• Anonym (Kläde­r?!)
    Äldre 15 Mar 07:50
    63459 visningar
    96 svar
    96
    63459

    Ni som köper OddMolly, Bondelid och dyra märken..

    Hej! Detta är inget "gnällinlägg", bara en nyfiken och enkel fråga. Jag älskar kläder och tycker kvalitet är bättre än kvantitet...men det bär mig ändå emot att köpa en kofta från exempelvis Bondelid för 800 spänn. Ni som oftast köper sådana kläder, får jag fråga vad ni jobbar med?? Tycker var och varannan människa traskar runt i dessa plagg.

    Köper ni billigare basplagg, eller har ni andra tips? Jag har svårt att unna mg så dyra kläder...men det kanske är värt det? En kofta från ett dyrt märke håller ju längre än nåt från GinaTricot till exempel...?

    Hoppas ngn fattar frågan! Och är som sagt bara lite nyfiken!

  • Svar på tråden Ni som köper OddMolly, Bondelid och dyra märken..
  • Äldre 16 Mar 16:02
    #41

    "när jag blir smal..." ska jag unna mig märkesplagg!!! :)

    Tips på outlets mottages tacksamt!! :)

  • Anonym (Ti Mo)
    Äldre 16 Mar 17:23
    #42

    Jag har handlat jättemycket kläder på HM etc men nu har jag slutat med det. Jag tycker inte att kläderna håller måttet speciellt länge och i slutändan står jag där med en hel hög kläder som ser sjaskiga ut på bara ett par månader. Det blir ju ganska mycket pengar också då man köper kläder ofta.

    Sedan ett år handlar jag bara dyra märken (mycket Odd Molly, By Ti Mo etc) där en kofta eller en tunika kostar 2000 kr. Och jag kan bara konstatera att klädkontot har krympt mot förut! Kläderna är lika fina efter ett halvårs flitigt användande plus att jag uppskattar dem mer än HM kläderna. Idag har jag blivit jättekinkig med kvaliten på kläder, jag märker verkligen skillnad!

    Jag är egen företagare och lägger ungefär 2000kr per månad på kläder. Passar även på när det är rea, då blir det lite mer.

  • Anonym (Kläde­r?!) Trådstartaren
    Äldre 17 Mar 15:49
    #43

    Tack för alla svar!! Wow! Måste fråga en sak till - vilka märken anser ni "kvalitetsköpare" håller bäst..? Är OddMolly välinvesterade pengar? jag är så himla sugen på att unna mig en fin kappa men tvekar lite. Min man är den som tjänar mest och han unnar sig sällan nåt. Därför känns det lite halvskumt att köpa mycket till sig själv trots att jag ÄLSKAR kläder. Shoppar därför mest åt barnen, vilket ju blir lite trist i längden.

  • Äldre 17 Mar 17:25
    #44
    Anonym (Kläder?!) skrev 2012-03-17 15:49:54 följande:
    Tack för alla svar!! Wow! Måste fråga en sak till - vilka märken anser ni "kvalitetsköpare" håller bäst..? Är OddMolly välinvesterade pengar? jag är så himla sugen på att unna mig en fin kappa men tvekar lite. Min man är den som tjänar mest och han unnar sig sällan nåt. Därför känns det lite halvskumt att köpa mycket till sig själv trots att jag ÄLSKAR kläder. Shoppar därför mest åt barnen, vilket ju blir lite trist i längden.
    Jag har bara köpt koftor från Odd Molly, deras andra kläder är för brokiga för min smak, men koftorna är jättefin kvalitet. Mitt favortitmärke är Ti Mo, kvalitén är fantastisk och kläderna ser nya ut länge. Har mycket därifrån och är inte missnöjd med något plagg.

    Jag resonerar så, att en kappa från Ti Mo kostar ca 3000-4000kr, men du kan ha den i många år också.
  • Anna Paulit­a
    Äldre 17 Mar 22:27
    #45

    Jag pluggar och jobbar extra, och jag köper Bondelind, Odd Molly, Hunky Dory ect. Men generellt blandar jag lite. det jag tycker om, typ klänningar, kan jag lägga ganskä mycket på. Min dyrade Odd Molly kostar 3000, men på ett par byxor lägger jag helst inte mer än 200 spänn. :P Då köper jag gärna billigt från HM, faktum är att mina favvojeans kostade 99 kr på HM. :P Dock köper jag gärna märkeskläder på rea, min favorit OM tunika köpte jag till halva priset för 750 kr, men den håller ju hur länge som helst. Jag köper heller inte kläder varje månad.


  • Anna Paulit­a
    Äldre 17 Mar 22:30
    #46
    Anonym skrev 2012-03-15 08:57:38 följande:
    Visst! HM är en av de värsta i kvalitet. Två tvättar och plaggen finns inte kvar.

    Håller inte alls med. Har HM kläder som håller säsong efter säsong.
  • Anna Paulit­a
    Äldre 17 Mar 22:43
    #47
    Anonym (Ida) skrev 2012-03-15 15:17:52 följande:
    Ni får ut 50 papp och du ser er inte som rika? Hur mycket skulle du få ut om du blev ensamstående och sjukskriven? 

    Fast rik är man inte om man får ut 50 000, vi ligger inte jättelångt ifrån och vi är inte alls rika. Varför en familj med två arbetande personer jämföra sig med en person som är sjukskriven?
  • Äldre 18 Mar 10:51
    #48

    Om man har lite känsla för kvalitet kan man hitta gulkorn även på H&M.  Min Peak Performance jacka är jag skitnöjd med men jag vet inte om jag kan säga ett speciellt märke som står över alla andra. (Jackan inhandlades för övrigt på tradera för 300 spänn). 

  • Äldre 18 Mar 22:07
    #49

    TS: just ytterkläder är något där det är väl värt att lägga extra krut.
    Jag har en kappa från Jaschia, nypris 4000 och nu fjärde säsongen är den fortfarande i nyskick.
    Jämför det med en kappa från H

  • Äldre 18 Mar 22:09
    #50

    oj, hälften försvann...

    Jämför med en kappa från ex HM för 999:- som blir sladdrig efter en säsong. Priset blir liksom detsamma, men kläderna är snyggare och håller bättre. Både plånboksvänligt och miljövänligt!

Svar på tråden Ni som köper OddMolly, Bondelid och dyra märken..