• Äldre 19 Nov 11:37
    20547 visningar
    15 svar
    15
    20547

    Kan en äkta man adoptera styvbarn?

    Jag har en kompis vars pappa är hel alkolist finns inte med i barnens liv alls men barnen vet vem deras biologiska pappa är men har ingen kontakt med han dom har även en styvsyster som dom vet om och har kontakt med henne och min kompis mamma gifte om sig och det är han som är pappa för barnen och det funkar kanon bra fast han inte har adopterat barnen så har han tagit åt sig kompisen han är även den som är farfar till barnen allt funkar jätte bra kompisens biologiska pappa bor bara 1 mil från sina barn han kan se sin pappa ibland men han vill inte ha något med han att göra..

    Med detta menar ja att man kan vara pappa till barn utan att ha adopterat barnen

  • Äldre 5 Feb 17:14
    #12
    kaffeamanda skrev 2013-01-31 17:12:28 följande:

    Självklart kan man vara pappa utan att adoptera och så länge det inte händer mamman något så fungerar det. Men tänk om barnet haft extrapappan som sin riktiga pappa och sen dör mamman och den biologiska pappan kräver barnet tillbaka, och barnet inte bara mister sin mamma utan även hela sitt kontaktnät.

    Min man har lämnat in en adoptionsansökan förra veckan, kan bara hålla tummarna nu att den biologiska pappan inte motstrider det.  



    Jag vet inte hur det fungerar om mamman skulle dö men eftersom barnens biologiska pappor tycker ja är inte lämpliga förälder så hoppas ja att soc ser barnens bästa men har dom gått me på att din make adopterar så är ju även det nog de bästa.

    Lycka till att allt går bra 
Svar på tråden Kan en äkta man adoptera styvbarn?