• Äldre 12 Jun 11:18
    36502 visningar
    36 svar
    36
    36502

    Hjälp! Har kärleken DÖTT pga min graviditet och illamående?

    Hej, 

    Jag och min sambo är gravida i vecka 10 med vårt första barn och vi är VÄLDIGT glada för vi har längtat SÅ efter att bli gravida!
    Dock har jag nu under ca 3-4 veckor mått illa dygnet runt, haft problem med extremt stark magsyra (pain in the ass...), förstoppning, SAMT en annan extremt jobbig "bieffekt" av graviditeten, nämligen:
    - Jag är så otroooligt irriterad på min sambo!
    Det är helt sjukt, det är som natt och dag sedan jag blev gravid! Innan graviditeten har min älskling varit mitt allt. Är det NÅGONTING jag varit säker på så är det min enorma värme och kärlek till honom. Vi har det så fint! Och nu: *POFF* !!! Gone! HAN är fantastisk, stöttande och förstående, medan JAG är en subba som blir irriterad när han vill kyssas, när han visar omtanke, ja...när han pratar... Jag diggar inte ens hur han luktar längre, och jag som brukar ääääälska hans lukt! 
    De första veckorna av graviditeten brydde jag inte mig så mycket om det, "hormoner liksom" men nu börjar jag bli orolig och känner mig så ledsen. Jag saknar ju honom och vår kärlek! (Jag måste dock tillägga att igenom denna "irritations-dimma" så ser jag ju att han är exakt samma kille som jag älskar och vill ha, men just nu känns det som att jag har extremt svårt att ta mig ur den...)

    Jag undrar nu givetvis om det är någon annan som förstår vad jag talar om eller upplevt något liknande?? Kan hormoner vara så starka att de förändrar känslorna för någon? Snälla säg att det är temporärt!

  • Svar på tråden Hjälp! Har kärleken DÖTT pga min graviditet och illamående?
  • Äldre 12 Jun 11:23
    #1

    Åh det går över! Jag skällde ut min sambo för han andades fel...

  • Äldre 12 Jun 11:27
    #2

    Jag hoppas du får nåt fint svar på det här, för jag förstår PRECIS vad du menar, vi är i en nästan identisk situation, dessutom lika långt gångna. 

    Min sambo är det finaste som finns och han är helt underbar, men jag stör mig på allt och jag är konstant irriterad. Samtidigt som jag känner allt det här så saknar jag verkligen mina vanliga känslor för honom. Jag har alltid älskat att kramas och vi har mycket närhet i vårt förhållande med pussar och kramar. Nu tycker jag att han luktar illa och allt känns jättejobbigt.

    Kommer det vara såhär hela graviditeten liksom? Jag står inte uuuuuuuut!  


  • Äldre 12 Jun 12:21
    #3

    Ha ha det går över! Jag kan klaga på att min sambo luktar hår!!?? Blä!
    Detta är andra barnet så jag VET att det går över!
    Grattis och lycka till!

  • Äldre 12 Jun 12:23
    #4
    +1
    TheFamily skrev 2012-06-12 12:21:50 följande:
    Ha ha det går över! Jag kan klaga på att min sambo luktar hår!!?? Blä!
    Detta är andra barnet så jag VET att det går över!
    Grattis och lycka till!
    Det känns ju skönt att veta :) 
  • Äldre 12 Jun 12:28
    #5

    Samma lika här! Blir vansinnig för minsta lilla, väntar andra barnet är i v11 nu så hoppas de försvinner snart, vill ju mysa o pussa massor på min fina Karl! Konstigt att man inte känner så när dom kommer hem från jobbet? Då vänder allt... Iaf för mig! Nåja lycka till hörrni det går över, vissa av oss får helt enkelt stå ut med monstret inom oss;)

  • Äldre 12 Jun 12:34
    #6
    NiklaasKaroliine skrev 2012-06-12 12:28:54 följande:
    Samma lika här! Blir vansinnig för minsta lilla, väntar andra barnet är i v11 nu så hoppas de försvinner snart, vill ju mysa o pussa massor på min fina Karl! Konstigt att man inte känner så när dom kommer hem från jobbet? Då vänder allt... Iaf för mig! Nåja lycka till hörrni det går över, vissa av oss får helt enkelt stå ut med monstret inom oss;)
    Haha, ja visst är det konstigt. När han inte är hemma tänker jag på hur fantastisk han är, hur mycket jag saknar honom och hur glad jag är att det är vi. 
    När han kommer hem tycker jag han luktar konstigt och beter sig irriterande. Jag har ju vett nog att bli arg på mig själv som känner så, men samtidigt kan jag inte hålla inne med all irritation, även om jag helst av allt skulle vilja det.  
  • Äldre 12 Jun 12:44
    #7

    Haha! Helt normalt!
    Det är andra graviditeten som jag anklagat min man för att vara rutten på insidan! Tål verkligen inte hans andedräkt - bläää! Eller hans tvillingbrors som av ngn anledning luktar lika illa. Alla andra går hur bra som helst.

  • Äldre 12 Jun 12:49
    #8

    Ts, har känt precis som du när jag väntat mina tjejer (denna och förrförra graviditeten)
    Med min första dotter så försvann ALLT sånt sekunden hon var ute. =) 

    Just nu retar jag mig på att han sväljer så våldsamt högt! Grr. 

  • Äldre 12 Jun 13:25
    #9

    Åhhh vad fina ni alla är! Glad
    Jag har nu suttit här och garvat högt över att ni skriver så roligt och öppenhjärtligt! Men också för att jag känner en viss lättnad! "Jag skällde ut min sambo för han andades fel"! "Jag kan klaga på att min sambo luktar hår"... ! HAHAHA! LOVE IT! Detta ligger HELT i min linje av "legitima" diskussioner...  Tack för att ni delar med er. I morse sa jag till min sambo att han fick skärpa till sig och sluta gilla mig så mycket  "Amen kan du inte bara sluta hålla på och vara så NÄRA hela tiden??!". Ja jisses... Tack för all input och fingers crossed då för att det snart går över...

  • Äldre 12 Jun 13:35
    #10

    PS. Fortsätt GÄRNA att dela med er!!! Skrattande

Svar på tråden Hjälp! Har kärleken DÖTT pga min graviditet och illamående?