• Anonym (Besviken mamma)

    Dottern fick en second hand nalle på barnkalaset.

    Jag bjöd dagisbarnen på kalas nu i lördagen och det var många som kom. 

    Det skulle öppnas presenter och hon fick allt från bilar till leksaker. Ett speciellt paket fanns med som gör mig så irriterad, det var en nalle i form av en hund!

    Till saken hör att den där nallen uppenbart var använd, jag sa mest på skämt "Den där ser ut att ha varit med ett tag" Varpå mamman som gav presenten sa, ja den är från SECOND HAND!!! Kvinnan skämdes inte ens.

    Maken till snålhet har jag aldrig varit med om, har man så lite pengar/är så snål kan man strunta i att gå på barnkalas kalas tycker jag. 

    Usch. 

  • Svar på tråden Dottern fick en second hand nalle på barnkalaset.
  • Anonym (Men ursäkta??)

    Alltså hallå TS.

    Det finns olika klasskillnader i vårat samhälle. Är du en sådan som räknar julklapparna ditt barn får på julafton också?

    Nu är det inte säkert att den här familjen, som nu köpte en present på second hand, hade möjlighet att lägga massor av pengar på present, men ändå ansåg att deras barn, liksom andra barn, skulle få gå på kalaset?
    Jag hade förstått dig, om de kommit helt tomhänta utan present, men nu gjorde dem sitt bästa och jag kan inte tänka mig att de köpte presenten, bara för att de inte ville lägga mer pengar på en present.

    Men om du nu irriterar dig så mycket på detta, ta då för guds skull upp det med mamman på ett vuxet och moget sätt!
    Och du behöver ju faktiskt inte bjuda detta barn nästa gång, om du nu irriterar dig så mycket på det här?

    Eller så ser du allt på ett vuxet och uppfostrat sätt genom att hålla god min, det är väl inte svårare än att lägga undan detta gosedjur, då behöver varken du eller någon annan se det längre.

    Tvi över sådana som dig!

  • DesJoh
    sextiotalist skrev 2012-09-03 15:23:52 följande:

    Nja, jag vet inte, har många vänner från både Djursholm och Lidingö, de resonerar inte så. Jag har en väninna, som är stenrik och älskar att shoppa second hand

    Jag skrev det med lite ironi........Tungan ute
  • Anonym
    DesJoh skrev 2012-09-03 15:19:59 följande:

    Kan inte stava heller = Lidiongö ska vara Lidingö..........jag får väl skylla på att jag inte bor i ngt fint villaområde.....Tungan ute
    HAhah det heter faktiskt LLLiiiiiiiidingö om du frågar min farmor och farfar:P
  • nicke nyfiken76
    Anonym (sun) skrev 2012-09-03 15:23:28 följande:
    Jag kan förstå att man inte vill ha ett begangnat gosedjur, hade själv inte velat ha det eftersom endel gosedjur endast kan handtvättas.. Däremot har jag inget emot begangnade träleksaker (eftersom de kan torkas av).

    Tycker att du kan göra som någon sa i tråden "skänka bort den till välgörande ändamål och säga att det är presenten"
    Har aldrig varit med om att ett gosedjur inte kan maskintvättas. Det är ju bara att pröva. Och går den sönder så gör det ju inget. Den var ju ändå inte värd någonting, enligt TS, eftersom den inte var NY!
  • sextiotalist
    CMM skrev 2012-09-03 15:17:04 följande:
    Man ger inte bort uppenbart begagnade presenter om de inte har något särskilt affektionsvärde för mottagaren, vilket väl sällan är fallet på barnkalas.

    Det är inte en prisfråga heller - hellre en nyköpt pryl för 20 spänn än en begagnad för 50.
    Jodå, det är helt OK. En present vald med omtanke är det viktigaste, om den är begagnad eller helt ny, dyr eller billig är inte det viktigaste.
  • kossi

    Nä,man köper inte presenter på second hand.
    Jo,till sina egna vuxna vänner och släkt går bra!

    Men inte till en dagiskompis!

  • nicke nyfiken76
    kossi skrev 2012-09-03 15:26:49 följande:
    Nä,man köper inte presenter på second hand.
    Jo,till sina egna vuxna vänner och släkt går bra!

    Men inte till en dagiskompis!
    Varför?
  • KimPossible
    sextiotalist skrev 2012-09-03 15:14:43 följande:
    Aha, där kom sanningen fram, är det möjligt att du bor i ett sk nyrikt område? Där sådant är viktigt. Då kan jag tipsa om att (som har en massa gammelrika i vänkretsen) i gammelrika kretsar så skulle man aldrig kommentera något sådant.
    Däremot är det ett klart nyrikt beteende att koppla ihop anseende med status och värdet på presenter. 
    Nyrik var faktiskt det första ord som poppade upp i mitt huvud när jag läste här. Parat med lite Wisteria Lane fast på svenskt vis. I sådana kretsar brukar det vara oerhört viktigt med yta och fasad, samt vad saker och ting kostar. Hellre nåt fult och dyrt än något snyggt och billigt.
  • Anonym (sun)
    nicke nyfiken76 skrev 2012-09-03 15:25:13 följande:
    Har aldrig varit med om att ett gosedjur inte kan maskintvättas. Det är ju bara att pröva. Och går den sönder så gör det ju inget. Den var ju ändå inte värd någonting, enligt TS, eftersom den inte var NY!

    Finns tyvärr en del mer nya som endast tål handtvätt, såg det på en del av mitt barns gosedjur när det var dags att tvätta av dem.

    Det jag menar är att om det inte går att maskintvättas så känns det lite ofräsht med ev annan saliv osv på den osv.
Svar på tråden Dottern fick en second hand nalle på barnkalaset.