• Äldre 8 Aug 23:13
    18734 visningar
    38 svar
    38
    18734

    Vad använder ni för smärtlindring vid mensvärk?

    Jag kör precis som ovanstående - TVÅ ipren och TVÅ alvedon! Jag känner att det gör minimal skillnad, men åtminstone NÅGOT jämfört med naproxen 500mg som jag fått utskrivet. (det hjälpte inte ett skit)

    Pratade om detta på vårdcentralen förut - och då fick jag höra att "jaa det finns ju inte så mkt starkare preparat att skriva ut, hjälper inte naproxen så finns det inte mycket som hjälper".
    Tror dock detta är rent och skärt jävla bullshit Tungan ute VET att det finns starkare preparat att få. Men det verkar som om dom alltid tror att man är en junkie som kommer missbruka det dom skriver ut bara för man ber om lite starkare smärtlindring. 
    Blöh.      

  • Äldre 8 Aug 23:40
    #14
    Anonym (Amanda) skrev 2012-08-08 23:18:21 följande:
    Det finns morfinpreparat man kan få, men min erfarenhet är att man behöver träffa en gynspecialist för att man ska få förståelse för sin situation. Jag har typ klippkort på gyn, så jag har fått den hjälp jag vill. Själv vill jag inte morfinpreparat iom att det skulle göra att jag inte kan sköta mitt jobb, och för mig är syftet med smärtlindringen att kunna fungera normalt. Men som sagt, voltaren och alvedon i kombination funkar hyggligt för mig. 

    Mjo precis, det är det jag menar, vet att vissa får Citodon utskrivet t.ex. Obestämd Vet dock inte hur det "känns" att ta det så att säga, har aldrig testat. 

    Jag tar 2 st 400 mg ibuprofen orifarm (typ nån kopia av Ipren, finns på boots apotek) kombinerat med 2 st paracetamol orifarm (samma här, kopia av alvedon)!
    Trodde ej man "fick" ta 2 st ipren/ibuprofen, men det står i min bipacksedel att man ska ta 2 st vid menssmärtor! 
  • Äldre 8 Aug 23:55
    #22
    Anonym (Amanda) skrev 2012-08-08 23:47:18 följande:
    Så här står det i FASS om dosering av ibupofren orifarm:

    Dysmenorré: 400 mg 1–3 gånger per dygn vid behov. Behandlingen påbörjas vid första tecknet på menstruationsbesvär.

    Det är bara vid reumatiska besvär som en högre dos rekommenderas.  

    Ojsan - där hade du rätt faktiskt!! Jag råkade läsa där det stod 200 mg, dvs. man får ta 2 st 200 mg - men EN 400 mg. Märkte inte detta i mitt mensvärksförvirring förut och råkade alltså ta 2 st 400 mg, vilket man inte får göra. Tungan ute Fick inga konstiga biverkningar av det - men man ska ju självklart inte göra det om det inte rekommenderats. Ska inte göra det igen iallafall!!
Svar på tråden Vad använder ni för smärtlindring vid mensvärk?