• Anonym (Dotter)

    Hjälp! Vad är det min mamma dricker?

    Min mamma har alltid druckit för mycket under hela min uppväxt. Det eskalerade när jag var 18 och trots otaliga konfrontationer så har hon vägrat inse att hon har problem. Inte ens efter att hon var på avgiftning, efter att ha åkt in till akuten, och hon medicinerade med Antabus har hon velat erkänna att hon är alkoholist.

    Hon har alltid smugit med främst vin ocj ibland whisky. Under hela vintern och våren har det varit ganska lugnt faktiskt. Därför bestämde jag mig för att följa med mina föräldrar till deras sommarstuga i några veckor. Nu i eftermiddags så gick jag förbi henne och hennes andedräkt luktar väldigt starkt. Det luktar typ läkarsprit!!! Så jag sniffade i en vattenflaska som hon har bredvid sängen och den luktar jättestarkt. Och inte vodka liksom utan mer rengöringssprit...

    Hur mycket luktar Systembolagets starkaste sprit? Luktar det typ ytdesinficering? Eller dricker hon något som kan vara jättefarligt?

  • Svar på tråden Hjälp! Vad är det min mamma dricker?
  • Anonym
    Anonym (Dotter) skrev 2012-08-04 22:52:05 följande:
    Det första jag ska göra är att gömma dunken. Hon får absolut inte ha fri tillgång till litervis med 70-90%-ig sprit! Det andra jag ska göra är att prata med min pappa, men det får bli imorgon. Det är söndag imorgon men någon av oss får ringa soc på måndag.

    Tänker på dig också, och hoppas det löser sig. Jättejobbig situation, så du har verkligen mitt medlidande! Hjärta
  • Anonym (Usch!)
    Tom Araya skrev 2012-08-04 23:10:15 följande:
    Smakar det för djävligt går det alltid att köra någon form av intraveniöst intag. Tampong doppad i sprit upp i mummindalen lär förekomma bland de som är desperata efter billigt rus.

    Det blir nog inte ens sprit i Mumindalen efter detta. Nu konfiskeras giftet så det kan användas till det den är gjord för. ;)
  • Anonym (Johanna)

    Lider med dig TS!
    En fråga, går hon fortfarande på antabus?

  • glassen

    Usch. Stackare. Anmäl henne så hon får hjälp och även du behöver någon att prata med som vuxit upp med detta. Hoppas det går bra. Kram

  • Anonym

    Är också nära anhörig till en alkoholist och känner igen mig så väl, leta efter gömda flaskor, hälla ut, bli anklagad, martyrskap, försöka få in på behandlingshem, allt är alla andras fel osv. Du är inte ensam om det här helvetet!

  • Dang it

    Jag växte också upp med en mamma med alkoholproblem, dock drack hon aldrig sånt. Men smärtan är så svår än idag över den otrygghet som genomsyrade hela min barndom. Lider verkligen med dig TS!

Svar på tråden Hjälp! Vad är det min mamma dricker?