• Pickeli

    Ni som köper OddMolly, Bondelid och dyra märken..

    Förut köpte jag nästan bara märkesplagg när jag hade ekonomi för det och egentligen inget annat att lägga pengar på.

    Nu har jag familj och visserligen bra ekonomi men jag känner ändå att jag inte vill ta mig råd att köpa bara märkesplagg. Vissa plagg går dock inte att kompromissa på, tex vinterjackor (köper nästan uteslutande peak performance) skor som ska hålla. JEANS! etc. Men jag skulle aldrig drömma om att köpa en t-shirt för typ 600 kr.

    Men visst köper jag mycket hm-plagg också. Mycket bas och sådant som går ur säsong. Skor köper och också billigt ibland, om det är en fest sko eller en sådan som jag inte kommer använda speciellt mycket.

    Jag köpte ett par din sko stövletter för 3-4 månaders sedan och de är så slitna och fula nu så jag var tvungen att köpa ett par nya nu. Då hittade jag ett par ap-läckra stövletter för 1300 kr, och till min stora tur var den på rea för halva priset!

    Ett bra tips är ju att handla kvalitet på rea, då får du det du vill ha kvalitetsmässigt utan att det kostar skjortan! På tradera kan du också fynda mycket märkeskläder till bra pris. Jag köpte en jävligt "dyr" skinnjacka (ord pris 5000 kr) på tradera, fick den för 500 kr. Och vissa kläder blir dessutom bara bättre med åren, typ som en skinnjacka..


    Google it!
  • Pickeli
    Anonym skrev 2012-03-15 08:51:31 följande:
    ok dyrt behöver inte vara av bra kvalitet. Köpte för 6 år sedan ett par gummistövlar på ÖoB för 99 kr. Fortfarande än är de i toppen skick när jag har röjt med de i skogar, träsk och klättrat berg eftersom är en väldigt aktiv naturutforskare.
    Visst finns det undantag, men oftast ÄR det faktiskt så att man får det man betalar för. I båda passform, hållbarhet och komfort.
    Google it!
  • Pickeli
    Anonym skrev 2012-03-15 08:57:38 följande:
    Visst! HM är en av de värsta i kvalitet. Två tvättar och plaggen finns inte kvar.
    Inte alla plagg på hm, jag har en kofta som jag haft sedan 08 som ser som ny ut och den är VÄLANVÄND!
    Google it!
  • Pickeli
    Anonym skrev 2012-03-19 10:42:44 följande:
    Jag tycker inte märkeskläder håller bättre än billigare kläder. De blir slitna och jag tröttnar på dem lika fort. Enda skillnaden är att jag känner att jag har lite mer människovärde när jag har märkeskläder. Kalla mig lättlurad, men så är det.
    Vad är det för märken du tänker på då och jämför med?
    Google it!
  • Pickeli
    Anonym skrev 2012-03-19 10:49:29 följande:
    Kan ju inte räkna upp alla, men säg ett par jeans t.ex. Spelar ingen roll om det är Acne, Nudie eller Dressman. De håller inte längre för det. En jacka, har haft Peak Performance (som nämnts i tråden), har inte hållt längre än ex en jacka från H&M. Nu har jag inte jackan tills den bara är trasor kvar, utan byter kanske efter två år. Vad är det som håller bättre med märkeskläder undrar jag? Det får fläckar, blir dassiga i färgen och slitna på samma sätt som alla andra kläder. Det är ju designen som skiljer och som man betala extra för.
    Nej det är inte bara märket och designen du betalar för. Det ÄR oftast STOR skillnad på kvalitet. Och om du inte upplever det så tror jag till störst del det beror på att du inte tar hand om kläderna på rätt sätt.

    Vad det gäller jeans. Jag har fortfarande kvar mina miss sixty som jag köpte för kanske 8 år sedan, de är precis lika fina nu och sitter som en smäck. Givetvis mer blekta och slitna eftersom de tvättats ett par gånger men de sitter bra och slitningen är snyggt.

    Jag har under dessa 8 år förbrukat minst 4-5 par övriga jeans som jag blivit tvungen att kasta till störst del pga passformen. Att de inte längre håller formen. Mitt senaste köp var ett par kopior på replayjeans, 3 månader höll dem. Nu sitter de som mjukisbyxor.

    Min peak-jacka har hållit värmen och formen och utseendet i evigheter. Till skillnad från andra billighetsvarianter. Och detta pga kvaliteten, inte pga märket.

    Om du åker utomlands någon gång så köp en tex piketröja som är en kopia (ex ralph lauren) och så jämför du den efter ett år med en riktigt. Det är som natt och dag.

    Sen kan jag hålla med om att det inte alltid stämmer, men generellt så får man de man betalar för tycker jag.

    Skor för vuxna och Barnkläder är ett bra exempel på hur stor skillnad det kan vara på kvaliteten, i synnerhet på skor och vantar.
    Google it!
  • Pickeli
    Anonym (design nörd) skrev 2012-03-19 13:08:51 följande:
    Då är det dålig kvalite på ullen det handlar om. Jag virkar mycket i ull, köper mest Gotlandullen och haft halsdukar som inte noppat på många åt, trots daglig användning.
    Men i 8 fall av 10 är det akrylen som ställer till det.  
    Köpte en kofta i merinoull från filippa K, den har inte en enda noppa och är säkerligen 5 år gammal.
    Google it!
  • Pickeli
    Anonym (design nörd) skrev 2012-03-19 13:22:16 följande:
    Nä, jag har med tröjor i merino. Älskar dom!
    Tar väl hand om dom, tvättar för hand, vädrar. Inte sett en enda noppa :)  
    Det är skillnad på ull och ull.  
    ja verkligen! Kommer dock aldrig köpa merinoull mer. Såg en hemsk dokumentär :-S
    Google it!
  • Pickeli
    Margaux skrev 2012-03-19 15:10:25 följande:
    Angående ull så är det olika från person till person hur mycket de noppar men även på kvaliteten på ullen, ju längre fibrer desto mindre ludd. Och ju längre fibrer desto dyrare.

    Akryl är en sorglig ersättning för ull och bojkottas helt av mig! 
    Hur menar du från person till person, är vissa noppningsvänligare än andra?
    Google it!
  • Pickeli
    Margaux skrev 2012-03-19 15:30:23 följande:
    Jag noppar inte så mycket men min kompis..... Noppran kan vi kalla henne!!
    Hahaha coolt! Det visste jag inte
    Google it!
Svar på tråden Ni som köper OddMolly, Bondelid och dyra märken..