• Äldre 2 May 13:32
    26840 visningar
    25 svar
    25
    26840

    Vad FÅR man inte missa inför studentdagen tycker ni?

    Maten skulle jag rekommendera att köra något kallskuret, alternativt något grillat. Till det en pasta eller potatissallad av valfrisort. Baka focaccia med något gott såsom soltorkade tomater, oliver och havssalt på. Någon god grönsallad och någon mumsig sås till..

    Tårta, pinocchio eller en vanlig mumsig gräddtårta med färska jordgubbar eller gör en studentmössa av den med vit marsipan eller sockerpasta och svart marsipan eller sockerpasta som band och skärm..

  • Äldre 2 May 13:49
    #17

    Väl hemma, se till att han dricker och då inte bara alkoholhaltigt! Det kommer han få tillräckligt av ändå under dag och kväll!

    Jag vet att jag självmant gick och hämtade en flaska ramlösa... Vilket inte var vanligt för mig, men jag var så med att jag insåg att jag aldrig skulle klara hela kvällen annars!

  • Äldre 2 May 18:54
    #20
    Majsan70 skrev 2012-05-02 18:40:16 följande:
    Min son tog studenten förra året.
    Vi beställde smörgåstårtor på hans begäran. Sen Moussetårtor och så hade vi varm korv med bröd.
    Massor av is köpte vi o kylde öl, vatten o drickor i diskhon samt i diverse kylväskor. Mycket praktiskt!
    Vi serverade folköl och rosévin i begränsad mängd till alla gästerna.

    Vi hade öppet hus under hela dagen för både släkt o vänner samt sonens alla vänner.

    Framförallt...bistå med hemkörning på kvällen!

    När klockan var 24.00 ringde en av sonens vänner o bad oss hämta sonen med en annan vän som var ganska överförfriskade. På en halvtimma var vi hemma igen o sonen i säkert förvar.  Det bästa på hela kvällen.

    Studentplakat, blommor runt halsen samt en liten champagneflaska med tillhörande glas hängde vi runt halsen på hhonom. Sonens kompis hängde en sugpropp runt halsen på sonen.
    Haha, när vi i vänskapskretsen haft ett syskon som tagit studenten har det hängt samma saker runt halsen på dom när dom kommit hem... Ett graviditetstest, oavsett om det är en tjej eller kille som tagit studenten så kan det alltid komma till användning. Sen väl hemma har det vart paket innehållande kondomer, munvatten och bamyl brustabletter...
Svar på tråden Vad FÅR man inte missa inför studentdagen tycker ni?