• Anonym (sofie­)
    Äldre 8 Apr 12:06
    130855 visningar
    263 svar
    263
    130855

    Vilket jobb ger 27.000 utan utbildning?

    Finns det något jobb som ger 27.000:- /mån utan utbildning? Jag har tidigare jobbat inom ekonomi(gymansienivå) och läst två år på högskolan men är såpass nischat att jag har svårt att se att jag kan använda den till något annat än just det (lönen där är extremt låg). Vill köpa en br där jag behöver ha en inkomst på 27.000:- för att få låna. är jag orealistisk i mina tankar? Finns det något yrke utan utbildning eller med erfarenhet kan komma upp i 26000- 27.000:- funderar även på nattskift osv. Funderar på att läsa vidare men då är jag klar om 4-5 år. Så planen är att jobba och köpa bostad emellan isåfall.

  • Svar på tråden Vilket jobb ger 27.000 utan utbildning?
  • Anonym
    Äldre 9 Apr 19:56

    Industriarbetare.

  • Anonym
    Äldre 9 Apr 20:15

    Lastbilschaufför! :) Där hade jag 27.000kr i mån, nu ska jag skola om mig, en treårig högskoleutbildning och jag kommer att tjäna ca 22.000kr. Surt? Ja....

  • Äldre 9 Apr 20:36

    Lagerarbetare, tjänar ca 30-35 000kr innan skatt men då jobbar jag fan för den lönen. Får höra ibland att det är helt sjukt att jag kan tjäna så bra utan att gå skift på ett lager för att plocka lite mat men folk förstår ofta inte hur tungt det är att plocka 8 -10 ton VARJE dag. Allt plockas för hand och temperaturen ligger på 2 grader.

    Just nu är jag nöjd men måste börja tänka på framtiden. Kroppen ska ju hålla också.

  • Anonym (Dyngb­agge)
    Äldre 9 Apr 21:58
    Ningal skrev 2012-04-09 12:11:41 följande:
    Det är väl studerat och undersökt att de yrken där det arbetar mest kvinnor har låg lön, när det kommer in mer kvinnor på yrken som tidigare var mansdominerade, så sjunker lönen. Kvinnor och män som arbetar inom likvärdiga yrke har olika lön, dvs kvinnor lägre, även om de oftast har högre utbildning och större kompetens. Och löneskillnaderna mellan män och kvinnor har ökat. Ingångslönerna är det stor skillnad på inom samma yrken beroende på kön.
    Och ja, då kan man ju säga att kvinnor borde bli rörmokare, snickare,ingenjörer etc. Vilket jag också anser att fler kvinnor borde göra. Men vilka ska arbeta inom vården då?
    Och inom butiksbranschen så har man oftare heltid och kvinnor deltid.
    Det fanns nåt uttryck förut, vet inte hur väl underbyggt men, "Kvinnor gör 90% av allt arbete på jorden och tjänar 10%"
    Helt klart är i alla fall att kvinnor har oftast högre utbildning, är ambitiösare, arbetar hårdare, har svårare att göra karriär, och får ca 80% av mäns löner. Finns som sagt massor av studier.
    Och sen finns det givetvis undantag och alla är ju individer också.

    Men väldigt konstigt att Byggnads lyckades få upp sina redan höga löner nyligen, och sjuksköterskornas kamp nu för att få bättre ingångslöner motarbetas som alltid. Och att de flesta inte ens verkar bry sig eller fatta att det faktiskt är så här. Vad ska vårdpersonal göra för att få upp sina löner? Att höra om alla som tjänar massor utan att varken ha nån längre utbildning, större ansvar eller behöva anstränga sig speciellt gör mig rätt trött, och jag är övertygad om att de flesta av just de jobben innehas av män.
    Så TS är du man kan du säkert hitta nåt jobb där du får in dina pengar.

     
    Och jag har hört att det är kvinnor spenderar sina mäns lön, så det går väl på ett ut iallafall? Skrattande
  • Äldre 9 Apr 22:54

    Ni som jobbar som lagerarbetare, vad för slags lager då?

  • Anonym
    Äldre 9 Apr 23:04

    Konstigt med så höga lagerarbetar löner..
    Jag jobbar på ett lager där vi har bla livsmedel (men även massa annat).
    I mina uppgifter ingår truck körning (både skjutstativ och motviktsreuck), åka plocktruck och plocka ihop varor på pall och plocka upp till dispalyer osv.

    Hos oss ligger lönen på 22000 nånting. Sen är det lite påslag om man har jobbat länge, men det går bara upp till ca 800xtra om man har jobbat över 8år eller så.
    Detta är lönen för ett heltidsjobb på dagtid.

    Låter otroligt att en del kan tjäna över 28000 på liknande jobb

  • Anonym (Dalla­s)
    Äldre 9 Apr 23:05

    Påfallande många kvinnor skryter över sina mäns löner och obefintliga utbildningar i denna tråd. Obehagliga frågor rör sig i mitt huvud när man ser kommentarer typ: "Min sambo har bara högstadiet bakom sig och tjänar minsann 35 k i månaden. Är så stolt". Anses det vara något att skryta över? Har utbildning inget självvärde? Kan inte kvinnor dra in pengar utan är beroende av obildade män för att klara sig? I så fall är det värre än jag någonsin föreställt mig.

    Hursomhelst. Det finns ett samband mellan hög lön och utbildning. Gör man en studie över inkomster så ser man ganska snart att de som tjänar mest också har långa akademiska studier bakom sig. Läkare, jurister och ekonomer för att nämna några höginkomstgrupper. Tittar man på de nedre percentilerna i inkomstskalan så är utbildningsnivån avsevärt kortare (Statiska centralbyrån).

    Att hamna på en lön runt 35 k/ månad är nog inte omöjligt med endast en gymnasieutbildning i bagaget. Det gäller framförallt hantverkare av olika slag och arbetare med slitsamma jobb och ob-tillägg. Det är nog nästa steg i lönekarriären som är svårt att uppnå för denna grupp även om det finns undantag. Ännu svårare lär det bli i framtiden eftersom de flesta företag och myndigheter redan idag kräver en examen vid inträdet till de mer välbetalda tjänsterna.

    Till TS. För ca 15 år sedan jobbade jag som väktare på natten. Vill minnas att lönen då låg på ca 24 k/ månad inklusive ob. Idag så överstiger den säkert dina 27 k. Utbildning fick man på plats och den tog högst ett par veckor.

  • Mynta
    Äldre 9 Apr 23:07

    Vägarbete. Körkort är ett måste, C-kort är ofta meriterande. Slitigt jobb, ofta långa pass (14-16 timmar är på många ställen standard), men hyfsad lön.

  • Äldre 9 Apr 23:11

    Fan då... Måste jag bli den första att fråga? Vafan är en br?

  • RS89
    Äldre 9 Apr 23:15

    "världens äldsta yrke"?

Svar på tråden Vilket jobb ger 27.000 utan utbildning?