• Anonym (om?)

    Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?

    Det är ju helt normalt att en kille vill jobba direkt efter sina 10 pappadagar, men jag som tjej vill inte heller vara hemma en längre tid med barnet, hur gör man då? finns dagis för väldigt små barn?

    Säg att jag är hemma max två månader om allt går bra och sen jobbar, men hur sätte rjag mig i kö för att få en plats i tid? Eller kan ni rekomendera någon form av hemdagmamma i stockholmsområdet?  

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 10:17
    Ledsen för sent svar jag har ringt runt till lite olika ställen nu och jag ska ha telefonintervju med tre au pairer idag så detta löser sig garanterat skyller på den trötta hjärnan att jag inte kom påden lösningen själv

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 10:23
    just det jag har planerat att vara hemma ca 3 månader max för att läka och så. 3 månader tyckte barnmorskan jag pratade med igår eftermiddag lät som en rimlig tid att planera in att man är borta iom läkning men hon sa ju också att det kan bli komplikationer så man blir borta längre så jag är helt med på det. Jag tog såklart även upp detta med att vi båda kommer jobba hon tyckte att det lät som att au-pairlösningen var bäst plus att vi båda går ner till 6 timmar och försöker överlappa varandra lite i tid. Så kommer vi troligen göra!

  • Svar på tråden Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?
  • puss
    Kjellgren skrev 2012-08-01 15:04:38 följande:
    Tyvärr frågade du på fel forum för här finns en norm som säger att bara hemmamammor som uppoffrar sig totalt för sina barn, ammar tills barnen börjar skolan och aldrig någonsin låter barnen gå och handla pga kidnappningsrisken eller låter 10-åringar cykla själva är de som räknas som RIKTIGA mammor.

    Nej, jag tycker inte heller det är optimalt att sätta 2 månaders barn på dagis/med nanny. Men livet är inte alltid optimalt och ibland får man göra det bästa av situationen. 
    vad håller du på med?
    Easy cum easy go
  • lövet2

    Om ingen vill vara hemma med babyn, så låter man helt enkelt bli att skaffa barn. Någon av föräldrarna måste ta på sig ansvaret!

  • Anonym (I say what)

    SKANDAL HUR kan Man Resonera Så, skaffa inte Barn om I ingen Av Er Vill Vara Hemma

  • FrökenKanSjälv

    Det här är jätteroligt! Om en kvinna skriver att hon vill ta hela föräldraledigheten själv så får hon en massa skäll från folk som tycker att hon snor barnet från pappan. Men om en kvinna skriver att hon inte vill vara hemma mera än ett par månader så får hon höra att hon är sjuk och borde låta bli att skaffa barn.

    TS, strunta i vad alla andra tycker om er familj och gör det som är bäst för er!

  • Anonym
    FrökenKanSjälv skrev 2012-08-01 15:54:39 följande:
    Det här är jätteroligt! Om en kvinna skriver att hon vill ta hela föräldraledigheten själv så får hon en massa skäll från folk som tycker att hon snor barnet från pappan. Men om en kvinna skriver att hon inte vill vara hemma mera än ett par månader så får hon höra att hon är sjuk och borde låta bli att skaffa barn.

    TS, strunta i vad alla andra tycker om er familj och gör det som är bäst för er!
    Gör inte detta till en genusfråga! Nu handlar det om ett barn och inte om kvinnans eller mannens rätt att göra si eller så!
  • Anonym (Mamma)

    Jag bor i USA och här får man bara vara hemma 3 mån vanligtvis, annars får man inte betalt och det har man inte råd med. Jag fick sluta mitt jobb för att jag vägrar lämna min bebis förrän han är i alla fall 5-6 mån och det tycker jag är ändå för tidigt. Nu lever vi knapert men det finns inga pengar i världen som är värda att missa tid med min son. Ni i Sverige är lyckligt lottade! Ta vara på tiden med era små!!

  • Anonym (Julia)
    FrökenKanSjälv skrev 2012-08-01 15:54:39 följande:
    Det här är jätteroligt! Om en kvinna skriver att hon vill ta hela föräldraledigheten själv så får hon en massa skäll från folk som tycker att hon snor barnet från pappan. Men om en kvinna skriver att hon inte vill vara hemma mera än ett par månader så får hon höra att hon är sjuk och borde låta bli att skaffa barn. TS, strunta i vad alla andra tycker om er familj och gör det som är bäst för er!

    Tror det snarare handlar om att INGEN av föräldrarna vill vara hemma med barnet..
  • FrökenKanSjälv

    Det är klart att det här är en genusfråga! Om en man hade skrivit att han bara ville vara föräldraledig i två månader så hade folk hyllat honom för att han var hemma över huvud taget.

  • Höghus

    Det ät gigantisk skillnad på att ha "normalt" heltidsarbetande föräldrar och sådana som i hög grad varit frånvarande under barnets primära anknytningsfas dvs under det/de första året/åren. Kan ingen av föräldrarna tänka sig att vara hemma under första året bör man för barnets skull låta bli det här med att bli förälder. För i det ligger att man måste kunna sätta det lilla barnets behov före sina egna.

  • Anonym

    I andra delar av världen börjar mamma och pappa jobba efter bara några veckor eller någon månad, är de sämre föräldrar för det? Vill de inte ha barn lika gärna om de går tillbaka till jobbet utan att klaga på att de egentligen vara hemma så länge som man är i sverige?

    Jag själv har varit hemma i 8 månader nu och ruttnar på det. Jag älskar mitt barn, men jag vill få stimulans och uppskattning utav någon. Prata annat än när han ska äta om han bajsat osv. Jag vill prata med en vuxen människa som utmanar mig mentalt och som också lyssnar på mig, så jag förstår dig ts att du kanske ser att du kommer att tröttna, men redan efter 2-3 månader? Håll ut och vänta lite, tror inte att du tröttna så fort? 

Svar på tråden Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?