• Anonym
    Äldre 1 Aug 14:19
    79968 visningar
    798 svar
    798
    79968

    Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?

    Man skaffar inte barn då..........

  • Anonym
    Äldre 1 Aug 14:24
    #7

    au-pair barn flicka eller släktingar/kompisar. och inte en massa olika människor hela tiden..

    herregud varför skaffar ni barn om ni inte vill vara hemma alls??? 

  • Anonym
    Äldre 1 Aug 14:25
    #10

    Om ingen av föräldrarna vill vara med sitt barn så låter man bli att skaffa barn.

  • Anonym
    Äldre 1 Aug 14:41
    #26
    Tramsa skrev 2012-08-01 14:33:45 följande:
    Det är vanligt att man funderar  över vad barnet har för utbyte av att umgås med folk och anpassar sig en smula till det. Iallafall när det gäller mycket små barn.

    Med mycket små barn är det också så att de inte precis håller igång mellan säg 8-20 varje dag och sedan sussar sött, utan de har ofta för vana att vara vakna på natten och vilja äta och bajsar och håller igång på ett sätt som väl får de flesta som förvärvsarbetar att gäspa och kanske rent av somna vid skrivbordet om de ska ta hand om barnet efter jobbet också. Så med ett sånt litet barn kanske man behöver en dygnet runt barnflicka för att kunna vara två som arbetar på dagarna, och då blir det ju lite fler timmar.
    I flera andra länder där föräldraledigheten är kort är det dock vanligt att barnen börjar dagis vid bara några månaders ålder och i de länderna har de flesta inte barnflicka dygnet runt.
  • Anonym
    Äldre 1 Aug 14:45
    #39
    Anonym (om?) skrev 2012-08-01 14:43:35 följande:

    fast med amerikanska rötter så är detta inte en så ovanlig lösning jag satt mest och lurade på hur man gör i sverige för jag kan inte heller minnas att man får dagis för så små barn här i sverige.

    Sverige är väl ganska unika med att mamman är hemma så länge.  
    finns fler länder som har det så. vill du börja jobba efter 2 månader??
  • Anonym
    Äldre 1 Aug 14:52
    #46
    Tramsa skrev 2012-08-01 14:46:04 följande:
    Många har ju också dygnet runt barnflicka i Usa. Eller blir hemmamammor. Så unikt är det inte att föräldrar är hemma när barnen är mindre. Det ovanliga är att man får betalt för att vara det under första året.
    Jag skrev inte att det är unikt att föräldrar är hemma när barnen är mindre. Jag påpekade bara att det inte är nödvändigt med barnflicka dygnet runt för att båda ska kunna arbeta när man har en bebis. I Belgien har man t.ex. bara tre månaders föräldraledighet och där har de flesta inte barnflicka i den omfattningen när båda föräldrarna arbetar.
  • Anonym
    Äldre 1 Aug 14:54
    #48
    Pippi Långstrump skrev 2012-08-01 14:52:07 följande:
    Finns barn som har barnomsorg tidigare än innan ett år. FK skriver tom intyg för att syskon ska kunna vara på förskolan.
    Lycka till TS!
    funkar nog knappast för en 2-månaders
  • Anonym
    Äldre 1 Aug 16:01
    #67
    FrökenKanSjälv skrev 2012-08-01 15:54:39 följande:
    Det här är jätteroligt! Om en kvinna skriver att hon vill ta hela föräldraledigheten själv så får hon en massa skäll från folk som tycker att hon snor barnet från pappan. Men om en kvinna skriver att hon inte vill vara hemma mera än ett par månader så får hon höra att hon är sjuk och borde låta bli att skaffa barn.

    TS, strunta i vad alla andra tycker om er familj och gör det som är bäst för er!
    Gör inte detta till en genusfråga! Nu handlar det om ett barn och inte om kvinnans eller mannens rätt att göra si eller så!
  • Anonym
    Äldre 1 Aug 16:08
    #72

    I andra delar av världen börjar mamma och pappa jobba efter bara några veckor eller någon månad, är de sämre föräldrar för det? Vill de inte ha barn lika gärna om de går tillbaka till jobbet utan att klaga på att de egentligen vara hemma så länge som man är i sverige?

    Jag själv har varit hemma i 8 månader nu och ruttnar på det. Jag älskar mitt barn, men jag vill få stimulans och uppskattning utav någon. Prata annat än när han ska äta om han bajsat osv. Jag vill prata med en vuxen människa som utmanar mig mentalt och som också lyssnar på mig, så jag förstår dig ts att du kanske ser att du kommer att tröttna, men redan efter 2-3 månader? Håll ut och vänta lite, tror inte att du tröttna så fort? 

  • Anonym
    Äldre 1 Aug 16:21
    #77

    fy ni borde inte skaffa barn!!!!!

Svar på tråden Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?