• Anonym (Ts)
    Äldre 21 Aug 20:31
    98120 visningar
    839 svar
    839
    98120

    Min pojkvän går i klänning för att jävlas!

    Jag är feminist, stolt och hedersfull. Fick barn med min pojkvän i våras, barnet är fött med penis men jag vill vara öppen att barnet själv får bestämma sin tillhörighet och klär hen därför i blandad färgskala och även i klänningar ibland. Min pojkvän, som är en äkta mansgris som bara motarbetar mig, protesterade först verbalt men jag vek mig inte så nu har han lånat korta sommarklänningar av sin syster som han har på sig när vi handlar och går ut. Trodde först han bara skulle hålla på en stund men nu har det gått över en vecka! Och på lördag ska vi på bröllop så nu har han lånat en festblåsa, stora örhängen och klackskor! Hur ska jag få honom att sluta utan att behöva ge mig? Jag lämnar honom om han går dit i klänning!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-22 07:25
    Skriver här med eftersom folk verkar haka upp sig. Min pojkvän hade gärna fått gå i klänning om det vore ett seriöst val från hans sida, hade stöttat honom fullt ut, men inte när det bara är för att jävlas med mig och håna min åsikt.

  • Svar på tråden Min pojkvän går i klänning för att jävlas!
  • Anonym (Ts) Trådstartaren
    Äldre 21 Aug 21:53
    #91
    Annamaria44 skrev 2012-08-21 21:44:36 följande:
    Du menar väl ändå inte på fullt allvar att du klär din son i klänningar, men när din man vill ha klänning så tänker du lämna honom?  Kanske du har klargjort och jag missat det, men var det en dotter du ville ha? Jag kände en kvinna för många år sedan, hon fick bara söner. Sista sonen hon fick, klädde hon i klänningar hemma.        

    Nej jag fick vad jag ville ha - ett friskt och fint barn. Det är ju det viktiga, könet kommer mycket längre ner på viktig-listan. Vi bad bm ta barnet och lägga in i filt direkt utan att säga el visa kön så vi i första hand fick bekanta oss med vårt BARN inte vår son/dotter. Vi visste inte könet förrän barnet skulle vägas, mätas och kläs på. Först då såg vi att vårt barn fötts med penis. Det gör inte vårt barn annorlundare än det könslösa knyte jag fick upp på mitt bröst. Jag sa att jag inte skulle bestämma mig i förväg att barnet var pojke el flicka och har hållit på det även om pojkvännens förståelse och stöd försvann efter några dagar. Vi tog även bort lappen på babysängen på bb där det stod "pojken xx" och satte dit "babyn xx", inte då heller protesterade pojkvännen. Inte förrän nu trots att jag alltid varit tydlig och öppen i mina åsikter och tankar
  • Anonym (Ts) Trådstartaren
    Äldre 21 Aug 21:54
    #92
    Bellatrixx skrev 2012-08-21 21:51:28 följande:
    Hihi, jag tycker han är skojig! Och om du nu förespråkar jämställdhet och genus så borde du inte ens bry dig om vad din man går i för kläder..

    Det är skillnad att förespråka och förlöjliga. Han gör sig löjlig över vad jag står för.
  • Äldre 21 Aug 21:54
    #93

    Men är inte din tanke att man ska få ha på sig det man vill, det man tycker är fint och trivs i? Hur kan du då säga att din sambo inte får klä sig i klänning?

    Klart jag fattar att det suger om han gör det bara för att jävlas med dig, men det känns ju mer som att du tycker att det är jobbigt att han faktiskt har klänning på sig, och inte varför han har.

    Det blir ju alltså rätt dubbelt när du säger att barnet ska få välja själv, men absolut inte pappan.

  • johans­sone
    Äldre 21 Aug 21:55
    #94

    Tycker det går för långt när man klär sina söner i klänningar! Rosa osv är okej men klänningar men blir för mycket. Och varför ska du få bestämma över alla men ingen över dig?

  • Anonym (snopp = pojke)
    Äldre 21 Aug 21:57
    #95

    Ärligt talat, din son har en snopp, alltså är han en pojk, inte en HEN då du vet vilket kön barnet har, varför vill du förlöjliga honom för? Förstår att din snubbe valtsar runt i klänning och klackskor, han vill visa hur löjlig du är! Det är en sak att när din POJK själv kan välja vad han vill ha på sig och väljer en klänning, men att du tar på honom en är ju bara skumt, han kommer ju växa upp och tro att du önskade dig en flicka! Jag hoppas att min snubbe skjuter mig om jag klär på mina pojkar klänningar och börjar kalla dom för hen!

  • Annama­ria44
    Äldre 21 Aug 22:00
    #96

    Jag måste säga det där låter hel konstigt. Antingen får man en son eller dotter, ibland i sällsynta fall så föds det barn, med vad säger man, fel kön i fel kropp. 

    Jag har precis fått ett barnbarn. En dotterson. Klart han ska få bestämma leksaker och kläder, inom rimliga gränser. Allt man önskar kan man inte få.  

    Du lär märka vad ditt barn dras till, släpp in ditt barn om några år så får du se om han rusar till dockorna eller bilarn.

  • Äldre 21 Aug 22:06
    #97

    Om klänningen inte ens passar tvivlar jag på att han på allvar tänker ha den på sig på bröllopet.

    Men ett annat alternativ kan ju vara att du letar reda på en klänning i hans storlek som han kan ha på sig. I liknande stil som den han lånat, men som passar hans kroppshydda bättre.
    Visa att du stöttar honom så kommer han antingen att backa ur och ha sina egna kläder på sig, eller gå på bröllopet i en klänning som passar och åtminståne se presentabel ut.

  • J a d e d
    Äldre 21 Aug 22:08
    #98

    Bästa tråden på jävligt länge.


    Du satte mig i brand.
  • Anonym (Ts) Trådstartaren
    Äldre 21 Aug 22:09
    #99
    Annamaria44 skrev 2012-08-21 22:00:30 följande:
    Jag måste säga det där låter hel konstigt. Antingen får man en son eller dotter, ibland i sällsynta fall så föds det barn, med vad säger man, fel kön i fel kropp.  Jag har precis fått ett barnbarn. En dotterson. Klart han ska få bestämma leksaker och kläder, inom rimliga gränser. Allt man önskar kan man inte få.   Du lär märka vad ditt barn dras till, släpp in ditt barn om några år så får du se om han rusar till dockorna eller bilarn.

    Hen är inne nu. Och gränserna är ju olika, kanske har med generationer att göra? För min svärmor är helt hopplös och köper bara bilar och spidermankläder till barnet och skrattar nedlåtande när jag ber henne se helheten. Hon blev även jättesur när vi ringde från bb och berättade att vi fått ett friskt barn då vi inte sa könet, som om könet vore viktigare än att vara frisk!? "vi fick ett barn med svåra hjärtfel och kromosomavvikelser, men det blev en pojke hurra!!!" det är ju snedvridet. Borde man inte glädjas över att vårt barn har en förälder som vill visa och ge hen så mycket mer än bara halva världen?
  • Deelic­ious
    Äldre 21 Aug 22:10

    hahahahah ts kallar sitt barn för hen

    jag dör!!!!

Svar på tråden Min pojkvän går i klänning för att jävlas!