• Anonym
    Äldre 12 Apr 13:32
    80259 visningar
    125 svar
    125
    80259

    Jätteorolig!!! Backade på en annan bil, anmäld för smitning.

    Men varför godtog du inte böterna, detta kan bli dyrt för dig. Du har ju begått en smitning och ska det testas i domstol kan du även bli dömd för vårdslöshet i trafik då du pratat i telefon och därför inte haft koll på trafikten.

  • Anonym
    Äldre 12 Apr 13:37
    #4
    Anonym (orolig) skrev 2012-04-12 13:34:44 följande:
    Polisen sa att de kan inte bli värre för att jag prövar de i domstolen;( är de fel?
    Inte fel, men missförstånd. Straffet för smitningen blir inte värre än böter om det prövas men däremot kan åklagaren välja att pröva varför olyckan inträffade. förklaringen jag pratade i telefon är ingen hit och kan leda till vårdslöshet.Dessutom om du förlorar kan du bli skyldig att betala rätegångskostnaderna.
  • Anonym
    Äldre 13 Apr 12:49
    #63
    Anonym (orolig) skrev 2012-04-13 10:41:28 följande:
    Tack snälla ni som svarat mig. Jag vågar inte berätta de här för någon, tycker de känns så förskräckligt skämmigt. Som om jag bara stack avsiktligt.De enda jag gör nu är att gråta . Vill inte gå ut för jag är rädd att de ska synas på mig att jag döljer något.
    Stack avsiktligt? Var det inte precis det du gjorde?!
  • Anonym
    Äldre 13 Apr 14:35
    #74

    Det är väl inte alls konstig , du gjorde fel , trodde su kunde smita , men åkte dit ändå... tough shit , men du har dig själv att skylla , vem vet du kanske tom har lärt dig något av det.

  • Anonym
    Äldre 13 Apr 17:28
    #94

    "backade ut från en garage uppfart i samma veva fick jag ett samtal så jag var ej uppmärksam på en bil som stod parkerad precis bakom längs gatan, jag kände att jag kom emot bilen"

    Ts, det förstår du väl att du har gjort fel och att du borde ha stannat och lämnat en lapp med ditt nummer till ägaren, alt. tagit regnumret och kollat upp vem ägaren är och kontaktat ägaren på telefon.

    Varför tar man ett samtal när man backar upp från en garageutfart?

  • Anonym
    Äldre 13 Apr 17:31
    #95
    Voluptuous Shalimar skrev 2012-04-13 15:40:51 följande:
    Men hon såg ju själv att det fanns ett vittne? Jag tycker snarare att ni anklagar ts för att vara lite bakom nu. Inte kör man på en annan bil, ser att någon sett det, åker ändå därifrån ovetandes om ifall det blivit en skada trots att man ändå inte åkt på betalning om det BLIVIT en skada?

    Det verkar som om allt egentligen hänger på att ts inte gick ur bilen och kollade noggrant. Vilket var dumt, visst, men herregud, sluta ta henne i örat nu.   
    Då är det väl bra att ts skriver här att hon var ouppmärksam, pratade i mobilen och att hon kände att hon kom emot bilen som hon inte såg? Samt att hon inte ens klev ur för att kolla ev. skador. Även en tråd som denna kan användas som bevis om den hittas av rätt personer.

    Ts har gjort fel och nu ska det prövas av åklagaren. Helt rätt.
  • Anonym
    Äldre 14 Apr 00:03
    Voluptuous Shalimar skrev 2012-04-13 17:58:02 följande:
    Men ägaren har ju fått ut för skadan redan!
    Så då ska ts slippa bli åtalad för smitning? Hon slarvade och var medveten om att hon körde på något men struntade i att ordentligt titta efter skador och lämna sitt telefonnummer!
  • Anonym
    Äldre 14 Apr 00:35

    MIn man blev av med körkortet i 1 månad pga "smitning" när han var ung & nyss tagit körkort... Han backade in i en bil... Han lämnade en lapp, och blev uppringd nästa dag av ägaren. Min man trodde att allt var OK, det var ingen skada på bilen så de skulle inte "göra upp". Några veckor senare blev han uppringd av polisen, som berättar att han är anklagad för smitning... Antagligen har den här mannen råkat ut för någon annan olycka, eller kört in i något själv etc... & så passar han på att utnyttja situation för att själv slippa betala försäkringspremien...

    Han ( ca 50 år, VD för ett stort företag i staden) nekar till att min man lämnat en lapp, men säger att han pratat med min man, då ett vittne (hans fru, eller kompis elelr vad det nu var) sett när min man backade på bilen & sedan smet... ( Hur kan han då ens veta vem min man var, eller få tag i hans telefon nummer?) Och vem tror tingsrätten på? En 19-årig yngling eller en medelålders "respekterad" man? Min mans "vittne", en kompis som var med i bilen var varken polisen eller tingsrätten intresserade av att prata med, inte heller med mig som var hemma & hörde min mans samtal med mannen....

    Jag har själv blivit påbackad flera gånger - när de smitit, vilket inte polisen lägger resurser på om det inte finns vittnen... Är otroligt tråkigt, & även om du inte såg några skador så kan det ju ha funnits... Den senaste påbackningssksdan på min bil, var på min nya ( 2 år gamla) bil... Jag hade bara haft den i ca 1 vecka... Var in på ett möte, & kommer ut & ser att min nummerplåt plus en liten bit av kofångaren är lite tillknycklad... Ingen större skda skedd men kändes så otroligt tråkigt att nyss ha köpt en pedantsköttbil, & sen få en skada...
       Antar att du lärt dig läxan att alltid kliva ur bilen & kolla, & kanske även lämna en lapp, om så bara för att berätta att du råkat backa på bilen men inte kan hitta några skador... 
       

  • Anonym
    Äldre 14 Apr 14:30
    Ermenegildo skrev 2012-04-14 14:15:22 följande:
    Uttala dig inte om saker du inte begriper. Från en lagkommentar: "För att fälla till ansvar för brottet krävs att uppsåt förelegat, såväl i förhållande till att en trafikolycka inträffat, som till undandragandet från behövlig medverkan till de åtgärder, vartill olyckan skäligen bort föranleda (ex. ta kontakt med ägaren till den skadade egendomen och lämna sitt namn och sin adress etc.)."
    Du behöver inte ha orsakat en trafikolycka för att göra dig skyldig till smitning, eller obehörigt avvikande från trafikolycksplats som är den korrekta juridiska termen. Det räcker med att du haft del i uppkomsten av olyckan, det vill säga att du på ett eller annat sätt som trafikant haft del i händelseförloppet.

    SMITNING Typfall Påföljd Normalpåföljd/kommentar Nedkörd vägskylt Varning - 2 månader Varning vid bagatellfall Parkeringsskada Varning - 4 månader 2 månader Trafikolycka 2-4 månader 4 månader Allvarligare smitningsbrott 4-6 månader 6 månader
  • Anonym
    Äldre 14 Apr 14:36

    Bötfälld bör ts bli för obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Sen, om ts kommer att dömas i övrigt beror nog på hennes ombud.

  • Anonym
    Äldre 14 Apr 14:58
    Ermenegildo skrev 2012-04-14 14:40:37 följande:
    Ytterligare en idiotkommentar. Man bilr bara bötfälld om man fastställs skyldig - genom dom eller godtagt strafföreläggande. Det är för övrigt extremt ovanligt att någon anlitar ombud för den här typen av trafikförseelser.
    Det är snarare ovanligt att man avstår från ombud när man blir åtalad.
  • Anonym
    Äldre 14 Apr 15:34
    Ermenegildo skrev 2012-04-14 15:04:25 följande:
    Det är fantastiskt på internet, vem som helst kan uttala sig om vad som helst som man inte har någon utbildning eller erfarenhet av överhuvudtaget... Jag tror jag ska gå och skriva lite om kärnfysik och hjärnkirurgi...

    Det finns inget "avstå" i de här fallen. Om du tänker på offentlig försvarare så förordnas inte de för förseelser. Den som åtalas för en trafikförseelse måste alltså själv bekosta ombud, om man vill ha det. Det är väldigt sällsynt att någon gör det.
    Du har ingen aning om vilken erfarenhet och utbildning jag har. Jag har ingen aning om din kunskap.

    Självklart finns "avstå" försvarare, om detta nu skulle bedömas vara ett bötesbrott, precis som det gör i t.ex familjrättsliga sammanhang. Man bekostar ombudet själv och få kommer till domstolen utan.

    Men, fängelse finns i straffskalan och då har man rätt till offentlig försvarare.
  • Anonym
    Äldre 14 Apr 16:25
    Ermenegildo skrev 2012-04-14 16:16:41 följande:
    Eftersom du skriver fel i varenda inlägg du gör vet jag att du inte har utbildning. Och en erfaren småtjuv kan de här reglerna bättre än du. Nej, fängelse i straffskalan räcker inte för rätt till offentlig försvarare. Det krävs minimipåföljd om 6 mån fängelse. Nästa gång du tänker skriva något, kan du inte åtminstone googla först...

    Som misstänkt har man i vissa fall rätt att få en offentlig försvarare. Det kan man få redan under förundersökningen eller till en eventuell rättegång.


    Man har rätt till offentlig försvarare om det finns behov med hänsyn till utredningen om brottet, om man riskerar annan påföljd än böter eller villkorlig dom eller om det finns särskilda skäl på grund av målet eller personliga förhållanden.


    www.aklagare.se/Ar-du/Misstankt/
  • Anonym
    Äldre 14 Apr 17:45
    Ermenegildo skrev 2012-04-14 16:42:18 följande:
    Ja, DET citatet är rätt. Men i praktiken innebär det att offentlig försvarare endast utses då minimipåföljd är 6 mån, om det inte föreligger väldigt speciella omständigheter.

    Men inget av det här hjälper TS, det bara visar att du inte kan straff- och processrätt. 
    Det är 6 månader-1 år...
Svar på tråden Jätteorolig!!! Backade på en annan bil, anmäld för smitning.