• Anonym (Näsan)

    Hur snabbt kan Avamys hjälpa?

    Min son har gått i evigheter och varit snorig. Vecka på vecka i flera månader. Fick Avamys (kortison-nässpray om någon annan läser tråden) som inte hjälpte något så sen fick han en kur anibiotika. Snuvan försvann i tre veckor men sen kom en ny förkylning och snuvan var tillbaka.

    Efter fyra veckor med snuva råddes vi att börja ge Avamys igen. Samtidigt fick vi rådet av annan vårdgivare att utesluta mjölk ur kosten (pga andra symtom).

    Ett dygn senare var all snuva borta! Kan det bero på Avamysen? Hjälper den så snabbt?? Eller ska vi tro att det berodde på kosten/slumpen? (Vill sluta ge avamys om den inte behövs, han är bara 3 år) 

  • Svar på tråden Hur snabbt kan Avamys hjälpa?
  • Allergiexperten

    Hej! När man gör flera förändringar samtidigt, till exempel ändrar kosten och börjar medicinera, så kan man inte veta vad förändringen som sker egentligen beror på. Cortison brukar inte hjälpa omgående och likaså brukar inte uteslutning av mjölkprotein ge så snabb förändring. Troligtvis är det slumpen i kombination med både det ena och andra som kan vara orsaken.
     Svullnad i näsan kan ha olika förklaringar och cortison dämpar ner svullnad genom att läka ut inflammation i slemhinnorna. Känslighet för mjölkprotein kan ge sekret och hosta och astmasymtom.
    Att få råd av olika vårdgivare vid samma sjukdomstillfälle kan bli problematiskt. Ett förslag är att kontakta en vårdgivare åt gången och följa de råd man får och därefter utvärdera resultatet och ta ställning till om man därefter vill söka annan vårdgivare.
    vänliga hälsningar Anitha    

  • Anonym (Näsan)

    Tack för svar!
    Vi har inte valt att söka flera vårdgivare samtidigt, det är ena vårdgivaren som skrivit remiss för ett problem och mottagaren tar bara det problemet och inte allt, för det har de inte kompetens för. Lite olyckligt att det blev två förändringar samtidigt, men så blir det ju ibland. Vi får avvakta och se, tillslut blir vi nog kloka på det. 

Svar på tråden Hur snabbt kan Avamys hjälpa?