• Anonym (Kaffedraken)

    Arabiska siffror i skolan!!!!

    Fick just veta att barnen lär sig ARABISKA siffror i skolan!!!! Jag har inte gett mitt godkännande till detta! Vem ska jag kontakta, det måste ju gå att anmäla någonstans? Jag vill att mitt barn ska lära lära sig svenska inte arabiska!!! Är så arg så jag kokar! Demon


    Tala alltid sannolikt. /Tage Danielsson
  • Svar på tråden Arabiska siffror i skolan!!!!
  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag har inte läst tråden från början, men jag tänker ändå delge er min syn på detta. Jag ser inget problem i att skolan lär ut arabiska siffror. Barnen ska oxå lära sig romerska siffror, grekiska gudar, var krutet uppfanns och varifrån kaffet kommer. Ju mera vi vet om vår omvärld, desto lättare har vi att förstå och acceptera att vi är olika. Jag tror att mycket av det hat som finns i världen idag beror på ren och skär okunskap. Om vi kan ge våra barn förståelse för olika kulturer så har vi gett dem otroligt mycket. Åtminstone jag har aldrig klagat över den kunskap jag har, snarare den jag saknar (t.ex. om arabiska siffror). 

  • Anonym (Kaffedraken)

    Mycket rolig trådstart och ännu roligare med dem som har, med allvar i rösten, försökt besvara frågan :=) 

  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag såg först nu att tråden låg under satir. Det förklarar en hel del... Tyvärr finns det alltför många som på allvar tänker så som TS ger sken av.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Det står i läroplanen att man ska lära sig valsystem som använts i andra kulturer genom historien.


    Älskade ungen har fått en lillasyster
  • Anonym (Kaffedraken)

    Alltså, jag måste bara fråga hur ni gör med kläder och övriga textilier? Själv försöker jag hålla mig till ylle. Grannen spinner från hennes får och jag har köpt från henne, men nu har jag fått reda på att tamfåren härstammar från mufflonfår som tydligen har utländskt (orientaliskt?!) ursprung?! Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till detta. Jag vill ju inte gå klädd som en orientiker! Tänk om folk tycker jag luktar illa!?

    Gardiner har jag förresten inga. Tycker inte ullgardiner passar så bra med björkarna jag har i krukor.

  • Anonym (Kaffedraken)
    lilla hej skrev 2012-03-17 18:11:23 följande:
    Det står i läroplanen att man ska lära sig valsystem som använts i andra kulturer genom historien.
    Ja tydligen har dom haft ganska olika system for valarna i tex Kanada och pa Gronland. Det ar val skillnad pa om dom anvander spjut eller harpun kanske?? Visste inte att laroplanen brydde sig om just detta ...

     
Svar på tråden Arabiska siffror i skolan!!!!