• Äldre 21 Mar 09:19
    41369 visningar
    109 svar
    109
    41369

    Har du en mammamage? Tävla om Maghjälpen – ett personligt träningsprogram!

    Vi på Familjeliv älskar mammamagar!


    De är symbolen för de rara småttingarna som burits där inne. Men magen får också ta mycket stryk av graviditet och förlossning och som förälder kan det vara svårt att komma igång med träning och hinna prioritera det.


    Nu ger vi dig chansen att vinna ett åtta veckor långt personligt anpassat kost- och träningsprogram tillsammans med vår träningsexpert Elmina Saksi från Föräldrafitness! 


     


    För att vara med och tävla vill vi att du laddar upp ett foto av din mage här i tråden.


     Du väljer själv hur du vill fota magen, med eller utan kläder, helkropp eller halvkropp eller närbild – du bestämmer vad du vill visa. Du behöver också skriva en motivering till varför just du ska vinna.


    Den bästa motiveringen tillsammans med magfotot vinner träningsprogrammet Maghjälpen.


     


    Tävlingen pågår den 22-29 mars och vinnaren utses av en jury på Familjeliv.


    Läs fullständiga tävlingsregler här


     



    Bli kvitt med mammamagen en gång för alla! Maghjälpen är ett 8 veckors individuellt anpassat kost- och träningsprogram. Det passar både dig som är nybliven mamma som behöver veta hur du kan komma igång med träningen som det passar dig som misstänker att dina magmuskler inte läkt ihop ordentligt efter graviditeten.

    Du kommer att få personlig hjälp, där träningsprogram och recept noga utarbetas efter dina behov. Till recepten kommer du få veta hur du kan anpassa maten efter dig, ammande eller inte, samt övriga familjemedlemmar om du så önskar.


    Varje vecka återkopplar du till mig om din kost och träning och jag ger dig alltid personlig feedback, du behöver alltså ha tillgång till internet för att kunna använda tjänsten.


    Vinsten måste utnyttjas under 2012.


    Vinstvärde: 1350 kr


    Gilla gärna Föräldrafitness på Facebook: www.facebook.com/Foraldrafitness


     


     Lycka till! {#emotions_dlg.flower}




     


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-03-22 10:48
    Har du en fråga till Elmina?
    Du kan ställa den redan nu i vårt expertforum
    www.familjeliv.se/Forum-15-439
  • Svar på tråden Har du en mammamage? Tävla om Maghjälpen – ett personligt träningsprogram!
  • 080518
    Äldre 24 Mar 22:12
    #41

    Godkväll

    Jag har alltid haft en putmage. Jag skämdes inte för den den förr, men jag var inte nöjd.
    Jag blev gravid hösten -07 och gick upp hela 30 kg tills det var dags att föda. Njöt sedan av mammaledigheten med barnvagnspromenader, men kom aldrig igång med träningen på riktigt. Min mage såg ut som något från en skräckfilm och jag gömde mig i säckiga kläder och höll mig långt borta från stranden.

    Sedan i höstas har jag tränat på gym 2 dgr/veckan och gjort 3x100 situps hemma ett par gånger i veckan, men magen hänger envist kvar och ser i princip likadan ut som strax efter förlossningen.
     
    Jag är en ganska glad tjej som har accepterat större motgångar i livet än detta, men den här magen kan jag inte acceptera och den får mig faktiskt att må dåligt. Jag är singel sen 2 år tillbaka och skulle kunna tänka mig att träffa någon men har riktigt svårt att tänka mig att visa magen för en kille. Någonstans känns det som om jag har kommit till en gräns. Den måste bort!

    Jag lovar att gå in för detta till 100% och ge allt om jag vinner.

    Här kommer den...
    Magen i anspänning:


    Magen avslappnad




     

  • Äldre 25 Mar 07:01
    #42

    Tack för alla bidrag och frågor som hittills kommit in, det kommer inte att bli lätt att utse en vinnare!! Ställ gärna era frågor på expertsidan så blir det lättare för fler att ta del av frågorna.

    Trevlig söndag!  


    Läs mer om Föräldrafitness på Facebook.com
  • Äldre 25 Mar 10:20
    #43

    Fick mitt första barn för 5 månader sedan och redan innan kämpa jag med överflödiga kilon. Dock gick jag inte upp merän 1,7 kg under graviditeten men magen är slapp som aldrig förr och jag behöver verkligen hjälp med att få rättsida på den igen. Jag behöver motivitationen och hjälpen för jag klarar det inte på egen hand då jag lätt ger upp utan hjälp. 




  • Äldre 25 Mar 13:12
    #44

    Såhär ser min mage ut idag, ca 1år efter att mitt 3.dje barn flyttat ur magen...tyvärr trivs magen och jag  inte lika bra med varandra som vi gjorde förrut... Med mina två första barn försvann den putiga, pluffsiga mammamagen utan någon större ansträngning, jag tror det var barnvagnspromenaderna som gjorde sitt.

    Denna gången verkar det krävas lite mer jobb...  jag som aldrig i hela mitt liv tidigare varken tränat eller följt någon diet... vet inte riktigt hur jag ska ta tag i mitt "magproblem".  Ja, för ett probelm har de tyvärr blivit... när jag ser mig själv i spegel försöker jag intala mig själv att det kunde varit värre... att "denna" magen åtminstonne är resultatet av 3st underbara barn... o självklart är ju detta sant.. MEN ändå så vantrivs jag så ... 

    Med  tre barn och en massa måsten så räcker inte alltid tiden till att ta hand om sig själv.. och man hamnar lätt i sista hand.... Jag känner att jag tappar bort mig själv.. lite i taget...Mitt roligaste nöje var nog att shoppa kläder till mig själv, och sen att få "klä upp mig"  o känna mig fin o bekväm..  nu är de inte så kul längre.. Värst av allt är nog att jag drar mig undan min sambo.. för att jag känner mig så obekväm i min själv och i min "nya" kropp...

    Jag tror även att det s.k "magproblemet" blivit ett ryggprobelm... jag får ofta ont i nedre delen av ryggen.. vid svanken.. har jag t.ex suttit på golvet och lekt med barnen så gör det väldigtnär jag ställer mig.. och jag har svårt att "räta ut" ryggen.. den måste liksom "klickas" upp för att jag ska kunna stå normalt...  

    Jag skulle verkligen behöva lite hjälp att ta tag i detta...




  • Äldre 25 Mar 18:08
    #45

    Måste fråga om nån som vet kan svara.

    Många av er nämner att ni har delade väldigt mycket delade magmuskler.  vad jag har förstått så kan du träna ihop dem till en viss del men aldrig helt och ju större glipan är ju svårare. Har även hört att om man tränar magen fel när man har detta så kan man förstöra musklerna ännu mer.

    och det enda sättet att få helt bukt med att få ihop magmusklerna är operation enligt plastik kirurger men jag vet inte men kanske en expert kan fråga.

    har fött 6 barn är smal i övrigt men har en jätte glipa vilket gör att så fort jag druckit ser jag ut som i 6e månaden :/ jätte spännande tråd detta i övrigt         

  • Äldre 25 Mar 23:44
    #46
    Love83 skrev 2012-03-25 18:08:48 följande:
    Måste fråga om nån som vet kan svara.

    Många av er nämner att ni har delade väldigt mycket delade magmuskler.  vad jag har förstått så kan du träna ihop dem till en viss del men aldrig helt och ju större glipan är ju svårare. Har även hört att om man tränar magen fel när man har detta så kan man förstöra musklerna ännu mer.

    och det enda sättet att få helt bukt med att få ihop magmusklerna är operation enligt plastik kirurger men jag vet inte men kanske en expert kan fråga.

    har fött 6 barn är smal i övrigt men har en jätte glipa vilket gör att så fort jag druckit ser jag ut som i 6e månaden :/ jätte spännande tråd detta i övrigt         
    vet inte huuur delade dina är, men har du provat att göra plankan???
    sök på Olga Rönnberg på youtube, hon har massor med bra övningar i just plankan!! man börjar enkelt och avancerar allt eftersom man orkar..!
  • Äldre 26 Mar 23:16
    #47

    Plankan och båten är två övningar som skyndar på magmuskeldelningen.

    Jag lägger ofta upp videor på min träningsblogg.  


    Läs mer om Föräldrafitness på Facebook.com
  • Helena 575
    Äldre 27 Mar 07:59
    #48
    Träningsexpert Elmina skrev 2012-03-26 23:16:17 följande:
    Plankan och båten är två övningar som skyndar på magmuskeldelningen. Jag lägger ofta upp videor på min träningsblogg.  
    Läs mer om Föräldrafitness på Facebook.com

    Hur menar du "skyndar på"? Skyndar på läkningen eller delningen? Hälsningar Helena
  • Äldre 27 Mar 08:57
    #49

    Härlig tråd och härliga bilder! Solig

  • Äldre 27 Mar 12:30
    #50
    Helena 575 skrev 2012-03-27 07:59:10 följande:
    Hur menar du "skyndar på"? Skyndar på läkningen eller delningen? Hälsningar Helena
    Skyndar på delningen måste det ju vara! Att musklerna går ihop.
Svar på tråden Har du en mammamage? Tävla om Maghjälpen – ett personligt träningsprogram!