• Sara 038

    Fritidsaktiviteter...

    Hej!

     Om en 6-åring vill hålla på med både dans och fotboll, är det på något sätt ohälsosamt eller opedagogiskt? Så länge det bara är på lek och hon själv vill givetvis. 

  • Svar på tråden Fritidsaktiviteter...
  • RF Peter

    HEJ!

    Det låter väl som en alldeles utmärkt kombination. Gymnastiken ger ju barnen exempelvis förträffliga möjligheter att förbättra sin grundmotoriska kapacitet som in sin tur är nödvändig för att utöva exempelvis fotboll.

    Du behöver inte heller vara orolig för mängden aktivitet utan snarare är det bara positivt om barn får möjlighet att röra sig mycket varje dag. Nordiska rådet gav 2004 ut följande rekommendation för barn och unga

    Minst 60 minuter fysisk aktivitet rekommenderas varje dag. Aktiviteten bör inkludera både måttlig och hård aktivitet.Aktiviteterna kan delas upp i flera pass under dagen.De bör vara så allsidiga som möjligt för att ge kondition, muskel- styrka,rörlighet,snabbhet, kortare reaktionstid samt koordination. 

    kombinationen av dessa idrotter fyller väl upp nordiska rådets rekommendationer kring allsidighet.

    Så om din 6-åring vill hålla på med dessa idrotter och hon/han tycker det är roligt så är det varken ohälsosamt eller opedagogiskt utan snarare tvärtom.

    m v h
          

Svar på tråden Fritidsaktiviteter...