• Anonym (Stude­nt)
    Äldre 24 Aug 23:27
    9305 visningar
    1 svar
    1
    9305

    Ingångslöner

    Hejsan, ja har några funderingar kring ingångslöner som förskollärare och lärare. Ja läser på lärarprograamet mot tidigare år. Blir behörig för noll till tolv år. Blir både förskollärare, grundskollärare och fritidspedagog. Nu har ja eventuellt en tjänst på gång och undrar vad man kan begära i ingångslön. Det är en privat förskola så ja antar att ingångslöner där e något högre än när man jobbar kommunalt. Bad är rimligt att begära? Vill ju ha en viss prutmån dessutom. Men samtidigt inte ta i alltför mkt så att ja inte får tjänsten pga de istället. Förskolan har idag bara barnskötare anställda och behöver ha in förskollärare för att få fortsätta verksamheten så ja antar att hon "behöver" oss. Snälla kom med råd. Gärna även lite förhandlingsbord. Ja har ju inte sökt jobb tidigare där man själv ska begära lön, där de är individuell lönesättning. Ja har tidigare hoppat runt som vikarie i några år så erfarenheten har ha ju och snart även rätt utbildning. Är 27år.

  • Svar på tråden Ingångslöner
  • Försko­lepeda­gogen
    Äldre 7 Nov 11:14
    #1

    Hej!
    Vill inte gärna komma med siffror. Men Om de saknar förskollärare så har du ett stort förhandlingsläge men även ett stort ansvar. Ansvar betyder högre lön.
    Titta på fackets rekomendationer och ta i rejält så att ni kan mötas på hälften. Att det är en friskola behöver inte betyda högre lön. Checka noga anställningsvillkor och jämför.
    Om du söker i en storstad så ligger lönerna högre än i mindre kommuner.
    Lycka till!
     Inger

Svar på tråden Ingångslöner