Inlägg från: Kattflickan |Visa alla inlägg
  • Kattflickan

    Vi som plussade i juli-12!

    ElinNas: Menar du att du sa till sjukhuset att du ville göra abort bara för att få göra ett ultraljud???

    Varför inte betala typ 300 kr och gå till en privat gyn och gör ett ultraljud? Jag har gjort det flera gånger i vecka 8 när de kan se ett hjärta slå. Inget konstigt alls.

  • Kattflickan

    Får man utomkvedes vet man det innan vecka 11. Sen sprängs äggledaren. Men jag är också orolig. Har haft ont både i ryggen och i nedre delen av magen igår och idag. Men det kommer och går. Hoppas det är växtvärk. Har inte blödigt nåt och mitt teststreck är starkare än kontrollstrecket. Är i vecka 5+1 idag.

  • Kattflickan

    Oj, ja det lät dramatiskt, först blöder man och får ont innan. Ett utomkvedes är inget man missar. Jag har läst mig till att det ska göra jätteont och blöda.

    Jag tror det är 12 fulla veckor för att missfallsrisken minskar. Men egentligen minskar den hela tiden allt eftersom tiden går. Om man gör tidigt VUL och ser hjärtat slå i vecka 8 Sägs också risken minska mycket. Min gyn sa att den minskade med 90 %.

  • Kattflickan

    Thesss: I vecka 8 ska man garanterat kunna se ett hjärta slå, så om jag var du skulle jag vänta lite med VUL.

    Jag kan tycka att det är onödigt att belasta den allmänna vården om man faktiskt inte har ont, blöder etc. Det gör att de som verkligen har problem får vänta längre med att få hjälp. I Skåne måste det väl finnas privata gynekologer som kan göra tidigt VUL?

  • Kattflickan

    FruRundberg: Hormonerna gör att vi inte är helt rationella. Innan jag blev gravid den här gången så tänkte jag att jag inte skulle oroa mig den här gången. Försöka tänka på annat etc. Men när jag väl är här så kan jag inte låta bli att oroa mig, det är nästan så att oron skenar iväg. Igår började jag grina för att mina bröst inte ömmade så mycket. På kvällen kom de igång och ömmade och jag var nöjd en stund. Sen har jag sen en vecka tillbaka inte varit så hård i magen längre och då började jag tänka på det och blev orolig. Det bästa för mig är att hålla mig sysselsatt.

    Ena stunden är jag helt övertygad om att jag kommer få missfall och sen är jag jätteglad över att jag är gravid. Suck! Min man är lite rädd för mig nu när mitt humör skiftar så

    Det är svårt, men jag vill iallafall tänka positivt. Jag har inte blödit och krampen i magen jag hade för några dagar sen har släppt. Det var nog växtvärk.

    Millan 

  • Kattflickan

    Jag tänker ringa MVC efter v.12, efter att vi gjort ett ultraljud. Inskrivningen brukar ändå inte vara före v 10.

    Har skrivit in mig två gånger i vecka 10 redan och sen fått ringa och be dem avregistrera mig.

    Nu tar jag en dag i taget, hoppas jag kan få ett ultraljud i vecka 8-9, alla har ju stängt nu.

  • Kattflickan

    Igår kom mina symptom igång på riktigt. Brösten ömmade ordentligt och jag mådde lite dåligt. Idag har jag mått mer illa. Som tur är så spyr jag inte iallafall, känner mig mer åksjuk. Fast spyr gör jag aldrig när jag mår dåligt. Har också rikligt med flytningar och är trött. Är på dag 5+6 idag. Imorgon går jag in i vecka 7. Vill att tiden ska gå, men vill inte att semestern ska ta slut.

  • Kattflickan

    Personligen så föredrar jag varken att tänka positivt eller negativt. Mest bara vara nollställd och vänta och se vad som händer. För mig är det alltid det oväntade som händer i bebisverkstaden, aldrig det jag tror ska ske. Så för mig är det en överlevnadsstrategi att inte utgå ifrån att det kommer att bli ett barn i mars. Jag försöker ta en dag i taget. Idag är jag gravid, det är jag glad över, hur det är imorgon vet jag inte och försöker att inte tänka på.

  • Kattflickan

    Samma sak för mig oftast att jag har mest symptom på kvällen. Förutom igår, vilket jag är tacksam över. Igår blev jag illamående redan påförmiddagen, sen på kvällen gick det över, vilket var tur då vi var på KENT konsert. För mig verkar det vara starkt kopplat till värmen. Jag är väl den enda som välkomnar svalare väder nu när jag ska börja jobba.

  • Kattflickan

    Jag är flåsig, om det är det du menar? Blir flåsig bara av att gå i trapporna här hemma.

Svar på tråden Vi som plussade i juli-12!