• Äldre 9 Jun 02:08
    61369 visningar
    139 svar
    139
    61369

    NÄ, man kan inte skriva "Hej. Jag heter Fredrik Karlsson" först i ett anställningsbrev!

    LillaHjärta skrev 2012-06-08 21:25:55 följande:
     Jag vill snabbt få en bild av varför personen passar för tjänsten oavsett om jag söker en lagerarbetare eller en ekonomichef. Jag har ju troligen redan kollat cv för att se att personen i fråga har rätt kvalifikationer så OM jag läser det personliga brevet så har jag av någon anledning ett intresse för kandidaten och sållar därmed inte bort denne pga att den inte har en säljande första mening.
    Jag måste bara få fråga de personalansvariga/rekryterarna i tråden:

    Vad är det ni vill ha  ut av brevet som ni inte får ut av CV:t?

    Om nu kvalifikationen för att var ex. ekonomichef redan är etablerad  innan brevet  så inte kommer man att skriva att man är ointresserad, bitter och tråkig eller att jag skiter i om det är ABB, Volvo eller Scania jag jobbar på, bara jag får syssla med det som  jag som civilingenjör utbildat mig till ???  

    Jag tycker att det bara blir en utfyllnad av plattityder som inte tillför ngt alls och leker ibland med tanken på att bara lämna in CV:t själv.   
     
  • Äldre 9 Jun 22:19
    capy skrev 2012-06-09 08:03:09 följande:
    När jag rekryterar läser jag som regel det personliga brevet först. För mig är det viktigt att den sökande i detta brev förklarar vad hen har för tidigare erfarenheter och personliga egenskaper som gör att jag bör anställa vederbörande för den aktuella tjänsten. 

    Så fungerar det för mig, men jag tror att det också till viss del beror på vilken typ av tjänst man rekryterar till. Jag sitter på ett mindre förtag och där är det oerhört viktigt att man hittar någon som passar in bland övriga anställda.
    Tidigare erfarenheter har jag i CV:t och  personliga egenskaper,  finns det någon som säger att han/hon är en trist och tråkig typ.    
  • Äldre 9 Jun 22:32
    LillaHjärta skrev 2012-06-09 08:22:56 följande:
    Jag och mina kollegor gör tvärtom men det beror på att vi rekryterar åt våra kunder och därmed är rätt kvalifikationer prio i 9,9 fall av 10. Jag vill därför ha ett CV som är lättöverskådligt med kort info om arbetsuppgifter/ansvarsområden.

    Sedan ska det personliga brevet beskriva varför personen i fråga vill ha just den här tjänsten och varför denne passar. Därmed får jag också en bra bild av hur personen är. Som svar på astrofys fråga så är det förvånansvärt många som inte är så intresserade av tjänster de söker och det utläser en van rekryterare ganska snabbt i ett pb. Kunderna har dessutom ofta ytterligare önskemål än vad som står i annonsen, är det ett litet företag som rekryterar själva så spelar magkänslan ofta en större roll som capy skriver.
    Hur gestaltar det sig att man inte är intresserad,  ibland tror jag mig falla i den kategorin även om jag är intresserad.

    Sedan är jag ganska frustrerad av ett fenomen jag stöter när jag intervjuas hos bemanningsföretag. Ofta blir  jag intervjuad av en person som saknar utbildning inom  det fält jag söker och det bara blir frågor om varför jag sökte jobbet och var jag ser mig självt om 5 år. Senaste gången jag sökte en ingenjörstjänst så visste de inte vad Teknisk Fysik vad  för sorts utbildning  Skrikandes 
Svar på tråden NÄ, man kan inte skriva "Hej. Jag heter Fredrik Karlsson" först i ett anställningsbrev!