Inlägg från: Lavish |Visa alla inlägg
  • Lavish

    NÄ, man kan inte skriva "Hej. Jag heter Fredrik Karlsson" först i ett anställningsbrev!

    Så ser början till mitt personliga brev ut också. Trist att höra att man är korkad då, har fått beröm för det av en sån jobbcoach en gång och har väl fått en 10 jobb på det genom livet men kanske hade jag fått bättre jobb med annan formulering. Förslag mottages gärna.

  • Lavish
    Moonis skrev 2012-06-09 09:43:15 följande:
    Varför känner du att det är att ödsla bort tid om man redan har ett jobb och söker annat? Har alltid fått för mig att det är ett plus i kanten om man redan har en anställning men vill söka nya utmaningar tex.
    Varför inte skriva ner sin nuvarande anställning? 
    Med "skriver ner" tror jag hon menar kritiserar.
  • Lavish
    Bläckfisken skrev 2012-06-09 10:03:32 följande:
    "Glad och positiv tjej söker jobbet som..." låter som en barnslig kontaktannons och är inte heller en fullständig mening då subjekt saknas. Påminner om: "Jag e en tjej på 14 vårar som söker en brevkompis...."

    Man kan däremot visst skriva:

    "Hej, Jag heter Fredrik Karlsson..." osv.

    Men man ska fokusera på vad man kan erbjuda arbetsgivaren! Vara detaljerad, ge konkreta exempel på ens goda sidor samt visa intresse, engagemang för det sökta arbetet och visa att man sökt kunskap och tagit reda på info om det företag man söker arbete hos!

    Inte berätta sitt livs historia vilket är ointressant. 
    Måste säga att jag håller med. "Glad och positiv" låter otroligt klyschigt och som att personen i själva verket kan vara precis hur som helst. Vem hävdar inte att man är "glad och positiv" när man söker ett jobb liksom. "Glad och positiv" skrev jag om mig när jag var 19 och sökte jobb och det gick inte så jävla bra (donken ville ha mig)
  • Lavish
    Moonis skrev 2012-06-09 10:30:58 följande:
    Aha, missade det. Ja det är kanske inte det smartaste att göra.
    Haha nä, känns ju lagom lockande att anställa "jag vill jobba hos er för att mitt nuvarande jobb suger"
  • Lavish
    En struts skrev 2012-06-09 12:21:57 följande:
    Det var väl bra att jag startade en tråd om det här. Det är intressant att se vad ni rekryterare är ute efter.. Det är tydligen laddat för många. "Personligt brev" är nog laddat överhuvudtaget.
    Jag BEGRIPER inte var jag har fått ordet avståndsbedriget ifrån. Jag har själv slagit upp det och aldrig sett det. Det är jag själv som konstruerat det, och så använder jag det i stundens hetta. Detta måste vi skapa en annan tråd om. Jag tenderar att använda ordet i andra sammanhang fast det inte finns. Jag begriper inte mig på mig själv med det. Var sjutton kan jag ha fått ordet ifrån?
    Men det är ju bra med nya ord om dom fyller ett hål i språket! Så vad betyder ordet?
  • Lavish
    En struts skrev 2012-06-09 12:47:09 följande:
    Ha, ha, ha Att det känns som ett väldigt långt avstånd från det man själv förstår. Eller hur jag ska uttrycka det? Det finns ingen synonym till det. Det är därför jag behöver ordet kanske?
    Obegripligt? (synonym)
  • Lavish
    snuppis skrev 2012-06-09 21:18:15 följande:
    Förvånad min sambos bror hade typ så också. hallo hallo och välkommen till BRUNA RINGEN, lämna nått efter tonen el ring senare. och så va de väl något fint hej då 

    Men de fick han höra av sambon min att så kan han fan inte ha om en arbetsgivare ringer (vilket de hade gjort) 
    När jag sökte mina första jobb som tonåring brukade jag ha en svarare som sa "Lämna inga röstmeddelanden för helvette" med mycket sur röst.

    Jag hatar fortfarande när folk lämnar röstmeddelanden, men har insett att den telefonsvararen inte är så bra om man vill ha jobb.
Svar på tråden NÄ, man kan inte skriva "Hej. Jag heter Fredrik Karlsson" först i ett anställningsbrev!