• Anonym

    Ni som köper OddMolly, Bondelid och dyra märken..

    Fast bondelid tycker jag inte har fantastiskt kvalite´. Odd Molly har jag lite av..mest för att det är lite speciellt,med sina små texter..Men jag brukar mest köpa när det är erbjudanden.

  • Anonym

    ok dyrt behöver inte vara av bra kvalitet. Köpte för 6 år sedan ett par gummistövlar på ÖoB för 99 kr. Fortfarande än är de i toppen skick när jag har röjt med de i skogar, träsk och klättrat berg eftersom är en väldigt aktiv naturutforskare.

  • Anonym
    Pickeli skrev 2012-03-15 08:56:00 följande:
    Visst finns det undantag, men oftast ÄR det faktiskt så att man får det man betalar för. I båda passform, hållbarhet och komfort.
    Visst! HM är en av de värsta i kvalitet. Två tvättar och plaggen finns inte kvar.
  • Anonym

    Jag köper billiga linnen/undertröjor, jag passar på när tex mq har rea eller åker till ngn lugnet ibland, men det blir ju ändå dyrare än hm och liknande. Handlar en del när det är vanligt pris också, förra mån köpte jag tex en kofta på mq för 700 och lite annat. Skulle gissa att jag inkl skor landar på ca 1000-1500 på kläder i månaden just nu, "bygger upp" min garderob igen efter 2 graviditeter. Jag har en administrativ tjänst och jobbar 80%, men min man är vd.. Så han tjänar bra (fast inte så mycket som man kanske tänker sig att en vd tjänar.) jag skulle gärna shoppa mer, men vi har hus, två barn (som också ska ha bra grejer givetvis!), två nya bilar. Så jag är lyckligt lottad, det vet jag!!!

  • Anonym

    Skriver på telefonen, det skulle stå outlet, inte lugnet...

  • Anonym

    Bondelid? Är det dyrt? Det märket finns på outlet här och koftor och tröjor kostar som på HM.

  • Anonym

    Jag tycker inte märkeskläder håller bättre än billigare kläder. De blir slitna och jag tröttnar på dem lika fort. Enda skillnaden är att jag känner att jag har lite mer människovärde när jag har märkeskläder. Kalla mig lättlurad, men så är det.

  • Anonym
    Pickeli skrev 2012-03-19 10:43:51 följande:
    Vad är det för märken du tänker på då och jämför med?
    Kan ju inte räkna upp alla, men säg ett par jeans t.ex. Spelar ingen roll om det är Acne, Nudie eller Dressman. De håller inte längre för det. En jacka, har haft Peak Performance (som nämnts i tråden), har inte hållt längre än ex en jacka från H&M. Nu har jag inte jackan tills den bara är trasor kvar, utan byter kanske efter två år. Vad är det som håller bättre med märkeskläder undrar jag? Det får fläckar, blir dassiga i färgen och slitna på samma sätt som alla andra kläder. Det är ju designen som skiljer och som man betala extra för.
  • Anonym

    jag tjänar 40 000 i månaden så jag tycker att jag har råd att köpa lite dyrare kläder. Men jag brukar ändå handla mest på rea

  • Anonym
    Anonym (Tiger) skrev 2012-03-19 12:45:58 följande:
    Borde inte t.ex. merinoull eller cashmere inte noppa? Men det gör det...
    Merinoull är mjukt, men sämsta skiten när det kommer till hållbarhet.  Noppar och krymper som bara den. En tvätt och tröjan är för liten.
  • Anonym
    straw2008 skrev 2012-03-19 13:21:45 följande:
    Filippa ks ull noppar sig aldrig :O) Det är ju typ akryl/skitblandningar som ser ut som hej kom o hjälp mig efter en tvätt.... o inte at tala om hur man ryser då den är blöt o man ska ta upp den ur maskinen URK !
    Har en ullrock från Filippa K, noppar en hel del, även om det inte är extremt. Ser även trist och sliten ut. Har haft den kanske 10 gånger under 2 års tid. Aldrig tvättad.
  • Anonym
    Bedelia skrev 2013-03-20 08:58:43 följande:
    Jag och min man tjänar hyfsat bra, jobbar primärt inom managment/ekonomi och lägger gärna och ofta pengar på kläder.

    Just Odd Molly är för mig rena rama Svensson-mamma plaggen som jag aldrig skulle få för mig att klä mig i, klär mig i en mer klassiskt och köper ofta kläder på Gant, Ralph Lauren, Burberry, Filippa K blir det också en del och andra dyrare ställen om det är något särskilt jag vill ha. Handlar lika gärna på HM, eller Åhlens, eller MQ eller vad det nu kan vara, vissa saker  - vissa basplagg - är jag dock kräsen med och ser främst till en bra kvalite, passform och fall än till priset.

    Väskor och skor köper jag i princip uteslutande på vad man skulle kalla dyrare märken - av den anledningen att de är bättre. 

    Odd Molly kläder i 2000-4000 kr klassen= svensson -mamma kläder??
    Nja skulle intre tro att de flesta har råd att köpa såna kläder..=)
Svar på tråden Ni som köper OddMolly, Bondelid och dyra märken..