• Ravenn­a
    Äldre 24 Feb 19:51
    32928 visningar
    336 svar
    336
    32928

    Hysterisk - helt plötsligt inget kejsarsnitt?

    Anonym (inlägg 4) skrev 2012-02-24 15:42:52 följande:
    Finns den möjligheten?
    Det är klart att den möjligheten finns!

    Om du kan åka utomlands och fixa tuttarna eller laga tänder eller operera ögonen, så är det klart att du kan boka tid för ett snitt!

    Dock skulle jag kanske titta mig omkring i Sverige först efter privata kliniker eller mer sympatiska offentliga vårdgivare, om inte annat så för att slippa resa långt med ett hål i magen och en nyfödd bäbis.
  • Ravenn­a
    Äldre 24 Feb 20:15
    #28
    Anonym skrev 2012-02-24 17:00:32 följande:
    Oj, läste slarvigt. Då är det ännu mindre förståeligt att hon nekar dig. Riktlinjerna brukar vara att en kvinna som blivit utsatt för övergrepp INTE ska pressas till en vaginal förlossning. Helt galet ju..
    Bara en undring, vet du något om de riktlinjerna finns nedskrivna någonstans där man kan ta del av dem?
  • Ravenn­a
    Äldre 25 Feb 23:04
    #37

    Det är kvinnan som ska leva med sin kropp efteråt. Alla anledningar är bra nog.

  • Ravenn­a
    Äldre 26 Feb 08:34
    #41
    Anonym (snittad mamma) skrev 2012-02-26 01:45:36 följande:
    Oj, du verkar ha fått allt om bakfoten.. Skulle ingen behöva förklara varför denne vill snittas skulle våra skatter höjas enormt! Snitt skall de vara restirikta med. Men självklart ska de som måste ha snitt få det. Men det är ingen rättighet för vem som helst..
    Nej, skatterna skulle inte behöva höjas enormt.

    Om man ställer själva proceduren snitt mot förlossning rakt av (alltså från ankomst på sjukhus tills dess att mamman åker hem första gången) så är en förlossning något billigare. Inte mycket. Något.

    Men om man ställer ett planerat snitt mot en vaginal förlossning som anses normal och räknar med både psykologmanipulationen i förväg och dessutom all eftervård och efterföljande operationer och allt annat som förlossningsskadade behöver efter relativt normala förlossningar så blir faktiskt snittet billigare.

    Och även OM det skulle bli dyrare så ser jag hellre att kvinnan får makt över sin egen kropp än att vi bygger en ny sportarena.
  • Ravenn­a
    Äldre 26 Feb 21:50
    #49

    Vi borde ha möjlighet att välja och lagligt stöd för detta. Men det är inte så.

  • Ravenn­a
    Äldre 27 Feb 15:17
    #76
    elmadumle skrev 2012-02-27 15:06:30 följande:
    Jag hoppas verkligen inte du får snitt om du inte fött ett barn tidigare vaginalt. Har man inte provat så vet man inte vad det handlar om. Inget skäl till snitt då.
    Vilken oerhört puckad iställning med tanke på att det är förstföderskor som råkar ut för värst och flest skador. Om man bara vill ha ett eller två barn, varför skulle man utsätta sig för dessa skador bara för att "prova på"?!?
  • Ravenn­a
    Äldre 27 Feb 15:21
    #78
    Anonym skrev 2012-02-27 15:20:10 följande:
    Ja.

    Ett planerat snitt är det säkraste sättet för barnet att födas på, så man kan inte hävda barnets hälsa som anledning till vaginal förlossning.

    Kvinnan äger sin egen kropp. Det är hon och ingen annan som måste leva i den kroppen efteråt. Om kvinnan är informerad om alternativen, om hon är vid sina sinnes fulla bruk, och om hon är frisk... då är min mening att hon borde få välja själv vilka risker hon vill utsätta sin egen kropp för. Hon känner sig själv bäst, hon vet själv vilka komplikationer som är tyngst respektive lättast för henne att hantera.

    Det är bara att inse att vi går åt det hållet. Kvinnan ska äga sin egen kropp och ha bestämmanderätt över den.
  • Ravenn­a
    Äldre 27 Feb 16:42
    #84
    Anonym skrev 2012-02-27 15:40:35 följande:
    Fråga; hur bär man sig åt för att töja urinröret när man föder? Att bäckenbotten blir svag hjälper inga kejsarsnitt emot. Dessutom blir bäckenbotten ofta MER försvagad av snitt än vaginal födsel.
    Bäckenbotten kan försvagas av själva graviditeten, vilket är vanligt om du bär på ett tungt barn. MEN bäckenbotten kan också försvagas eller sargas av en förlossning. Ett snitt gör inga ytterligare skador på bäckenbotten. Det gör en förlossning. Att en del kvinnor som gjort snitt ändå blir inkontinenta kan bero på att stor bäbis är en vanlig anledning till snitt, men inkontinensen är i så fall ett resultat av graviditeten och inte av snittet.

    Förlossning förvärrar problem med redan försvagad bäckenbotten och orsakar många ytterligare problem på området.
    Anonym skrev 2012-02-27 15:42:10 följande:
    Bullshit, du kan förlora kontrollen fullständigt i knipmusklerna av kejsarsnitt. Så det är noc lika många som skvätter kiss på båda sidor.
    Kan? Möjligen. Men det är jävligt sällsynt. Vid vaginal förlossning spricker ca 4% i analen. Ungefär hälften av dessa får permanent avföringsläckage. Det är ca 1500 kvinnor om året. Hur många drabbas av förlorad kontroll över knipmusklerna vid ett snitt?
  • Ravenn­a
    Äldre 27 Feb 20:26
    #92
    Anonym skrev 2012-02-27 16:45:22 följande:
    Jag har fött två barn, ett vaginalt och ett akutsnitt. Om jag fick ett tredje barn skulle jag definitivt välja snitt, men det är för att jag genomgått två överjävliga förlossningar. Att som förstföderska välja snitt är inget alternativ, tycker jag. 
    Det är visst ett alternativ. Man kan ha många anledningar till att inte vilja genomgå en förlossning. En tidigare dålig erfarenhet är bara ett av många tänkbara skäl.
    Anonym skrev 2012-02-27 17:02:46 följande:
    De flesta förlorar viss (mer än vid vaginal födsel)kontroll på bäckenbotten och magmuskler vid snitt, men man talar inte om det. Du mste börja rehabr´träna bäckenbotten omedelbart efter snitt för att inte drabbas av sämre knipförmåga och ev känselburtfall. Jag jobbar med rehab-gör du?
    Om du verkligen jobbade med rehab så skulle du känna till att träning av bäckenbotten efter en graviditet är nyttigt för många kvinnor oavsett förlossningsmetod, då graviditeten i sig kan orsaka skada på bäckenbotten. En vanlig orsak till snitt är stora bäbisar - vilket händelsevis lägger extra tryck på bäckenbotten under graviditeten. Detta innebär att många som förlösts med snitt behöver bäckenbottensträna pga att de burit ett stort barn. Det har INGENTING med snittet i sig att göra. Hade dessa kvinnor förlösts vaginalt hade de behövt träna i vilket fall. Snittet i sig är som vilken bukoperation som helst. Det påverkar inte bäckenbotten. Däremot gör graviditeten det och det finns ett samband mellan stora barn och behov av kejsarsnitt, samt mellan stora barn och skador på bäckenbotten.
  • Ravenn­a
    Äldre 27 Feb 20:32
    #94
    Anonym skrev 2012-02-27 18:17:05 följande:
    För att fler föder vaginalt.
    Dagens epic. LOL.
Svar på tråden Hysterisk - helt plötsligt inget kejsarsnitt?