Inlägg från: Texasthecat |Visa alla inlägg
  • Texasthecat

    Rött på bröllop

    Hitta detta om färgkoder på bröllop:


    Bruden
    Det klassiska är att bruden bär en vit klänning. Vill du som brud testa något nytt, utan att sticka ut för mycket, kan du välja en klänning i en närliggande ton åt till exempel det gula eller rosa hållet. Ett annat alternativ är att välja detaljer och accessoarer i andra färger. Den mest förbjudna färgen på brudklänninfen anses vara svart, då färgen i mångas ögon symboliserar sorg. Trots detta förekommer ofta svarta detaljer på brudklänningar idag och färgen har blivit mer accepterad.


    Kvinnlig gäst
    Som kvinnlig gäst bör du inte heller klä dig helt i svart. Du bör även undvika att klä dig i helvitt eftersom du då kan riskera att blandas ihop med bruden. Vill du absolut ha på dig något svart eller vitt, plocka upp färgen i små detaljer eller använd färgen endast på under- eller överdelen. Utöver det kan du klä dig i regnbågens alla färger.

    Färgen röd kan du bära som kvinnlig gäst, men du bör vara medveten om att det finns en skröna som säger att en kvinnlig gäst som bär rött läppstift visar att hon har haft ett förhållande med brudgummen. Trots detta är rött en vanlig och accepterad färg för den kvinnliga bröllopsgästen idag. Färgen är även förknippad med kyrkan och kungligheter.


    Brudgum och manlig gäst
    Brudgummen och de manliga gästerna ska enligt tradition följa en liknande färgkod. Svart kostym och vit skjorta är den klassiska kombinationen. Svart skjorta ska helst undvikas då det svarta kan förknippas med fritidskläder. Undvik att bära en svart eller vit slips, då det hör bättre hemma på en begravning. Färgen på skjortan, slipsen eller flugan brukar vara det som du som manlig gäst kan experimentera mest med.

    Källa: Bröllopsboken av Magdalena Ribbing


    Go suck on a lemon or something...
Svar på tråden Rött på bröllop