• sui
    Äldre 10 May 17:58
    63099 visningar
    271 svar
    271
    63099

    Sydkorea

    Hej!

    Jag undrar om det finns fler här som väntar BB från Sydkorea? Vore kul att följas åt!
    Vi har haft vår ansökan där i lite över månad, och räknar med att få vänta länge till...

  • Svar på tråden Sydkorea
  • Äldre 11 May 15:24
    #1

    Hallå! Jag följer gärna med under resans gång :) Vi har fått BB från Korea nu i slutet av april. Vi sände vår ansökan i början av januari. *håller tummarna för er*

     

  • Skalma­n
    Äldre 17 May 20:13
    #2

    Vi väntar också BB från Sydkorea! Kul att följas åt.

  • sui
    Äldre 18 May 08:26
    #3

    Vad roligt! Skalman när skickade ni er ansökan? Och soffanloppan vi får hoppas ni inte behöver vänta så länge till på RB! Har ni hört något nyligen från AC om väntetider eller om vad den nya lagen kommer innebära?

  • Skalma­n
    Äldre 20 May 21:03
    #4

    Vi skickade vår ansökan nu i maj så det kommer nog ta några månader till innan vi får BB. Ska bli så spännande.
    Har inte hört mera än att de som väntat på BB den senaste tiden fått vänta ca 3 mån. och att man sedan fått vänta ca 3-5 mån. på RB. Men i den här världen kan ju allt hända så man får nog tänka att det kan ta längre tid.

  • Eliste
    Äldre 21 May 22:31
    #5

    Hej på er. Helt ny på det här med forum, men vi har precis skickat våra papper till Korea:)...

  • sui
    Äldre 22 May 13:37
    #6

    Hej, vad roligt att vi är några stycken som väntar här! Ja, vi får hoppas att den nya lagstiftningen inte medför så mycket längre väntetider. Undrar hur många vi är som väntar BB resp RB nu i korea, någon som vet?

  • Eliste
    Äldre 23 May 18:01
    #7

    Har ingen koll på väntetider.... En annan fråga...Vi är inte så resvana, vet någon hur man bokar sin resa sen? Ska man boka själv eller gå via något speciellt resebolag?

  • sui
    Äldre 23 May 19:31
    #8

    Det finns en resebyrå i halmstad som AC samarbetar med, de är väldigt vana vid adoptionsresor och oerhört proffsiga, de har också någon form av rabatt på hotell president där flera väljer att bo, men det väljer man såklart själv, men man träffar tex den svenska kontaktpersonen där när man skall åka och besöka fosterfamiljen och vid hotellet ligger en station där tåget går direkt till SWS. Men du kommer få telefonnummer till denna resebyrå av AC.
    När vi hämtade vår son 09 ringde jag bara dit och sa att vi skulle åka till seoul inom någon vecka (helst) och vara borta minst 5 arbetsdagar, då bokade de hela paketet:) Kändes tryggt och att de visste hur det brukade vara.

    Sen tror jag det fortfarande är finnair som flyger mest till korea via helsingfors, när vi reste tog det nio timmar dit och 11 timmar hem..

  • Äldre 23 May 20:22
    #9

    Hej!

    Kul att det finns flera Koreafamiljer här nu!
    Vi fick barnbesked i början av mars, hoppas på att få resebesked snart......

       

  • Äldre 28 May 14:38
    #10

    Hej på er!

    Jag hoppar också in här. Ska erkänna att jag har haft ett lååångt uppehåll från FL. Har ju liksom inte funnits någon anledning att vara här när man bara stod i kön och väntade men nu har vi precis fått ok för våra papper så de kommer att skickas iväg från AC inom några dagar (hoppas jag).  

    Men oj, kan det verkligen gå så snabbt till BB (soffanloppan). Vi har hela tiden tänkt och fått sagt från AC att vi får räkna med ett år totalt men 3+3-5 månader låter ju himla bra. Fast då vet vi ju inte vad den där nya lagen i augusti kommer att ställa till det för oss ... som sagt, kanske bättre att tänka 1 år och blir väntan kortare får man vara glad.

Svar på tråden Sydkorea