• Äldre 26 Jul 22:49
    28832 visningar
    89 svar
    89
    28832

    Katten attackerade mig när sonen skrek!

    Hej! 

    Det är såhär, jag har en son som är åtta månader, och två katter en ena är 4 år och jag har haft henne sen hon var 8 veckor.

    Nu till det som har hänt, i morse så ramlade min son och slog sig och han blev jättejätte ledsen, GALLSKREK. Så jag löft snabbt upp honom och försökte trösta, från ingenstans så kommer katten och attackerar mig, hon klöser sig fast i mina ben och biter allt vad hon orkar fräser och skriker, morrar ja är helt galen så jag försökte sparka bort henne, men hon gick till attack igen, som tur var hade inte sambon åkt till jobbet än så han fick tag i henne, fick lyfta henne i nackskinnet och bära ut henne på balkongen då hon var helt galen..

    Nu till frågan? Vad ska jag göra? Hon har ALDRIG visat nån aggressivitet förut , och efter att det här hände så går hon bara runt och morrar och trycker i ett hörn. 

    Vad ska jag göra? Alltså mina ben är sönderrivna med stora djupa sår, jag är livrädd för att hon ska gå på sonen, men det var som att hon skyddade honom mot mig, eftersom att han grät i min famn och då kanske hon trodde att jag gjorde illa honom. Jag vågar inte chansa och hon har inte fått vara i närheten av vår son på hela dagen, men det känns så grymt att avliva henne men jag har redan hört runt om någon utan barn kan tänkas ta henne!

    Det är ju trots allt min första "bebis" och hon ligger mig varmt om hjärtat och det är inte att BARA avliva en familjemedlem även om jag funderar på att göra det efter det här beteendet. Ska till veterinären med henne i morgon!

    Tips tack och gärna om någon har varit med om något liknande! Tack på förhand 

  • Svar på tråden Katten attackerade mig när sonen skrek!
  • Äldre 26 Jul 22:53
    #1

    Jag tror på det du sa att hon bara skyddade bebisen.
    Ta henne till vet imrgon och kolla så hon inte blev skadad när han drog upp henne i nackskinne, kanske därför hon går runt och fräser - för att hon har ont.  

  • läcker­bit
    Äldre 26 Jul 22:55
    #2

    Men är du allvarlig? Ja, katten försökte hjälpa till. Genom att sparka på henne i stället för att försöka hålla dig lugn spetsade du till situationen. Rätt åtgärd är att någon som är lugn med fast hand tar henne och visar henne att det inte är någon fara.

  • Jeff
    Äldre 26 Jul 22:59
    #3

    Jag tror också katten ville skydda bebisen.

  • Äldre 26 Jul 23:00
    #4
    läckerbit skrev 2012-07-26 22:55:07 följande:
    Men är du allvarlig? Ja, katten försökte hjälpa till. Genom att sparka på henne i stället för att försöka hålla dig lugn spetsade du till situationen. Rätt åtgärd är att någon som är lugn med fast hand tar henne och visar henne att det inte är någon fara.
    Jag är allvarlig, om man inte har några byxor på sig och har en galen katt som hänger fast i huden så gör det ganska ont och när jag skriver sparka så menar jag ju inte att jag sparkade henne allt vad jag orkar precis men jag försökte fösa undan henne med benet om det låter bättre.. Så det fanns lixom ingen chans att jag skulle ha gjort illa henne med det jag gjorde, och sambon löft försiktigt i nackskinnet samtidigt som han höll under rumpan för att det var enda sättet att ta henne då hon försökte attackera sambon också. 

    Jag skrev inte så genomförligt och det kanske lät lite hårt, jag skulle ALDRIG skada min lilla bebis!
    Men jag blev livrädd!

    Ja jag får kolla med veterinären, nu är sovrumsdörren stängd, sonen sover där och hon ligger utanför och vaktar om jag, sambon eller framför allt andra katten närmar sig så morrar hon och fräser. Jag har satt mig på golvet, gett henne skinka en liten ostbit jag försöker visa att jag är som vanligt och snäll men hon är jättekonstig. 
  • Äldre 26 Jul 23:02
    #5

    Haha läckerbit du skulle sääääkert tänka logiskt om du blev totalt strimlad av en galen katt?! Tror knappast det!! Men visst spela duktig du och klapp lite extra på ts huvud och berätta exakt hur man SKA reagera i såna situationer!!! Gud vad du är bra!!

  • Äldre 26 Jul 23:03
    #6

    Jag hoppas INTE att du avlivar katten pga detta, det skulle göra mig så ont i hjärtat om du gjorde det. Men jag tror som dom andra, att katten ville skydda bebisen, försök att vara lugn mot katten, att sparka på den hjälper knappast. Hoppas det löser sig för dig, eller att du hittar någon som kan ta hand om katten om du själv inte vill behålla den. 

  • Äldre 26 Jul 23:04
    #7

    Vad läskigt, men jag tror också att hon ville skydda bebisen.

    Jag har varit med om något liknande med min pappas hund. Den är lite knepig så när vi var och hälsade på dem i somras fick den inte vara inne i samma del av huset med min dotter som då var 9 månader. Men vi gick ut och hälsade på den och hon älskade att stå och titta på honom genom fönstret, så de verkade få någon slags kontakt. En dag ramlade hon och slog sig och gallskrek, och hunden blev tok-orolig och sprang fram och tillbaka utanför huset och skällde, och försökte ta sig till oss.

    Jag tänkte inte så mycket på det då eftersom jag hade fullt upp med dottern, men min pappa lade märke till det och sa att den reagerat likadant när min lillasyster var mindre och började gråta (det var hennes hund från början). Hunden lugnade sig först när vi gick dit med dottern, det verkar som den förstod att hon var ok.  

  • Äldre 26 Jul 23:06
    #8

    Ska bara visa så ni förstår vad jag pratar om, inga små rivsår inte utan AJAJAJ!!!




    Och det där är bara där det är "värst" sen har jag sjutton tusen små sår...
  • Äldre 26 Jul 23:14
    #9

    Snart svarar nog kattexperten "Nemo1". 
    Personen vet och kan allt om alla katter Flört 

  • Äldre 26 Jul 23:14
    #10

    aaaaaaaaaaaaaaj!

Svar på tråden Katten attackerade mig när sonen skrek!