• molly50

    Min man är otrogen med grannens dotter

    Anonym (Förbannad) skrev 2012-08-15 00:05:07 följande:
    Jag har inte mycket vänner. Har aldrig behövt. Jag har haft min man och så har jag såklart min dotter. Men henne kan jag självklart inte blanda in i detta.

    Jag är så äcklad. Äcklad av att ha varit med en flicka och sedan kommit hem och haft sex med mig.

    Huset har vi delat lån på så det är varken hans eller mitt. Det är vårt.

    Jag vet att denna flicka är ung men jag kan inte låta bli att känsla ilska även gentemot henne. När man är 18 år så förstår man väll ändå vad man gör?

    Givetvis är största ilskan riktad mot min man.

    Min dotter och denna flicka umgås även ibland. Hur ska min dotter reagera på att hennes väninna haft ett förhållande med hennes pappa?

    Tusen frågor som jag inte ens vet om jag vill ha svar på.

    Jag kommer att vara hemma omkring klockan 08.00 i morgon. Skänk mig styrketankar vid den tiden!
    Den största boven i dramat är givetvis din man. Så jag förstår dina känslor!
    Den här tjejen,ja vad ska man säga. Hon är ung och i en ålder där hon förmodligen tror att alla över,låt säga,25 år vill ligga med henne. 
    Men hon är ändå stor nog att förstå att det hon gör är fel.
    Det är jättesvårt att ge dig råd om hur du ska göra i den situation du befiner dig i. Men att gå till en terapeut och få prata om dina känslor och få hjälp att bearbeta dem är nog ett bra alternativ.
    Sen ska du givetvis konfrontera din man med det här. Det är,framförallt,han som ska stå till svars för det här. Inför dig,er dotter och den andra tjejens familj om de ska få veta något.
    Jag hoppas allt löser sig för dig! Berätta gärna hur det går!

    Styrkekramar till dig!   
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    sextiotalist skrev 2012-08-15 10:56:58 följande:
    Det spelar ingen roll, man löser problemen inom förhållandet, eller så går man isär. Om mannen anser att han inte är sedd, då säger han det, tar tag i det, inte går iväg och ligger med granntjejen.
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Anonym (mother) skrev 2012-08-15 11:23:03 följande:
    Att hon är 18 och får ha sex med vem hon vill har du helt rätt i, men däremot så tycker jag ändå att hon ska stå till svars, till TS och TS dotter (hennes vän). Sedan så tror jag absolut att en 18 åring vågar förföra oavsett ålder på mannen. Att det är ts man som har gjort mest fel håller jag också med om men bara för att man är ung så betyder det inte att man kan göra så som hon har gjort.
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Anonym (Man) skrev 2012-08-15 11:17:25 följande:
    Under min uppväxt fick min mamma för sig att aldrig ge mig socker i någon form, allra minst godis.   Det slutade med att jag stal chokladkakor på Konsum.   Människans drifter driver oss till omoraliska handlingar.

    Det jag försöker säga (behöver absolut inte vara fallet i denna stackars kvinnas situation) är att IBLAND är otrogenhet sista spiken i kistan på ett förhållande som redan hade stora problem.

    Alltså - det som ledde upp till mannens otrohet (som endast TS vet) är av betydelse för hur hon agerar efter upptäckten...   Hur icke politiskt korrekt detta än må vara måste någon påpeka detta.  

    Har själv aldrig varit otrogen men lever i ett förhållande som liknar TS åldersmässigt m.m. och just nu är vi inne i en fas där en avsugning av grannflickan, trots allt myndig, inte skulle vara världens enklaste sak att stå emot även om just jag inte hade "vågat".

    /Danne 

    Men det spelar fortfarande ingen roll. Har man problem i förhållandet så förösker man lösa dem,inom förhållandet,först,som sextiotalist skrev. Funkar inte det så går man skilda vägar. Otrohet löser inga problem. Snarare föder nya.
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Anonym (Man) skrev 2012-08-15 11:43:24 följande:
    Visst i teori har du rätt.  I praktiken en annan sak.

    Låt oss säga att det mesta i en relation fungerar hyfsat bra men inte i sängkammar´n.  Kanske är det då inte busenkelt att lämna sin partner.   Låt oss säga att man försöker lösa även det problemet men inte kommer någon vart.

    Allt är så enkelt när man hör ena sidan ge sin bild av det inträffade som i just detta fall är ett solklart övertramp av mannen.    Min poäng är och var att hennes agerande bör reflektera a) Hur stor del av det inträffade som hon kanske har en liten del i b) Huruvida det finns andra aspekt i relationen som gör det värt att se om det går att ta sig igenom denna fruktansvärda situation c) Sist men inte minst - gubbens reaktion på avslöjandet. 


    Har man problem bara i sängkammaren så försöker man lösa det också,på bästa sätt,inom förhållandet. Fungerar det ändå inte så får man försöka komma fram till en lösning. Kanske kan ett öpet förhållande vara lösningen t ex. Det är det inte för alla,men kanske för en del.
    Men fortfarande så finns inga ursäkter för att försöka lösa det genom otrohet.
    Så även om TS kan ha en del i det hela så ska hon ändå inte skuldbeläggas för sin mans handlingar. Det är hans eget ansvar att ta upp saker som han ser som ett problem i deras förhållande,om hon själv inte ser dem. Han ska inte gå iväg och ligga med grannens 18-åriga dotter för det.  
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Anonym (Man) skrev 2012-08-15 12:03:40 följande:
    Molly50 + Anonym (Hm)

    Jag tror inte otrohet är någon lösning.  Jag förespråkar inte otrohet.  Om han nu förälskat sig i grannflickan om än så osmakligt med åldersskillnaden hade det snyggaste sättet att gå tillväga varit att först avsluta förhållandet med frun, sedan inleda på allvar med grannflickan om han nu tror det är något att bygga på.

    Det är lätt att peka finger hit och dit.  Denna typ av otrohet är bland den mest upprörande.   Men jag ville nyansera svaren lite men snart får jag väl på mig varenda kvinna här  

    Jag håller med dig i det du skriver nu. Jag menar bara att TS inte kan och ska skuldbeläggas för sin mans handlingar. Den delen får han stå till svars för själv.
    Precis som du själv skriver nu så borde han ha tagit upp ev problem med TS istället för att hoppa i säng med grannens dotter.  Det är han som bär det största ansvaret här,för det han har gjort,och det ska han också ta konsekvenserna för.
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Anonym (Man) skrev 2012-08-15 12:20:24 följande:
    Well put!   Bra brevförslag.   Klart att grannarna ska få reda på detta.  Gubben blir ju också direkt "straffad" av att de får reda på situationen...

    Det var TS kommentar inledningsvis som fick in mig på detta spåret;

    Citat av TS "Jag berättade för henne att jag och min man nog behövde liva upp vårt förhållande på något sett och frågade om hon hade några goda råd."

    - Alltså det hela uppdagades ju egentligen i samband med att hon reflekterade över att deras förhållande behövde livas upp.  Vad som kom först - ägget eller hönan vet endast TS.   Alltså om hon kände distans till mannen pga hans affär eller om affären kom till p.g.a. en längre tids icke fungerande relation.

    Goda vänner till mig skilde sig nyligen efter flera års död-läge i sängkammar´n som slutade i en romans på jobbet för killens del.   Hade en liknande diskussion med frugan som visade att av någon anledning finns INGEN förståelse från det kvinnliga hållet över att "hungern" efter närhet till slut kan fullkomligt ta över den som lider mest av det.

    Om det är att skuldbelägga TS, sorry men man måste få tänka högt ibland....

     
     
    Jo,men även om man anser att man t ex behöver närhet,då talar man om det för sin partner och talar om att man ser det som ett problem att man inte får det. Man går inte ut och hoppar i säng med någon annan för att visa att man tycker något är fel i förhållandet. Så feg får man inte vara. Framförallt inte när man varit ett par så länge som TS och hennes man. 
    Alla förhållanden har sina svackor,men man måste vara man nog att kunna motstå frestelser för det.
    Vill man verkligen stanna kvar i sitt förhållande och försöka rädda det så är det här en sak man bara inte gör. 
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Henrik 630 skrev 2012-08-15 14:47:18 följande:
    Skit i vem han gjort det med, det spelar ingen roll. Vad som spelar roll är att han svikit dig, det är det vidriga.
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Frankk skrev 2012-08-15 14:41:23 följande:
    Förlåt honom. Svårt att klandra han, det är få förunnat att få en chans som han nu fick med granndottern och verkligheten är att få män skulle tacka nej, oavsett konsekvensera. Tillfället gör tjuven.

    Det som är svårt att förlåta är väl det faktum att TS man har svikit henne och sen ljugit henne rakt upp i ansiktet. Och lögner och svek sårar ofta mer än otroheten i sig.
    Och du,jag vet inte hur det är i din bekantskapskrets,men i min bekantskapskrets finns inte en enda man som skulle nappa om de fick en sådan chans med en 18-årig tjej. En riktig man klarar av att stå emot det.
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
Svar på tråden Min man är otrogen med grannens dotter