• Anonym (Gör man så?)
    Äldre 20 Aug 16:29
    47883 visningar
    293 svar
    +1
    293
    47883

    Brudparet bjöd på "ful" cola på festen!

    Var i lördags på ett bröllop. Vi hade det jättetrevligt hela kvällen jag blev ändå lite fundersam på vissa saker. Jag vet att brudparet hade hyrt in catering för att ordna med maten, och antagligen då även drycken?
    Jag blev lite förvånad över att när det gällde alkoholfritt så var det inte riktiga läsk utan Lidls Freeway cola istället för riktig cola. Är det inte lite väl snålt att servera denna typ av cola istället för originalet? Samma sak gällde när man beställde vodka redbull av den inhyrda bartendern, då fick man Powerking från typ Willys och Hemköp istället för äkta vodka redbull.
    Jag vet inte om det var cateringsfirman som ordnat billigaste möjliga drycker eller om det var brudparet själva, men det verkade onekligen lite småsnålt att bjuda på billigaste möjliga dricka. Hur stor hade skillnaden blivit om man använt original istället? En 5 hundring extra?
    Är det vanligt att göra såhär? 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-20 23:40
    Men gud!!!! Får man inte ha en åsikt på Familjeliv utan att bli påhoppad????
    Läs tråden från början, eller iallfall de 3 första sidorna. J sedan spårar det ur i vanlig ordning...
    Jg har inte sagt något till brudparet och tänker självklart inte heller göra det, men får man inte ens tycka något för sig själv?????? Likväl som att jag kan anse att de blivit lurade av bröllopsfotografen kan jag anse att de blivit lurade av cateringsfirman om de betalar 500 kr per kuvert och får fulcola i det priset.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-20 23:41
    Missade att skriva att bröllopsfotografen tog 12500 för ett par timmars jobb.

  • Svar på tråden Brudparet bjöd på "ful" cola på festen!
  • Äldre 20 Aug 20:32
    #81

    Men fan i helvete ts. Ja..om det var så att fulcolan gjorde det möjligt för mig att ha en till gäst närvarande, så hade det varit mer än okej. Så länge den gästen inte var du.

    Fy fan vilken otacksam människa. Och vad spelar det för roll? Ta ut ditt perspektiv i världen och fundera över hur din kommentar hade lagt sig i en annan del av världen.
    Du är förmodligen ganska olycklig eller så oerhört fylld av egna komplex. 

  • Äldre 20 Aug 20:33
    #82
    Kasperina skrev 2012-08-20 20:23:33 följande:
    De kanske hade råd att bjuda 10 pers extra om de köpte billig läsk?
    Eller så är just den läsken brudgummens favorit?
    De kanske träffades på Willys?
    Jag kan tänka mig MASSOR av bra anledningar till att man väljer att servera Willys-läsk på ett bröllop, men jag kan inte komma på en enda anledning att man väljer att dricka läsk på ett bröllop...
    "de kanske träffades på Willys"

    haha, så romantiskt att servera dricka från Willys, som en hyllning till kärleken?
  • Anonym
    Äldre 20 Aug 20:37
    #83
    Anonym (Emma) skrev 2012-08-20 20:29:43 följande:
    Jag gifte mig för en månad sen, och vi köpte lite billigare dricka, fanns även bordsvatten såsom mineralvatten och vanligt kranvatten DOCK hade vi fri tillgång till alkohol. OCH ja kna tala om att här räknades det minsta kr för vi ville få med alla som vi ville ha med på våran stora dag, varje kr räknades in. så va för fan nöjd över att du blev bjuden över huvudtaget istället för att sitte där o klaga för över en sån skitgrej.
    Nej en sån vän skulle ja då inte vilja ha!
    Så alla som dricker alkohol, på eran stora dag, ska få hur mycket de vill, men de som inte vill dricka alkohol får nöja sig med billigare dricka och vara tacksamma för det? Tycker inte det är snällt och skulle nog inte vilja ha dig som vän heller....
  • Anonym
    Äldre 20 Aug 20:37
    #84
    Anonym (gäst) skrev 2012-08-20 20:27:23 följande:
    Jag gör. Jag dricker inte alkohol då jag inte tycker om det och det bröllopet jag var på i sommras stod vin, öl och kranvatten på menyn.. så under hela kvällen drack jag endast vatten. Sen om det var planerat så eller en miss från brudparet kan jag inte svara på. Det var viktigt att alla fick så mycket öl/vin/drinkar man ville, att där var folk som körde hade dom missat så även dom fick vatten då det endast fanns alkoholfritt vin som räckte till en person som var där då hon är gravid
    Jag dricker det som bjuds, oavsett vilken sort det än må vara, blir man bjuden så blir man., sen vad man tycker om det är en annan sak.
    Ja men om man inte dricker alkohol så dricker man väl ändå vatten? Inte sitter vuxna och sörplar i sig sockerblask som barn på ett bröllop?
  • Lilia
    Äldre 20 Aug 20:39
    #85

    Jag kan inte annat än hålla med. Hade också reagerat på det.

  • Anonym
    Äldre 20 Aug 20:41
    #86

    Hahaha!
    Var glad att de åtminstone inte bjöd på "ful-sprit"! (dvs hembränt)

  • Anonym (Emma)
    Äldre 20 Aug 20:42
    #87
    Anonym skrev 2012-08-20 20:37:03 följande:
    Så alla som dricker alkohol, på eran stora dag, ska få hur mycket de vill, men de som inte vill dricka alkohol får nöja sig med billigare dricka och vara tacksamma för det? Tycker inte det är snällt och skulle nog inte vilja ha dig som vän heller....
    Ingen som hade tvingat dig å gått på ett bröllop heller. Vad vi väljer o bju på ÄR våran sak, dock hade vi fin mat och fint te efterätt. så vi la ner mer pengar på det,, och inte faan va d nån som klaga över det.
    Va tacksam att du betydde så pass möe för dem att du fick komma på deras stora dag istället för o sitte o klaga!

  • Äldre 20 Aug 20:43
    #88

    Du är där för att dina vänner vill att du ska vara med och dela deras bästa dag och du klagar på märket på drickan?  

  • Anonym (Emma)
    Äldre 20 Aug 20:45
    #89

    och sen hade vi faktiskt på tal om alkoholfritt några flaskor vi som va just det ALKOHOLFRITT för ja själv är gravid plus en del som inte drack alkohol, även lättöl. så visst fanns det att välja på. men just märke på läsken tycker ja inte spela nån roll. hur löjligt som helst o ens påpeka en sån sak!

  • CrazyL­ady
    Äldre 20 Aug 20:48
    #91

    Men Herregud TS vad fanken spelar det för roll om dem serverar Freeway Cola eller riktig??

     

Svar på tråden Brudparet bjöd på "ful" cola på festen!