• Äldre 23 Mar 11:16
    19539 visningar
    181 svar
    181
    19539

    Ser du yngre ut än vad du är?

    Jag är nyfiken på det här, därför att jag själv ofta blir tagen för att vara mycket yngre än vad jag är. Tycker själv att jag ser ut som en ganska normal 30-åring, men tror att rösten påverkar. Har hört mig själv och låter som en flicka 15-års åldern.

    Hör ganska många som ofta blir tagna för yngre än vad de är och undrar om det kanske är så att folk generellt inte åldras utseendemässigt på samma sätt idag, tack vare att de flesta tränar och tar hand om sig, pluss alla produkter och dylikt som finns att ta till.  

    Vad tror ni? 

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Ser du yngre ut än vad du är?
  • Äldre 24 Mar 09:11

    Jag fick för ett drygt år sedan visa leg vid köp av en redbull trots att jag hade sonen i bärsele på magen! alltså skulle jag vara under 16 (fyllde 30 förra året) får alltid visa leg vid köp av alkohol så det är jag van vid.....flesta människor tror att jag är mellan 20-25 men fyller som sagt 31 i år!
     

  • Äldre 24 Mar 09:24

    Räknas detta?
    "You look suprisingly like my cousin.
    (Much youger than me.. She's in elementary.)"


    Hum hum från Humlegården, det är så det är mellan blad och gräs.
  • Äldre 24 Mar 09:57

    Så humla kul att höra om alla som blir tagna för yngre

    Själv tycker jag det är roligast med såna som är några år yngre än jag, men själva ser yngre ut och som blir lite irriterade när man tror att de är yngre. En ny tjej på mitt jobb t.ex är väldigt liten och kort och när jag frågade henne om hur gammal hon var så sa hon "Ja, äldre än dig i all fall!". Jag började skratta och sa "Nej, det tror jag faktiskt inte att du är!" Det visade sig att hon var 27 och jag är 32, alltså 5 år äldre. Hon skämdes lite, men det hade inte behövt, jag tar knappast ill upo tycker det är tråkigt om känner det som en belastning att kanske inte bli tagen på allvar.

    Själv har jag lärt mig att så fort man nämner sin ålder får man plötsligt en annan respekt. Det är faktiskt ganska skönt att luta sig tillbaka på det. När man var under 25 var man alltid tvungen att bevisa vad man gick för.

  • Äldre 24 Mar 10:01

    Fast jag har fått höra att jag liknar en kollegas f.d chef också, som är 10 äldre än jag. Inte lika kul

  • Äldre 24 Mar 10:02

    Jag är 37 och får alltid visa leg på systemet. Till och med i mataffären när nån mellanöl ska handlas tillsammans med en massa
    Mat. Måste väl nästan vara rekord eller? Jag är för övrigt 180 lång normalbyggd och har ingen särskilt barnslig röst. Är inte ens blonderad hahaha

  • Äldre 24 Mar 12:48

    Jag tror jag ser yngre ut än vad jag är, eftersom många blir förvånade när de får höra om min ålder. Tror att folk har svårt att gissa ålder på mig då mitt utseende och beteende inte riktigt stämmer överens

  • Äldre 24 Mar 12:53

    Ja ca 5 år yngre..känns bra det. Är 40 år..

  • Äldre 24 Mar 13:08

    Jo det får jag höra, sist när jag fyllde år så frågade en bekant mig hur mycket jag fyllde och bara för att jag blev nyfiken på hur gammal han egentligen tror jag är så bad jag han gissa! 26 blev svaret.. Då tackar man och bugar för jag fyllde 31!
    På bolaget får jag visa legg och engång sa en gubbe i kassan "Mäh, du har ju passerat åldern med råge!" Vet inte riktigt om jag skulle ta det bra eller som att jag är skitgammal! Men jag väljer att ta det bra!
    Händer mig faktiskt ofta att folk kollar 1-2 ggr extra på mitt körkort eller tror att jag är yngre än vad jag är. Jag verkar ha ganska bra gener i arv åxå, min morfar fyller 80 nu och han ser inte ut att ha åldrats efter 60!! Min mamma är 53 och inte där heller syns det, ett tag så trodde folk att vi var syskon!! Vet inte om jag såg gammal ut i tonåren eller om mamma ser ung ut. Hehehe

    Men över lag så är jag kanske lite barnslig åxå, eller kanske inte barnslig mer glad, sprallig och impulsiv och jag tror det gör mycket, personligheten. Jag ser ingen mening med att bli superallvarlig och tråkig bara för att man passerat en viss ålder. Vet många som helt plötsligt gick från att vara roliga människor till att bli överseriösa när de fyllde 30.. Precis som att de blev en annan person över en natt.

  • Äldre 24 Mar 13:16

    Får fortfarande visa leg på systemet, är 34 så det var ju ett tag sedan jag var 20... Tror att det beror på att jag inte är där så ofta :)

  • Selain­e
    Äldre 24 Mar 13:27

    Jag måste lite håna er som tror att ni ser yngre ut än vad ni gör bara för att kassörskan ber om legitimation. Ledsen att göra en besvikna, men vi som jobbat i affär har regeln att fråga på alla som ser ut att vara 30 och yngre. Visst - en del ser förbluffande unga ut, typ 35-åringar som har mjukisbyxor, hårdsminkat ansikte och kort dunjacka och även köper något billigt tobaksmärke, t.ex. LM. De kan se ut som fjortisar. Men de allra flesta ser absolut ut som att vara kring 30, just den ålder vi måste kräva leg för.
    Åtminstone har ICA det som policy - alla som ser ut att vara 30 och yngre, ska visa legitimation vid köp av tobak/alkohol/spel. Coop har upp till 25. Så om man tvivlar på om en person är 32 eller 28, så frågar man. I alla fall om man ska följa reglerna. Så tro inte att ni ser ut som 18-åringar bara för att nån 17-årig kassörska ber om leg.

Svar på tråden Ser du yngre ut än vad du är?