du gått i terapi för din förlossningsskräck som hos sk auroramottagning som det heter här i gbg? Det var hon som slutligen hjälpte mig. Mötena var inte hjälpsamma för mig dock.
  Det är väl en sån kvinna som jag träffade nu tror jag, aurora verkar vara samma som ofelia. Hon tyckte helt enkelt att en frisk kvinna som jag inte hade några som helst anledningar för att få kejsarsnitt och att jag måste sluta låta rädslan kontrollera hela mitt liv.

  Så jag fick ett nytt möte om fem veckor där vi skulle diskutera vilken smärtlindring som skulle användas vid min vaginala förlossning... var så chockad att jag knappt kunde tala, jag bara grät.
 • Fre 24 feb 2012 06:28 #7

  TS jag brukar inte ljuga men i ditt fall skulle jag säga att jag har varit med om sexuella övergrepp tidigare men har svårt att prata om det. Att det är därför du är rädd och inte sagt något. Som regel brukar kejsarsnitt godkännas i det läget. Sjukt att vänta med att ge svar på såna frågor förrän sent in i graviditeten. Fram tills man har fått svar har man gått igenom tortyr när man oroar sig så. Förstår hur du känner!

 • Fre 24 feb 2012 06:44 #8

  Har du berättat om övergreppen för BM?


  *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
 • Fre 24 feb 2012 06:51 #9

  Ge inte upp. Stå på dig!


 • Anonym (stå på dig)
  Visa endast
  Fre 24 feb 2012 07:19 #10

  z. : Ja de kan absolut neka en kejsarsnitt, det är absolut ingen rättighet. TS du måste stå på dig har man en sån extrem rädsla som du har så är det inte bra med en vaginalförlossning. Prata med din bm om att få träffa en kurator. Var det en förlossningsläkare som sa att det var lugnt eller vad var det för läkare? Så vitt jag vet så är det ju läkaren som i slutendan bestämmer om kejsarsnitt så går det inte att övertala bm om detta så kräv att få prata med någon högre. Vart bor du? Vissa landsting/sjukhus är ju tyvärr mycket grinigare när det gäller kejsarsnitt än andra. Finns det fler förlossningssjukhus i ditt landsting? Om det gör det se till att få komma på samtal hos dem och var mer förberedd då så du verkligen pratar för din sak. Känns som att henne som du träffade nu var väldigt oförstående... Har man extrem rädsla inför förlossningen så är risken större att den slutar med akutsnitt så även det borde de väga in tycker man... Har du inte blivit erbjuden någon samtalskontakt?

Svara i tråden: Hysterisk - helt plötsligt inget kejsarsnitt?
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Känsliga rummet
Svara i tråden...

Innehåll