• Tramsa

    Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?

    Au pair eller barnflicka. 

  • Tramsa

    Sen vet jag inte om det är "helt normalt" för en man att vilja börja jobba efter 10 dagar. Vanligt ja, men åtminstone min man och rätt många andra jag känner har då väntat och längtat efter att få ta ut sin föräldraledighet. De är inte onormala på något vis.

  • Tramsa
    Anonym (om?) skrev 2012-08-01 14:28:23 följande:
    fats vad för utbyte har man första året ändå och man missar ju bara 8 timmar det är ju knappast hela dygnet. eller är de där 8 timmarna livsavgörande?
    Det är vanligt att man funderar  över vad barnet har för utbyte av att umgås med folk och anpassar sig en smula till det. Iallafall när det gäller mycket små barn.

    Med mycket små barn är det också så att de inte precis håller igång mellan säg 8-20 varje dag och sedan sussar sött, utan de har ofta för vana att vara vakna på natten och vilja äta och bajsar och håller igång på ett sätt som väl får de flesta som förvärvsarbetar att gäspa och kanske rent av somna vid skrivbordet om de ska ta hand om barnet efter jobbet också. Så med ett sånt litet barn kanske man behöver en dygnet runt barnflicka för att kunna vara två som arbetar på dagarna, och då blir det ju lite fler timmar.
  • Tramsa
    Anonym (om?) skrev 2012-08-01 14:35:33 följande:
    man hoppar ju inte mellan personer om man har samma au pair hela tiden. Under samma tak i samma hus. Brnet kommer ju komma inom 6 månader så vad ska vi göra, skänka bort det åp loppis?
    Ett nyfött barn får vad jag förstår rätt snabbt ett familjehem med hemmavarande föräldrar, speciellt om det är tänkt att på sikt bli en permanent lösning.
  • Tramsa

    Man kan dela på föräldraledigheten, till och med så att man tar halva dagen var om man är rädd för att bli helt bortglömd på jobbet/ ska få lappsjuka/bli uttråkad om man är hemma en längre tid i sträck. Fyra timmar per dag under ett år är ju ingen tid räknat på en livstid att stå ut med att vara utan utbyte.

  • Tramsa
    Anonym (om?) skrev 2012-08-01 14:43:35 följande:
    fast med amerikanska rötter så är detta inte en så ovanlig lösning jag satt mest och lurade på hur man gör i sverige för jag kan inte heller minnas att man får dagis för så små barn här i sverige.

    Sverige är väl ganska unika med att mamman är hemma så länge.  
    Många har ju också dygnet runt barnflicka i Usa. Eller blir hemmamammor. Så unikt är det inte att föräldrar är hemma när barnen är mindre. Det ovanliga är att man får betalt för att vara det under första året.
Svar på tråden Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?