• k girl
    Äldre 22 Apr 11:56
    3598 visningar
    83 svar
    83
    3598

    Åsikter på "unga" och "äldre" Föräldrar!?

    Felicia111 skrev 2012-04-19 09:39:22 följande:
    Jaja nu fattar jag varför du aggrar så mkt.. du är lite äldre just nu o tar åt dej`?

    jo det jag menar med flexibel är att man som 30 åring redan skapat vissa rutiner i livet.. vilket gör att ett barn kommer och förändrar allt på ett annorlunda sätt.
    För mej var det självklart en stor förändring med men det gick fort o lätt. och så nytt var inte allting för mig.
    sen så vet jag att många tycker det är häftigare med unga föräldrar, jag har en väldigt speciell relation till mina egna föräldrar som jag tror är svår att få..
    Sen är kvinnans kropp bäst för att föda barn i åldrarna 16-19 tror jag. För då har bekkenet inte blivit så hårt utan är fortfarande ganska mjukt. Man har oftast inte heller några problem med foglossningar. Vilket man ofta får problem med om man e lite äldre.
    ekonomi är något folk tror att man inte klarar av om man e yngre och inte jobbar.. men jag klarar mej utan problem och kan köpa allt min dotter behöver och lite till.
    Sedan när min dotter flyttar hemmifrån då kommer antagligen våra kompisar börja skaffa barn.. Och då kommer vi vara klara :) och kunna resa eller vad man nu vill göra...
    Har en trettioåring mycket rutiner och är oflexibel? Men va? Är du trettio, så du vet vad du talar om? Hur många trettioåringar tror du inte det är som separerar, flyttar, skolar om sig, byter jobb? När jag var trettio flyttade jag genom halva landet (inte bara en, utan två gånger), träffade en ny man som jag förlovade mig med, började plugga... Flexibilitet handlar inte om ålder. Dessutom tenderar tjugoåringar vara väldigt rigida, åtminstone i sina åsikter, är min erfarenhet. Jag har själv varit sådan.

    Vad är en "speciell" relation till sina föräldrar? Jag skulle beskriva min relation till mina (gamla) föräldrar som "speciell", den är i alla fall väldigt nära. Men det är klart, jag har aldrig festat med dem. Är det vad du avser? Jag går och shoppar och fikar med min mamma, vi byter förtroligheter, vi står varandra väldigt nära. Eller syftar du på något helt annat?

    Att foglossningsbesvär skulle öka med åldern skulle jag vilja syna. Källa på det, tack, för jag misstänker att du bara antar. För övrigt är en kropp inte färdigväxt vid 16-17 års ålder, och då är det inte bra att vara gravid.

    Jag är 35 och mitt andra barn är 2 månader gammal. Jag är jättenöjd med det. Jag är lugn och trygg på ett sätt som jag inte var när jag var runt tjugo. Observera här att jag pratar om mig själv och inte någon annan. Jag förlitar mig mer på mig själv och jag är glad att jag inte fick barn tidigare. Då hade mina barn fått en osäker mamma, de hade definitivt inte bott i en kärnfamilj och jag hade antagligen slutat som en 25-årig bitterfitta med en tendens att racka ner på äldre mammor bara för att rättfärdiga mitt eget val.

    Och: hate to break it to you, men om du förväntar dig att dina barn ska flytta hemifrån när de är tretton-fjorton år bör du nog tänka om. Medelåldern för förstagångsgravida är ju under trettio, eller räknar du med att dina polare kommer att skaffa barn först vid trettiofem-fyrtio års ålder? Vad är det med unga mammor och matematiken egentligen?
  • k girl
    Äldre 22 Apr 12:12
    #76
    Natulcien skrev 2012-04-11 14:36:52 följande:
    Haka inte upp dig på Sverige. Det finns många människor även utanför Sveriges gränser. Barn är väl barn överallt?
    Jag menar bara att man inte måste leva i samma bostad hela barnens liv för att de ska bli trygga. Föräldrarna och andra människor runt barnet kan blir barnets trygghet och fasta punkt istället för det materiella i många fall. Jag ville bara nyansera debatten lite...
    Barn blir insocialiserade. De hör ihop med ett socialt sammanhang och gör det ända från det att de börjar frigöra sig från föräldrarna. Detta sociala sammanhang har givetvis varierat över tid och med kulturell kontext. Nomadfolkens barn växer upp i sitt sociala sammanhang, socialiseras in i deras värderingar, normer och livssituation. Det är kanske inte så konstigt att de känner trygghet i det, kan jag tycka. Det fungerar ju precis likadant med svenska barn. Läs exempelvis Katitziböckerna, det är ett bra exempel på hur nomadliv i en svensk kontext fungerar normbrytande och leder till utanförskap.
  • k girl
    Äldre 22 Apr 12:38
    #79
    Felicia111 skrev 2012-04-22 12:24:58 följande:
    haha vadå att mina barn ska flytta hemmifrån vid 13- 14 år? när jag e 35 kommer min dotter vara 18 ungefär...
    orkar inte riktigt svara på allt här... men med flexibilitet så menadde jag inte att det har en ålder menade att  man oftast är väldigt insatt i eventuella rutiner :)
    Jag upprepar vad jag sade, för matematiken felar tydligen fortfarande.
    Tror du att dina kompisar kommer att börja skaffa barn när de är runt 35-40? Medelåldern för förstföderskor ligger under trettio års ålder. Om dina kompisar börjar skaffa barn när de är runt 27-28 eller till och med 30, så kommer ju ditt äldsta barn inte vara mer än 10-11 respektive 13 år. Inga barn flyttar hemifrån då.

    Men alla dina kompisar kanske satsar på en lååång akademisk karriär så du inte räknar med att de är gravida för första gången vid 35? Det är trots allt rätt ovanligt, 5% av det totala antalet födslar förra året (inte bara förstagångsgravida). Frågar igen, hur står det till med matematiken egentligen? Eller är det statistikkunskaperna som felar?
  • k girl
    Äldre 22 Apr 17:32
    #81
    Felicia111 skrev 2012-04-22 16:06:13 följande:
    Jo men skrev jag inte på ett ungefär? -.- 
    Du är jätteduktig som använder statistiken men skiter fullständigt i vad den säger.. :P annars hade jag inte startat ett debatt forum om de ;)  
    Nej, du skrev att när din dotter flyttar hemifrån så kommer era vänner att skaffa barn. Vilket borde innebära att du räknar med att era kompisar kommer att skaffa barn när de är som yngst 35 år, så jag kan ju bara gratulera till att hela din bekantskapskrets är normbrytare.

    Jag förstår att du skiter fullständigt i vad statistiken säger, eftersom din argumentation lämnar rätt mycket att önska. Och du har inte startat ett debattforum, du har inlett en diskussion vilket har föranlett en debatt.
Svar på tråden Åsikter på "unga" och "äldre" Föräldrar!?