• Maybe

    Undersköterska på distans-vilken högskola??

    Jag bor i malmö och sitter faktiskt i precis samma situation som TS.

    Jag har gått ut gymnasiet med betyg i alla ämnen (inte omvårdnadsprogrammet) och vill nu bli usk.
    Det verkar inte gå alls!
    Jag jobbar som timvikarie på ett LSS boende för pk 1 och på så sätt kan jag få upp lite arbetslivserfarenhet och efter ett tag kan jag kanske gå en lärlingsutbildning som de har i malmö, efter ett par år kan jag läsa på distans om jag vill det eller validera.

    Jag trodde det skulle va "lätt" att bli usk men det är inte alls så lätt som jag trodde!

  • Maybe
    Anonym (Undersköterska) skrev 2012-04-16 18:18:34 följande:
    Det trodde jag med. Jag var på öppet hus idag och så glad för schemat såg så himla kul och bra ut. Läraren sa att vi skulle få (det var två till där i min situation) tvärnej av kommunen. Det känns för jäkligt när man nu vill så gärna och är så drivande. När man har 20 år kvar av arbetslivet ochkan ge så mycket.
    Jag har också fått till svar att jag inte kommer komma in. Har sökt och sökt och sökt om och om igen och alltid fått nej. Varför? Jo för att jag va duktig flicka och stannade kvar i skolan. Hade jag hoppat av gymnasiet när jag tänkte göra det, så hade jag kommit in på komvux och blivit usk.
    (så får man inte tänka, men så känns det)

    Jag har även sökt in till yh skola i närliggande kommun utan att kommit in där heller. För att utbildningen finns ju i malmö, att jag sen inte kommer in där är ju inte deras problem... *suck*

    Fanns en psykiatri utbildning (yh) som skulle starta på distans nu i höst. Tänkte söka in på den men det visade sig att de inte kommer starta detta året för de har inte fått tillstånd av kommunen. Kanske de startar nästa år men inte säkert.
    Jag sitter också i moment 22 och det är otroligt frustrerande.

    Jag kommer inte in på ssk utbildning :(
  • Maybe
    Anonym (Undersköterska) skrev 2012-04-16 18:40:36 följande:
    Alltså det är helt otroligt. Här sitter du och jag samt de två jag träffade idag på öppna huset och har ingen chans därför att vi var som du säger "dukiga flickor i skolan". Det måste finnas ngt kryphål någonstans. ?!
    Visst är det sjukt!
    De flesta jag pratar med om den här situationen jag sitter i tror inte ens på mig utan säger att det måste ju finnas ett sätt. Men det gör det inte förrän jag jobbat ett par år till.
    Knappt så jag själv trodde på det i början... Letar fortfarande efter ett kryphål och det har jag gjort i lite mer än ett år.

    Skulle det skita sig med utbildning även efter ett par år så har jag ju iallafall foten inne och kanske lättare att få mer jobb pga det.
    De högre cheferna verkar bli mer och mer hårda med krav på utbildning.
  • Maybe
    Anonym (Undersköterska) skrev 2012-04-16 20:00:45 följande:
    Ja en del kommuner ser om sina invånare. Besviken på Stockholm stad just nu.
    Klart man blir besviken!

    Jag håller ständigt koll på nya möjligheter och bevakar arbetsförmedlingens egna utbildningar inom vården men de har tyvärr rekryteringsstopp just nu och kan ha det i ett par år till enligt min förra handläggare.
    Om några år flyttar vi från malmö, vilken stad det blir har vi inte bestämt ännu. Det lär bli någonstans där jag har möjlighet att läsa till usk om jag inte redan löst det där på annat sätt tills dess.
  • Maybe
    Anonym (Undersköterska) skrev 2012-04-16 20:56:57 följande:
    Ja, som bara den. Jag kan flytta till en närliggande närförort till Stockholm som heter Nacka. Där ska de tydligen ta in via komvux. jag har liksom ingen lust att flytta bara för det med allt vad det innebär. Jag ska försöka komma in genom att skriva ett brev till intagningsenheten. Har du några förslag? Har du skrivit brev samtidigt med ansökan? 
    Jag har skrivit brev, jag har ringt och gnällt och tjatat och gråtit och gud vet vad.
    Det har inte gett mig ett skvatt.
  • Maybe
    Anonym (Undersköterska) skrev 2012-04-17 18:27:55 följande:
    Jag pratar Stockholm stad nu.
    Och malmö
Svar på tråden Undersköterska på distans-vilken högskola??