• badanka00

    2,5 åring soom inte kan prata.

    FruMii skrev 2012-05-14 12:34:31 följande:
    Vi har precis fått träffa en som ska försöka hjälpa oss få igång talet. Vi ska nu prova använda teckenspråk Takk, för det ska förhoppningsvis få igång pratet.. Vårt problem är att han är jätteintresserad av bilderna vi visar han och gör sina egna läten till olika djur osv, men han är totalt ointresserad av att titta på oss som försöker göra teckenspråket samtidigt. Jättesvårt verkligen!
    Vi började med tecken som stöd när vår son var strax över tre år. I början var han rätt ointresserad så vi försökte koncentrera oss på tecken som han själv kunde vara intresserad av att teckna (även om han kunde säga orden). Vi började med sånt som mjölk, kissa, förskola och bil. Det tog lång tid, säkert ett halvår, innan han började använda tecken ordentligt, men nu lär han  t o m barnen på förskolan nya tecken.

    Tänk också på att sitta ansikte mot ansikte när ni övar med bilder. Förhoppningsvis kommer er son titta på er någon gång för att få bekräftelse och då kan ni passa på att göra tecknet. Och öva inte för mycket om sonen är ointresserad, låt tecknen vara en del av vardagskommunikationen, både i lek och rutiner.
  • badanka00
    FruMii skrev 2012-05-16 20:18:10 följande:
    Tack för ditt svar och för dina tips:)

    Hur gammal är din son nu? Har talet kommit igång? 
    Han är nu 4,5 och ligger fortfarande långt efter med talet även om det hela tiden utvecklas. Å andra sidan har alla andra barn vi träffat som varit sena med talet kommit igång efter ett tag, speciellt om de fått hjälp, så vår son är ett undantag.
Svar på tråden 2,5 åring soom inte kan prata.