• Anonym

    Om vi flyttar isär hjälper soc mig då?

    Kanske kanske inte beror på kostanden. Men går ni isär harr du ingen man att sköta så varför ska du inte jobba då då menar du?

  • Anonym
    Anonym (Ångest) skrev 2012-06-26 15:50:35 följande:
    För att vi inte har pengar att betala räkningarna och soc betalar det inte. Så vi måste hitta 2000kr/månad även om vi söker soc. Flyttar vi isär så kan sambon ta sin lön och betala sina skulder till csn så de blir glada och jag slipper stressen att inte ha pengar till mat.
    Anonym skrev 2012-06-26 15:37:27 följande:
    Kanske kanske inte beror på kostanden. Men går ni isär harr du ingen man att sköta så varför ska du inte jobba då då menar du?
    Jag har fortfarande ett barn som inte mår bra hela tiden, dessutom så har jag kraschat ordentligt så det kommer ta tid att återhämta mig säger läkarna, månader pratar de om. Jag hoppas på att kunna börja gå på praktik eller plugga deltid i höst men de är tveksamma. Ett par år av att inte ha fått sova på nätterna och kämpat med näbbar och klor för sina 2 älskade tar all energi.

    Jo men soc kollar om du är berättigad till sjukpenning först och främst för är du sjuk så tillhör du inte soc! Sen är det upp till fks handläggare att bedömma din sjukskrivning och utmattning och. Utbrändhet är de mer restriktiva till nu mer och då återstår jobb och tjäna sin lön.
  • Anonym
    Anonym (Ångest) skrev 2012-06-26 15:32:41 följande:
    Jag och sambon har ett barn ihop och vi bor i en 3:a. Jag är sjuk men inte sjukskriven för jag får inte ut något från FK, men kan inte plugga eller jobba nu, sambon har bla. aspergers men ett jobb men detta kräver mycket stöd, stöd som jag måste stå för. Se till att han kommer upp på morgonen, kommer iväg, har med sig allt, fixa matlåda, vara med på möten med vården, af osv.  På det så är inte barnet friskt utan det är endel vakennätter, är däröfr jag blivit sjuk och tidvis sjukskriven för att jag gått in i väggen, är tungt att ha hand om 2st som är "sjuka" utan att få hjälp. Jag har ingen avlastning mer än några timmar/dag på förskola då jag försöker sova och städa.

    Nu lever vi på sambons lön som är under socnormen men vi har valt att inte ta soc pga. allt stress det innebär, men nu har sambon fått endel skulder till csn, bla, ska de ha in drygt 2000kr/månad resten av året, pengar vi inte har. Så jag funderar allvarligt på att flytta isär, då kan han klara sig på sin lön. Men hur går det med mig?

    Jag kan fixa mer sjukskrivning utan problem så då kan jag ju få försörjningsstöd men om han flyttar till sin mor tillfälligt medans vi letar lägenhet betalar soc den här då? Det är en 3:a och jag antar att jag och sonen inte kommer bli beviljade en 3:a själva, även om behovet finns. Han måste ha eget rum pga. sin sömnstörning och jag behöver också egen hörna där han inte är.

    För i så fall så tar sambon över lägenheten igen när vi hittat något annat för han kan klara hyran osv. och räkningarna så länge som han inte behöver försörja mig och sonen.

    Hemskt men jag orkar inte längre tror jag, sitter bara och skakar för jag är så stressad. Att han ska betala tillbaka kom nu plötsligt han hade fått helt andra besked förut. Jag äter inte, sover inte och har tokångest hela tiden. Hellre då att leva på soc och under deras "piska" ensam med sonen fast jag vill inte det heller, kommer bli så ensam.

    Men frågan återstår betalar de våran hyra tills vi hittat annat eller är sambon försörjnigsskyldig trots att vi bara är sambos? Vi kan inte bo hos hans mor och det finns ingen annan i närheten jag kan flytta till heller.
    jag stör mig som bara den  på deras utredningar ...det handlar inte om vem som e skyldig det är hur mycket man har i inkomst ,dom tror man delar på sig för att få  lite pengar av dom och för att få deras hjälp   , funkar inte riktigt så skulle aldrig falla mig in  det står ingenstans att man ska göra det ,vissa kanske gör .dom har försökt med sånt här med....sjukt om man delar på sig för att få hjälp av dom ,,,,,,,,det är det inte värt tycker jag . det gör man bara om man själv vill det..
  • Anonym

    ska gå isär för att ni verkligen vill det ,o inter vill ha eller ens älskar varandra då e det ju en annan sak .då e det ju hjälp du får efter.

  • Anonym
    Anonym skrev 2012-07-03 23:59:43 följande:
    ska gå isär för att ni verkligen vill det ,o inter vill ha eller ens älskar varandra då e det ju en annan sak .då e det ju hjälp du får efter.

    Och en bra början till något alldeles nytt
Svar på tråden Om vi flyttar isär hjälper soc mig då?