• Anonym (*TS*)

    Bjudna på bröllop - smörgåstårta??

    Jag måste bara fråga... Min mans arbetskamrat gifter sig ca 40 mil från oss. Känner väl paret sådär, men vi tänkte gå då det ju alltid är kul med fest! Men. På deras bröllopshemsida står att det efter kyrkan serveras smörgåstårta och saft/läsk/kaffe, sedan dans till kl 01.

    Alltså, alla gör ju sin fest som de vill, men jag sa till min man att det är lite trist att åka 40 mil, käka en sunkig smörgåstårta, dricka läsk (dricker vuxna läsk??), sedan dans till sen kväll.  Hur kan man stå sig i flera timmar på enbart smörgåstårta? Vigseln börjar ju 14. Jag vet att det bara serveras smörgåstårta då jag ringde och anmälde våra barns allergier. Blivande frun sa att det som serverades var tårtan och den var "allergivänlig". Blivande frun sa också att det fanns mikro om vi ville ta med oss mat till barnen ändå.

    Och vad sjutton köper man för present till ett par som bara serverar smörgåstårta? Känns ju inte kul att lägga ut 500 kr på present då tycker jag. Undrar om vi själva ska ta med matlåda då man väl knappast kan stå sig utan riktig mat mellan 14-01? *ironi* I min bekantskapskrets är bröllop stora fester med god mat (detta bröllop känns mer som ett dop) och härligt sällskap. Har aldrig stött på sånt här upplägg förut, men det kanske är vanligt??

    Skulle ni åkt?     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-15 12:27
    Jag har förstått att jag är helt fel ute. Att jag är dryg, snobbig etc, och inte ska bestämma över parets dag osv. Men vi har väl olika referenser, ser jag. I vår bekantskapskrets är bröllop stora fester, gärna barnfria så man kan ta sig ett par glas vin, dansa natten lång, utan att behöva tänka på att våra små (3 och 4) ska underhållas/vilja sova/äta. Då reser jag gärna 40 mil för det är en sådan typ av fest vi gillar att gå på. Barnen har det så bra hos mormor & morfar.

    Nu har paret valt att ha sin fest på en ort i ingenstans (vi bor i Sthlm), i en lokal i sitt radhusområde. Jag tror att festen kommer ebba ut framåt 19-snåret, och då tycker inte jag att det är värt att åka 40 mil hem. Det blir hotell = onödig utgift på nåt jag inte ens vill gå på. Det finns ingenting att göra på orten, så en helg där vore inte så kul. Maken åker gärna, men han vill helst att vi följer med då alla andra har sina familjer med sig. Vi har ju inget att skylla på, så en nödlögn om varför frugan/barnen stannar hemma håller inte. Ville mest med denna tråd kolla om det var så vanligt med sådana här upplägg som påminner om grannens barn som tog studenten. Man kom över, åt lite smörgåstårta, pratade, sedan gick hem framåt 22. Inte snack om att resa hem 40 mil eller bo på hotell! Men jag ser nu att det utei landet uppenbarligen finns människor som tycker att enklare bröllop är vanliga och roliga.

  • Svar på tråden Bjudna på bröllop - smörgåstårta??
  • Anonym (Love)
    Anonym (*TS*) skrev 2012-07-15 00:57:14 följande:
    Hade vi bott nästgårds, jovisst, men nu är det 40 mil och en smörgåstårta. Och läsk. Dricker vuxna läsk? Min make sa att de har alkoholfritt för att barn är där.
    Vad tycker du dom skulle dricka då om dom vill ha ett alkoholfritt bröllop?
  • Anonym

    Så du går på fest för matens skull?

    Vad har presenten med maten att göra, förresten? 

  • Emma102
    Anonym (*TS*) skrev 2012-07-15 00:57:14 följande:
    Hade vi bott nästgårds, jovisst, men nu är det 40 mil och en smörgåstårta. Och läsk. Dricker vuxna läsk? Min make sa att de har alkoholfritt för att barn är där.

    Själv måste jag säga att det är härligt att höra om bröllop utan alkohol. Klart vuxna kan dricka läsk :P mitt framtida bröllop ska då vara utan alkohol. Som mest nån öl/cider till maten. Varför skulle inte vuxna dricka läsk?
  • Anonym (*TS*)
    Anonym (Love) skrev 2012-07-15 01:00:08 följande:
    Vad tycker du dom skulle dricka då om dom vill ha ett alkoholfritt bröllop?

    Ett glas vin till maten är knappast något att hetsa upp sig för om man har barn. Läsk är inte festligt någonstans, utan det är till för barnen. Känns så bonnigt med kall smörgåstårta och cola.
  • Millan83

    Oj. Vilken intressant attityd... Om det varit vänner till mig och jag velat fira deras bröllopsdag med dem hade jag struntat totalt i vad de bjudit på. Om jag haft råd, tid och möjlighet att ta mig till firandet hade jag gjort det oavsett. Inte måste jag "mutas". Mina vänner betyder mer än så. 

  • Emma102
    Anonym (*TS*) skrev 2012-07-15 00:58:17 följande:
    Inte en stor favorit. Urtrist, fantasilöst på bröllop.

    Eller kanske unikt då många väljer annan mat på bröllop ;P
    Frontline skrev 2012-07-15 00:59:48 följande:
    Är väl inget fel på smörgåstårta, jag älskar det. Men är man en heldag på bröllop och får smörgåstårta runt 14 tiden och festen fortgår till 1 eller senare på natten antar jag att det bjuds på nått mer såvida inte det finns nått snabbhack porten bredvid... Eller fest och fest saftkalaset fortgår till sent inpå natten...
    Livet är underbart när underlivet är bart :)

    Fast det problemet blir det ju även om det hade varit annan mat efter vigseln :) visst lär folk bli hungriga på kvällen om inget annat bjuds eller så.
  • Frontline
    Anonym (*TS*) skrev 2012-07-15 01:02:29 följande:
    Ett glas vin till maten är knappast något att hetsa upp sig för om man har barn. Läsk är inte festligt någonstans, utan det är till för barnen. Känns så bonnigt med kall smörgåstårta och cola.
    Ja du TS jag håller med dig, men är visst en av dom få..
    Vilka jävla torrbollar det finns
    Livet är underbart när underlivet är bart :)
  • Anonym (*TS*)
    Anonym skrev 2012-07-15 01:00:23 följande:
    Så du går på fest för matens skull?

    Vad har presenten med maten att göra, förresten? 

    Som jag skrev, en fest är allt, hela stämningen med mat, dans och kärlek. Det är inte värt en lång bilresa för att sitta i en radhuslokal, käka smörgåstårta, sedan åka hem. Var det ett roligare upplägg så hade jag nog tänkt om. Har du aldrig tackat nej till en fest för att upplägget känts trist? Det har jag.
  • Ozzygirl3

    Ni avgör själva om ni tycker det är för långt att köra men klaga på maten är lite lågt,
    dom själva kanske tycker att de blir fint och det är deras dag :)
    Låt dom glädjas över bröllopet och sen gör ni som ni vill ..

    Vet ett par som gifte sig nere vid vattnet och bjöd på grillad korv och kall öl och dans på bryggan :) billigt och ett roligt bröllop där gästerna skrattade ..så inte hänger det på
    maten alla gånger .

  • FebruariVals

    Hade åkt samt gett en fin present om det så bjöds på ett glas kranvatten!

    Men. Är jag inte supertjenis med paret hade jag nog tackat nej, trots 3 rättets samt noll kuvertavgift!

    Man väljer väl själv vad man vill lägga sina pengar på. Vill du inte åka 40 mil. Slipp då.


    -Även om världen gick under imorgon skulle jag plantera ett äppelträd idag-
Svar på tråden Bjudna på bröllop - smörgåstårta??