• Anonym

    min snart 9 månaders bebis har fått i sig lite klorin!!

    dumma dumma mig! jag skulle gå in och duscha plockade bort skurhink och alla farliga och vassa föremål som min bebis kunde få tag på. satte h*n sen på golvet med lite leksaker och gick in i duschen. tittade till h*n mellan schampoonering och avsköljning. i ett kort obevakat tillfälle får h*n tag i toalettborsten( som jag totalt glömde bort) och i där har jag klorin blandat med rengöringsmedel. h*n fick på händerna och i munnen..vet inte hur stor mängd. hoppade ur duschen och klädde av och satte h*n i duschen och sköljde i munnen. tror inte h*n fick i sig så mycket..men en halvtimme senare vart h*n väldigt trött och ligger nu och sover. tror ni de är nån fara?? usch har så dåligt samvete och känner mig som världens sämsta!

  • Svar på tråden min snart 9 månaders bebis har fått i sig lite klorin!!
  • La Lola
    Anonym (lisis) skrev 2012-03-18 13:37:54 följande:
    När det gäller 112, så ja, det görs en del felbedömningar. När det gäller giftinfo, så är det den expertis som landets alla akutmottagningar vänder sig till när det handlar om intoxer. De är liksom vårt facit.

    På 112 har du sjuksköterskor som sitter med algoritmböcker, på giftinfo har du läkare som enbart jobbar med dessa frågor, de är specilister och har lång erfarenhet. Kan man inte lita på dem, kan man inte lita på någon. 

     
    ok.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Coyote

    Klorin vid förtäring kan främst ge frätskador och kemisk lunginflammation, trötthet är inte ett typiskt tecken på detta.

  • Shandi
    Coyote skrev 2012-03-18 13:37:33 följande:
    Shandi, jag tänkte väl!
    Skrift är inte det lättaste sättet att uttrycka sig på Flört
  • Tokstolla

    När jag bodde i Spanien som barn så sköljdes alltid frukt och grönt i en stor balja med vatten tillsammans med några droppar klorin i (man gör fortfarande så- kranvattnet är inte tillräckligt bra på alla ställen än). Faktum är att vi vuxna kan ta 0,5 dl klorin utan att det är så där farligt giftigt. Vad jag däremot reagerar och undrar på är det andra rengörningsmedlet. DET är den stora faran. 

    Skönt att barnet ser ut att klara sig. =) 

  • Lavish

    Vet att man känner sig som världens sämsta och skäms för att berätta för vården etc när det hänt något med barnet.

    Men som förälder får man faktiskt bita i det sura äpplet och åka in akut med barnet när något sånt här har hänt, särskilt om du inte kan ringa sjukvårdsupplysningen. Ja det är jobbigt att man inte kan låta barnet sova och softa och ja det är pinsamt att berätta vad som har hänt, men man måste faktiskt göra det ändå.

  • Anonym
    mzmaa skrev 2012-03-18 14:06:59 följande:
    OFTA MAN GÅR IN OCH GÖR EN TRÅD OM DETTA, RING 1177!!!
    Fast 1177... Där kan man lätt få sitta i 30 min för att sedan höra ring giftinfo. :P 

    Tyvärr tillhör jag dom som aldrig fått rätt råd av 1177 =(. För mig är tjänsten helt värdelös. Folk där vet inte ens vart man ska vända sig alltid. Jag ska inte säga att det inte finns guldkorn men jag kan intyga om att det finns en hel del nötter *grrr* där.  
  • Lavish
    Anonym skrev 2012-03-18 12:36:01 följande:
    Men om jag inte hade tillgång till mobil och jag inte kunde låna nån.. Hur vet ni hur jag bor? Jag kanske bor i ett hus mitt ute i skogen? Sluta döm innan ni vet!
    Fast där har du faktiskt ett ansvar som förälder. Om ditt barn hade druckit hela flaskan klorin hade du alltså fortfarande inte kunnat söka kontakt med vården eftersom det är omöjligt för dig?
  • Alecto

    Har barnet fått i sig klorin tex behöver det inte vara grädde, det räcker med vatten för att späda ut koncentrationen i magen - dock är det en väldigt låg procenthalt på klorin.

    Grädde rekomenderas vid lösningsmedel typ lacknafta för att "kapsla" in vätskan i magen så den inte skadar de inre organen.

    När mina stora var små fick vi en affisch från BVC med råd och tips på vad man skall göra om ens barn får i sig giftga ämnen som jag tycker var kalasbra.

    Sen oavsett vad - man försöker ALLTID få tag på en telefon för rådgivning och inte fråga på ett forum...      

Svar på tråden min snart 9 månaders bebis har fått i sig lite klorin!!