Inlägg från: en glad |Visa alla inlägg
  • en glad

    Kan en äkta man adoptera styvbarn?

    Ja, om adoptionen är till barnens bästa, om deras biopappor säger ok till det och, om de är över 12 år, själva vill ....

  • en glad
    Velputte skrev 2012-08-09 08:18:34 följande:

    Den ena pappan är väldigt våldsam utav sig. Han och jag har suttit i rättegång för olaga hot då han skulle sparka mig i magen när jag var gravid i åttonde månaden. Han gjorde även ansats till att sparka, mitt på ljusa dagen vid en parkering varav flera skriker till och bilar som tutar. Så detta var inget "Han sa väl bara så för att han var upprörd". Han har efter detta även suttit på flera rättegångar för misshandel och olaga hot (ej mot mig) och settat av tre månader med fotboja. Varför karln inte åker in i fängelset för vet jag inte..
    Han har dessutom nu dragit till Kina med sin fru och andra för att vara borta i 4+ år. Anledningen: Vill slippa pappatjatet.

    Den andre pappan har enorma psykiska besvär. Har kanske sagt till mig via mail över Facebook då han tycker det är passande att ta upp ett barns liv där, att han vill träffa sin dotter. Men han har som sagt skrivit detta var sjätte månad utan att ha dykt upp.   

    Jag känner att mina barn förtjänar bättre än detta, det är inte deras fel att situationen är som den är och jag är väldigt ledsen över hur den ser ut. Därför vill jag gärna att om jag gifter mig så vill väl min make ha mina barn också och inte bara mig. Och då finns det en stabil man i deras liv kan jag hoppas på. 
    Men du kan inte radera ut dessa "olämpliga pappor" ur barnens liv. De är deras upphov till livet ....
Svar på tråden Kan en äkta man adoptera styvbarn?