• Äldre 4 Aug 09:03
    3555 visningar
    26 svar
    26
    3555

    tvillingflräldrar till tvillingar födda i juli 2012

    Hej! Jag har fått tvillingar den 20 juli. De kom i v 36+2 och vägde 2400 och 2800 gr. Det är mina första barn och det är svårt att veta allt om deras utveckling och vanor. Här kan vi prata om våra tvillingar och stödja varandra;) Vi bor i Stockholm så om någon ochså glr det så kan vi träffas ;)

  • Svar på tråden tvillingflräldrar till tvillingar födda i juli 2012
  • Äldre 6 Aug 13:21
    #1

    Hej!
    Fick mina tvillingar 21/6-2012. Bor också i Stockholm, Södertörn. Så nu är dom drygt 6 veckor. Fick 2 pojkar som vägde 3000g samt 3130 gram. En Viktor och en Ludvig. Vad heter dina?

    Just nu är min sambo hemma med mig men from slutet av augusti börjar han jobba igen. Ammar du? Hur funkar sömnen? Är dom synkade med varandra? Vart föddes dom och hur?

    Våra föddes på SÖS med planerat snitt i vecka 38+0. Det var tuuungt på slutet kan jag lova! Glad
    Allt gick bra och vi låg på BB 4 nätter. Jag försökte amma 3 veckor ungefär, men sen gav jag upp. Jag hade mycket mjölk men tyckte det blev ett för stort projekt med två som skulle bli nöjda. Dom blir galet arga om dom inte får mat på sekunden så nu kör vi helt med ersättning. Funkar mycket bättre! Vi försöker synka våra så gott det går, dom äter samtidigt osv. Dom sover bra på nätterna och vaknar var fjärde timma och vill ha mat ungefär.

    / Johanna

  • Äldre 6 Aug 13:52
    #2

    Hej! Va roligt att vara twinsen är nästan lika gamla!
    Mina heter Anton och Amelia. De föddes på DS vaginallt. Min man är hemma nu och ska börja jobba den 20 augusti.
    Jag har aldrig ammat de pga indragna bröstvårtor men jag har pumpat i 12 dagar och de fick bara bröstmjölken tills jag fick bröstinflammation och gav upp. Nu äter jag tabletter för att stoppa mjölkproduktionen men jag har mycket mjölk;(
    Tycker också att det funkar bra med ersättning. Idag när vi var på Bvc så gick Anton upp 400 gr på en vecka och Amelia gick upp 300 gr;) de äter ungefär 100-135ml var 3 timme.
    De är ganska synkade och det funkar bra på dagarna men nätterna är värst. De äter flr lite och vaknar ofta pga detta.
    Hur längre ska du vara mammaledig?vad sysslar du med annars?

  • Äldre 6 Aug 14:21
    #3

    Wow, all respekt till dig som födde 2 vaginalt!! För min del blev det planerat snitt pga att båda låg i säte. Jag hade gärna velat föda som vanligt annars!

    Skönt att dom går upp i vikt bra....det gör våra också. Dom börjar närma sig 5 kg nu!!

    Hur ofta äter dom på nätterna då? Vi har märkt skillnad nu den senaste veckan på att de börjar klara sig längre på natten. I början åt dom var tredje timma och nu går det som sagt 4 timmar mellan varven...så jag hoppas det fortsätter så!

    Jag kommer nog vara hemma tom nästa höst iaf. Kanske går in och jobbar på timmar lite ibland när min sambo är hemma. Jag jobbar som ambulansdirigent.

    Du då? Ställer samma frågor tillbaka! Flört

    Vart bor ni?

  • Äldre 6 Aug 14:34
    #4

    Stora killar! Va bra att allt är som det ska;) våra äter var 3 timme men sen är det svårt att lägga de. Anton somnar om ganska lätt men Amelia har det svårt att somna om och då sitter jag med henne i famnen i några timmar tills hon somnar djupt och då kan jag lägga henne tillbaka till spjälsäng.
    Vi bor i Sollentuna. Jag läser till ekonom på Södertörns Högskola;) har bara en termin kvar. Tänkte läsa VT 2013 medan min man är pappaledig;) har ni flera barn?

  • Äldre 6 Aug 17:59
    #5

    Min sambo har en dotter som fyller 7 år sen tidigare men för min del är det mina första barn.

    Våra sover i spjälsäng första delen av natten sen flyttar vi oftast över dom till vår säng av bekvämlighets skäl. Då somnar de om på en gång efter nattmålet och vi får sova mer.

    Hur känner du inför att din man ska börja jobba igen? Jobbar han enbart dagtid?

  • Äldre 6 Aug 18:10
    #6

    Jag förstår;)0

  • Äldre 6 Aug 18:14
    #7

    Samma här, fast vi brukar flytta de till vår säng på morgonen.
    Min man jobbar enbart dagtid och kommer hem vid 6 tiden. Jag är lite rädd för allt som kommer att hända men jag känner att jag kan fixa det.
    Det ända jag funderar på är hur jag ska göra när båda två bli hungriga samtidigt. Jag kan ju inte ge flaskan till båda samtidigt..
    Jag undrar också vad ni har för ersättning och hur mycket äter dina twinsen per måltid?

  • Twinpe­ak2012
    Äldre 6 Aug 20:53
    #8
    any19877 skrev 2012-08-06 18:14:50 följande:
    Samma här, fast vi brukar flytta de till vår säng på morgonen.
    Min man jobbar enbart dagtid och kommer hem vid 6 tiden. Jag är lite rädd för allt som kommer att hända men jag känner att jag kan fixa det.
    Det ända jag funderar på är hur jag ska göra när båda två bli hungriga samtidigt. Jag kan ju inte ge flaskan till båda samtidigt..
    Jag undrar också vad ni har för ersättning och hur mycket äter dina twinsen per måltid?

    Smygkikar i den här tråden, mina tvillingar blir 6 månader imorgon. SJÄLVKLART kan man mata båda två samtidigt! Enklast är att sätta dom i varsinn babysitter och sitta framför dom. Lycka till!
    Mamma till Herman & Finn födda den 7/2-2012
  • Äldre 7 Aug 09:11
    #9

    Tack för tipset! När kan man börja med babysittern?

  • Twinpe­ak2012
    Äldre 7 Aug 16:06
    #10

    Vi satte våra i dom när vi kom hem från BB. Men inte så jättelånga stunder. Men vi matar alltid dom så när vi är ensamma och båda är lika hungriga. Kan en vänta 15-20 minuter så matar jag dom hellre en och en. Om man ammar kan man lägga ena ungen i en hög med kuddar bredvid sig och ge flaska till den medan man ammar den andra om man inte vill dubbelamma.


    Mamma till Herman & Finn födda den 7/2-2012
Svar på tråden tvillingflräldrar till tvillingar födda i juli 2012